Mihin Suunnistaa Syömään ja Juomaan Roomassa

Rooma; ikuinen kaupunki! Paikka, joka ansaitsee ehdottomasti tulla lisätyksi kaikkien matkailua arvostavien ämpärilistalle. Rooman tarjoaa kulttuuria, historiaa, salaisuuksia sekä ainutlaatuisen fiiliksen, eikä tätä kaikkea voi millään yhden matkan aikana tai yhdelle artikkelille vangita. Halusimme tästä huolimatta raapustaa pienen oppaan Roomaan liittyen! Tässä julkaisussa ei tällä kertaa käsitellä kaikkia museoita, gallerioita ja katuja, joissa kannattaisi piipahtaa, mutta olemme sen sijaan koonneet kattavan listan parhaista virvoke- ja ruokailupaikoista tuodaksemme kortemme kekoon kunnioittaaksemme vanhan Roomalaisen valtakunnan lausahdusta ”Dolce Far Niente” – ”Tekemättömyyden makeus”.

Kaikki tiet vievät Roomaan, on tapana sanoa. Olet kenties päättänyt lähteä maistamaan herkullisia pastaruokia tai ehkä varannut itsellesi jalkapallomatkan sivustomme Jalkapallotravel kautta päästäksesi seuraamaan historiallisesi merkittävien A.S. Roman tai SS Lazion otteluja. Olipa syy saapumisellesi mikä tahansa, olet varmasti nälkäinen ja valmis nappaamaan huurteisen kainaloosi – tarjoamme vinkkejä tämän toteuttamiseen!

Nauti pastasta Trevin suihkulähteen äärellä

Oleskellessasi kaupungin keskustassa pian sen jälkeen, kun Lazio tai Roma on voittanut scuddetton tai muun maineikkaan titteliottelun, koet paikallisten kannattajajoukkojen, eli tifosin eloisuuden ja intohimon. Jos onni potkaisee, saatat jopa törmätä pelaajiin pokaalia heiluttamassa. Kun paikallinen joukkue voittaa mestaruuden, fanit ryntäävät välittömästi kaupungin keskustaan ​​kantaen lippuja, huiveja ja kaikkea mahdollista, mikä edustaa heidän seuraansa. Keskustan kirjo on mahdollista kokea joko vaaleansinisenä tai granaatin punaisena, joten valitse värisi. Roman fanit ovat kuitenkin pienoisessa etulyöntiasemassa, koska kaupungin keskusta on heidän suosimaansa aluetta, jonka myötä Lazion fanit viettävät aikaansa kaupungin laitamilla ja kaupunkia ympäröivillä alueilla. Jos juhlahumu saa ruokahalusi heräämään, löydät Il Chiantin vain kivenheiton päästä Trevin suihkulähteestä. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään turistirysä. Jonot ovat usein pitkät, joten älä turvaudu tähän paikkaan nälkäsi ollessa jo sietämättömällä tasolla. Kyseinen paikka on erittäin suosittu niin paikallisten kuin muualta saapuneiden keskuudessa. Monet ovat sitä mieltä, että täältä saa Rooman paras carbonaraa. Sinun on kuitenkin tehtävä tästä oma arviosi. Suosittelemme kokeilemaan yhtä neljästä suosituimmasta vaihtoehdosta: carbonara, cacio el pepe, bolognese tai amatriciana.

Lazio rakastaa pizzaa

SS Lazion perustamista kunnioittava muistolaatta sijaitsee yhden Rooman parhaiden pizzeroiden kulmalla. Italialainen jalkapallokulttuuri on tiedettävästi erityisen viehättävää. Suunnista siis mestoille ja osoita tukesi Laziolle. Pukeudu halutessasi taivaansiniseen paitaan tai vielä parempaa – käy katsomassa heidän pelinsä jalkapalloreissusi yhteydessä. Jos tavoitteena on istahtaa hetkeksi alas ja hemmotella makuhermoja, tämä on oikea paikka. Roomalaista ”pinsaa” voit nauttia Pratin naapurustossa. Paikka avataan jo kello 6.30 – mikä on hyvin yleistä paikallisille ravintoloille. Täytteet ovat tuoreita ja taikina ohutta sekä rapeaa, ei lainkaan verrattavissa pikaruokaloista saatavaan pizzaan. Kyseessä on siis aito Roomalainen makukokemus.

Purtavaa Stadio Olimpicon alueella

Vain muutaman askeleen päässä Zumista ja Pasticceria Romolista sijaitsee ikoninen Stadio Olimpico. Kyseine stadion on rakennetty Tiber-joen rannalle ja se isännöi kahta Italian tunnetuinta jalkapallojoukkuetta: Romaa ja Laziota. Nämä kaksi joukkuetta kilpailevat tarmokkaasti keskenään, jakaen kuitenkin saman stadionin, jonka myötä he tavallaan kilpailevat myös todistaakseen toisillensa, kuka on stadionin ”päällikkö”.

Pasticceria on italialainen nimitys makealle leivonnaiselle. Hieman asiaa tarkemmin tutkailtuamme saimmekin selville, että monet italialaiset kunnioittavat keskiöisten leivonnaisten perinnettä. Tällä perinteellä on oma mekkansa; Midnight cornetto, joka sijaitsee Rooman Quartiere Africanossa, Pasticceria Romolissa, mikä on tyydyttänyt makeannälkäisiä jo vuodesta 1952 lähtien.

Alkupalaa Francesco Totin seurassa?

Barnum café on eklektinen yhdistelmä loungemaista tunnelmaa, tyylikästä designia, omavalmisteisia cocktaileja ja runsasta viinivalikoimaa. Café Barnum on ehdottomasti listattava Rooman nähtävyyksiin. Viihtyisä kiviseinäinen kahvila/bistro isännöi taiteilijoiden näyttelyitä ja täydellisesti valikoitua musiikkia, joka luo ilmapiiristäsi entistäkin taianomaisemman. Paikka on avoinna klo 9.00-02.00 ja valmis tyydyttämään aistejasi.

Monet ovat päässeet nakertamaan omaa osaansa onnekkuudesta nähdessään legendaarisen SS Roman pelaajan Francesco Totin viettämässä aikaansa kyseisessä kahvilassa ystäviensä ja perheensä kanssa, joten kuka tietää – Ehkä olet seuraava onnekas, joka pääsee näkemään ja kenties tervehtimään Rooman kaikkien aikojen jalkapallotähteä henkilökohtaisesti.

Riippumatta siitä, onko tarkoituksena ruokailla, nauttia virvokkeita, nukkua ja toistaa kyseistä kaavaa tai olla nukkumatta ollenkaan, Rooman kaupunki ja julkaisemamme artikkeli ovat hyvä lähtökohta kaikkeen tähän. Kyseinen kaupunki ei koskaan petä, mutta jos matkan suunnittelu käy ylivoimaisen hankalaksi, konsultoi ystäviäsi ja tutustu verkkosivustoomme Jalkapallotravel hankkiaksesi ennalta suunnitellun matkan valitsemasi otteluvaihtoehdon perusteella – A.S. Roma / S.S Lazio.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *