Tekemistä ennen El Clásicoa – Kaikki irti El Clásico -kokemuksesta

El Clásico.  Jalkapallo-ottelu, joka pysäyttää maailman 90 minuutiksi. Yhteenotto kahden urheilutitaanin välillä, historian kaksi parasta jalkapallojoukkuetta, jotka pelaavat LaLigan voitosta. Tätä ottelua on pelattu 20-luvun alusta lähtien, ja se on ollut jalkapallomaailman symboli siitä lähtien. Monet jalkapallofanit pitävät tätä maailman tärkeimpänä otteluna. Tällä hetkellä Real Madridilla on ylivoima Barcelonassa, mutta kaikki tietävät, että tämä ottelu voisi olla tasa-arvoisempi. Tee nämä asiat ennen Real Madrid vs Barcelona -ottelua:

Varaa matka

El Clásicoa pelataan kerran Barcelonassa ja kerran Madridissa. Riippumatta siitä , oletko kiinnostunut osallistumaan jompaankumpaan, sinun on oltava valmis etukäteen varaamaan kaikki, mitä tarvitset saadaksesi talostasi stadionille. Kuten voitte hyvin kuvitella, tämä kaksintaistelu herättää vaikuttavia määriä odotuksia, ja siksi vaatimus osallistua tähän otteluun livenä on valtava.

Toisaalta molemmissa kaupungeissa, Barcelonassa ja Madridissa, on paljon matkailua, joten tämä on otettava huomioon. Lopuksi, varmista, että voit varata suunnitelmasie-liput ja hotellisi ajoissa, jotta ne ovat mahdollisimman halpoja. Ennen keskität enemmän rahaa varsinaiseen lippuun stadionille.

Valitse puolesi

Ehkä olet jo sitkeä Madrid- tai Barça-fani, jolloin tämä ei koske sinua.  But jos et ole yksi näistä, koska tuet toista joukkuetta, tämä koskee sinua. Kilpailu kentällä on kovaa, mutta kilpailu kaduilla ja katsomossa on kiistatta vieläkin suurempaa. Sinun on otettava huomioon, että kuten aiemmin mainittiin, tässä ottelussa on syviä historiallisia reittejä, ja voit nähdä sen ilmapiirissä ennen ottelua.  Riippuen siitä, pelataanko sitä yhdessä tai toisessa kaupungissa, näet hyvin harvoin vierasjoukkueen faneja, yhden ja toisen välillä on paljon kunnioitusta.

Ei esimerkiksi olisi hyvä idea juhlia Barcelonan maalia, jos olet Bernabeulla. Sama pätee, jos olet Camp Noulla. Nyt et voi sanoa, ettei sinua ole varoitettu!

Nauti historiasta

Molemmilla stadioneilla (Santiago Bernabeu ja Camp Nou) on osa klubimuseota, joka on omistettu El Clásicon historialle. Jos aiot osallistua tähän otteluun, olisi erittäin suositeltavaa varata stadionkierros tai yksinkertaisesti lippu museoon. Sieltä löydät El Classicon yksityiskohtaisen historian, jossa on anekdootteja, tärkeimmät päivämäärät, avainottelut ja tietysti avainpelaajat, jotka ovat määritelleet joitain legendaarisimmista El Clásicon hetkistä. Like esimerkiksi se kylmä hetki, kun Messi teki viime hetken maalin Real Madridia vastaan Bernabeulla ja hän otti t-paitansa pois ja näytti sen koko stadionille. Sitä pidetään yhtenä urheilun kylmimmistä hetkistä.

Nyt, riippuen siitä,  vierailetko yhdessä tai toisessa museossa, saatat huomata jonkin verran puolueellisuutta sellaisena kuin sitä on  odotettavissaed.

Hengitä ilmapiiriä

Kuten aiemmin mainittiin, ennen El Clásicoa syntynyt tunnelma on kerran elämässä -kokemus. Kadut täyttyvät faneista, jotka laulavat ja osoittavat syvää ja loputonta tukea ja ihailua klubilleen. Normaalisti fanit kokoontuvat ennen ottelun alkua stadionin lähialueille.  Real Madridille avainkatu on nimeltään Marceliano, pitkä katu, joka on täynnä baareja.  On peli-ilta, se on täynnä Real Madrid-faneja, jotka antavat kaikkensa Madridin keskustassa.  Barçan puolella fanit kokoontuvat useille kaduille lähellä stadionia.  Tunnelma on sama, mutta eri väreissä. Lisäksi Barça -fanien laulamat laulut ovat enimmäkseen katalaaniksi eivätkä espanjaksi. Tämä saattaa tehdä niistä hieman vaikeampia oppia.

Täällä on oltava läsnä, koska se on keskeinen osa kokemusta, joka on peliä edeltävä juhla.  Lisäksi, jotta voisimme nauttia kokemuksesta vielä enemmän, olisi hienoa oppia paikallisen tiimin lauluja sulautuaksesi enemmän ja elääksesi sitä kuin todellinen paikallinen.

Jos suuret väkijoukot, hohto ja laulut eivät ole sinua varten, mutta nautit silti ajan viettämisestä paikallisten fanien kanssa, stadionin lähellä on paljon baareja, joissa on varmasti paikallisen joukkueen faneja, jotkailoitsevat gastronomisemmasta ja ”rauhallisemmasta” esipelistä.

Joka tapauksessa molemmat ovat loistavia vaihtoehtoja ja tarjoavat parhaat kokemukset.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *