Valioliigaviikonlopun kokeminen

Vinkkejä Valioliigakokemuksesta nauttimiseen

Sanotaan, että jalkapallon sydän on Englannissa, ja se on totta, koska Valioliiga on yksi upeimmista urheilukilpailuista. Meillä on muutamia vinkkejä Englannin jalkapallomatkalle, jotta saat kaiken irti yhden maailman ikonisimman joukkueen seuraamisesta.

Fish & chips tai tyypillistä ruokaa

Jotkut pysyttelevät ulkomaanmatkoillaan usein mukavuusalueellaan ja etsivät franchising-yhtiöitä. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan englantilaista ruokaa! Mene pieniin ravintoloihin tai pubeihin, jotka tarjoavat tyypillisiä ruokia ja koe paikallinen Valioliigaottelu. Aloita päiväsi mukavalla englantilaisella aamiaisella, joka koostuu enimmäkseen munista, pavuista ja makkarasta. Iskikö nälkä ottelussa? Valitse sitten fish & chips tai piirakoita, joita tarjoillaan melkein jokaisella jalkapallostadionilla.

Juomaa paikallisissa pubeissa

Kaikki jalkapallofanit menevät drinkeille muiden fanien kanssa ennen tai jälkeen ottelun, varsinkin jos heidän tukemansa joukkue voittaa. Muista, että stadionilla ei tarjoilla alkoholijuomia, joten fanit menevät yleensä pubiin juomaan tuopillisen ennen ottelua.

Stadionien lähistöllä on monia baareja ja pubeja. Yleensä tällaiset pubit on sisustettu paikallisen joukkueen väreillä, niissä  kuulee usein mukavaa musiikkia tai, mikä vaikuttavampaa, fanit laulavat seurojen lauluja oluen ja purtavan äärellä.

Jos satut olemaan jalkapallomatkallasi Lontoossa seuraamassa joukkueita, kuten Arsenal tai Chelsea, kannattaa vierailla maailman erikoisimmissa jalkapallopubeissa. Freemasons Arms sijaitsee kaupungin keskustassa ja kunnioittaa purettua Freemasons Tavernia, jossa jalkapallon pioneerit kirjoittivat pelin lait vuonna 1863. Vaikka alkuperäinen taverna purettiin, Freemasons Arms -pubissa on esillä laaja valikoima jalkapallon muistoesineitä, jotka juontavat suoraan urheilun alkuperästä.

Osta paikallinen ohjelma ja vieraile seuran museossa

Jalkapallo-ohjelmat ovat yksi Englannin jalkapallon rakastetuimmista perinteistä. Fanit voivat ostaa seuran virallisen lehden ennen jokaista kotipeliä ja uppoutua enemmän seuran kulttuuriin. Voit lukea uutisia ja artikkeleita joukkueesta, pelaajien haastatteluja ja perustietoa kuluvan päivän ottelusta, mukaan lukien analyysin kilpailijoista. Jokainen seura tekee sen omalla tavallaan, ja joistakin niistä tulee keräilijöiden aarteita. Ne eivät ole ainoastaan tunnelmaa herättäviä lukukappaleita ennen ottelua, vaan myös mukavia, säilytettäviä matkamuistoja.

Yritä lisäksi käydä stadionkierroksella Englannin jalkapallomatkasi aikana nähdäksesi joukkueen kulissien taakse. Jokaisella Valioliiga-stadionilla on oma historiansa, ja melkein kaikki stadionit järjestävät kierroksia, joilla saat lisätietoja seuran historiasta. Mikä voisi olla parempaa kuin tutustua joukkueen ja stadionin taustoihin? Se on myös loistava tilaisuus ottaa kuvia stadionin parhaista paikoista. Lisäksi stadionin näkeminen täynnä ottelun aikana ja tyhjänä kierroksen antaa mahdollisuuden ihailla sen kauneutta ja säilyttää sen muistoissasi ikuisesti. Anfield ja Old Trafford ovat kaksi Englannin jalkapallon ikonisimpia stadioneja.

Käytä joukkueen huivia

Faneilla on erittäin tärkeä merkitys englantilaisessa jalkapallossa. Kuten kuvitella saattaa, kannattajat pukeutuvat joukkueen väreihin, joten jos haluat kokea Valioliiga-ottelun paikallisten tyyliin, kattaa ehdottomasti pukeutua seuran väreihin, jotta sulaudut väkijoukkoon. Et esimerkiksi tule katumaan sitä, että tunnistat osan Manchester Cityn fanijoukosta taivaansinisistä huiveistaan otteluiden aikana.

Stadionien lähistöllä tai jopa keskustassa on liikkeitä, jotka myyvät joukkueen vaatteita ja asusteita. Pelipaita ja lippalakki ovat yleisiä asusteita, mutta entä huivi? Trendi käyttää huiveja jalkapallostadionilla syntyi Englannissa, ja sille on suuret markkinat. Stadionin lähistöllä olevilla kojuilla on loputtomasti malleja, ja jos olet onnekas, saatat löytää malleja, joissa on päivämäärä ja tiedot ottelusta, mikä tekee täydellisen matkamuiston!

Tapaninpäivänä (vain jouluna)

Englanti, kuten monet muutkin kristityt maat, juhlivat tapaninpäivää. Tapaninpäivää vietetään toisena joulupäivänä, 26. joulukuuta, ja se on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Tällöin monet kaupat tarjoavat alennuksia ja halvempia hintoja.

Miten tapaninpäivä sai alkunsa? Juhla sai alkunsa vuonna 1871 antaakseen apua tarvitseville ihmisille joulun jämiä tai lahjoja (siksi tapaninpäivänä alkaa alennusmyynnit), mutta ajan kuluessa britit alkoivat hieman muuttaa tapojaan.

Ehkä pohdit, miksi tapaninpäivä mainitaan Englannin jalkapallomatkan yhteydessä. Kaikki eivät tiedä, että tänä päivänä pelataan Valioliigan otteluita. Joukkueet kohtaavat tavallisesti paikallisen kilpailijan tehdäkseen matkustamisesta helppoa pelaajille ja faneille, ja ilmapiiri on erittäin erikoinen, sillä stadionille menee sinä päivänä kokonaisia perheitä. Joten miksi et käyttäisi tilaisuutta hyväksesi ja seuraisi näitä upeita otteluita joululoman aikana?

Ala suunnitella, mitä Valioliigan joukkuetta haluat mennä katsomaan! Ottelut ovat pian tulossa tänne! Tilaa uutiskirjeemme, jotta et jää mistään paitsi.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *