Goodison Park: ehkä viimeinen mahdollisuus

Liverpoolin kaupungin legendaarinen seura Everton on pelannut stadionillaan vuodesta 1892 lähtien. Stadionista tekee todella ainutlaatuisen se, että se on pysynyt lähes alkuperäisenä avaamisestaan lähtien. Tämä tekee siitä englantilaisen stadionin perikuvan. Kentän lähellä olevat katsomot ja tunnelma tekevät siitä pakollisen vierailukohteen. Se on myös yksi viimeisistä stadioneista, joka on vastustanut supermodernien stadionien rakentamista eri puolille maailmaa.

1-Goodison Park -stadionin historia

 

Goodison Park avattiin vuonna 1892 sen jälkeen, kun Liverpoolin seura kielsi Evertonia pelaamasta kentällään. Everton päätti rakentaa stadioninsa samalle alueelle, vain 800 metrin päähän Redsin stadionista. Stadion, lempinimeltään The Grand Old Lady, isännöi tiettyjä otteluita vuoden 1966 MM-kisoissa, joissa englannin jalkapallomaajoukkue voitti kotikentällään. Stadionilla naisten jalkapallo-ottelun osallistujamäärä oli ennätyksellisen suuri vuonna 1920. Arkkitehtonisesti stadion on yksi viimeisistä stadioneista, jossa on terassityyliset istuimet, jotka ovat sen luojan Archibald Leitchin perintöä. Uutta stadionia rakennetaan parhaillaan, ja sen tavoitteena on isännöidä Euro 2028 -ottelu. Vaikka uusi stadion tulee olemaan teknisesti ja teknologisesti ihme, se ei koskaan korvaa historiallisten stadionien, kuten Goodison Parkin, kiihkeyttä ja sielua. Koe Goodison Park ennen kuin on liian myöhäistä! Napsauta siis tästä, niin sinulla on mahdollisuus nähdä Everton viimeistä kertaa Goodison Parkissa.

2-Goodison Parkin saavutukset

 

Goodison Park on englantilainen stadion, jolla on pelattu eniten Valioliigan otteluita, sillä siellä on pelattu 106 kautta huippujalkapalloa. Se on myös seura, jolla on historian tehokkain kotijoukkue, joka teki 84 maalia kotistadionillaan kaudella 1985–1986. Everton oli aikoinaan englantilaisen jalkapallon voimaseura, ennen kuin miljardöörit alkoivat ostaa seuroja, mikä johti liigan epätasapainoon ja Chelsean ja Manchester Cityn kaltaisten seurojen nousuun. 

 

Sinulla on siis mahdollisuus kokea ehkä viimeistä kertaa tämä myyttinen ilmapiiri ja stadion, joka todisti englantilaisen jalkapallon kultaisia hetkiä. Napsauta tästä ja tue historiallista englantilaista jalkapalloseuraa!

3-Palanen Evertonin historiaa

 

Evertonin suosituin lempinimi on ”The Toffees”. Miksi? Se viittaa alueen karkkikauppaan, jossa nuoret istuivat katsomassa joukkueensa otteluita makeisia nauttien! Toinen lempinimi, joka vahvistaa seuran imagoa ja vahvaa persoonallisuutta, joka juontaa juurensa sen alkuperään. Evertonista tuli ajan mittaan kaupungin toissijainen seura, jonka ohittivat Anfield-naapurit. Seuran syntyvaiheessa se kuitenkin oli englantilaisen jalkapallon tukikohta, mikä johtui muun muassa siitä, että seuran todellinen legenda Dixie Dean, kaikkien aikojen paras maalintekijä teki 33 maalia 40 ottelussa ensimmäisellä kaudellaan! Hän nosti seuran suuriin saavutuksiin ja tasoitti tietä toiselle englantilaisen jalkapallon mahtavalle hyökkääjälle, Wayne Rooneylle.

 

Seura kävi sen jälkeen läpi haastavan kauden ilman suurempaa menestystä, kunnes 1980-luvulla se voitti ensimmäisen Euroopan mestaruutensa. Kausi 1984–1985 on edelleen seuran historian menestyksekkäin. Se voitti Cup-voittajien cupin voittaen Bayern Munichin välierissä ja Rapid Viennan finaalissa.

 

Samana vuonna se voitti myös Valioliigan. He jäivät niukasti historiallisesta triplavoitosta, kun Manchester United päihitti heidät finaalissa. Vaihtelevan kauden jälkeen seura sai jälleen vauhtia nimittämällä managerin David Moyesin, joka johdatti sen takaisin eurooppalaisiin kilpailuihin ennen siirtymistään Manchester Unitediin. 

Tutustu otteluihin napsauttamalal tästä! 

Nyt voit tukea tätä historiallista seuraa, joka taistelee tällä hetkellä selviytymisestään. Tulkaa sankoin joukoin tukemaan seuraa ja nauti samalla yhdestä Englannin aidoimmista tunnelmista.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *