Vinkki! Varmista, että sinulla on voimassa oleva lippu. + Lue lisää

Jalkapallotravel varmistaa sinulle paperi- tai e-liput. Muun tyyppiset pääsyliput voivat aiheuttaa monia ongelmia.
Lisätietoa.
 • Paperi- tai e-liput
 • Huoleton kokemus
Jalkapallomatka

AFC Ajax

AFC Ajax

Jalkapallomatka
AFC Ajax

AFC Ajax

Vinkki! Varmista, että sinulla on voimassa oleva lippu. + Lue lisää

Jalkapallotravel varmistaa sinulle paperi- tai e-liput. Muun tyyppiset pääsyliput voivat aiheuttaa monia ongelmia.
Lisätietoa.
 • Paperi- tai e-liput
 • Huoleton kokemus
1. Valitse ottelu
2. Koosta matka
3. Vahvista ja varaa
Varaa helposti Täydellinen räätälöity matkasi
Parhaat jalkapallomatkat Asiantuntija vuodesta 2004 lähtien
Selkeä ja ytimekäs Ei piilotettuja kuluja


Ihmiset ovat tarkastelleet AFC Ajax -paketteja viimeisten 24 tunnin aikana.

Ajax Amsterdam -jalkapallomatkat – jalkapallo rikkoo Ajaxin

Varaa Ajax Amsterdam -jalkapallomatka neljällä helpolla klikkauksella

Varaa täydellinen Ajax Amsterdam -jalkapallomatka helposti. Valitse sopiva ottelu, lento, hotelli ja paikka kätevästi yhdessä paikassa. Ei varausmaksuja.

Ajax Amsterdamin pelaamisen katsominen Johan Cruijff ArenA:ssa  on todella ainutlaatuinen kokemus. Kun liigaottelut ovat usein loppuunmyytyjä, tunnelma lupaa olla unohtumaton, kun noin 56 120 katsojaa täyttää katsomot.  Ajax on nimetty legendaarisen samannimisen kreikkalaisen mytologisen sankarin mukaan, jota kuvailtiin vahvimmaksi achaealaisista. Se näyttää olevan sopiva nimi joukkueelle, joka on kasvanut Alankomaiden menestyneimmäksi – mikä tekee siitä jalkapallomatkan arvoisen.

Amsterdam on loistava kohde kaupunkilomalle. Upea kohde, joka on täynnä kaunista arkkitehtuuria, luonnonkauniita näkymiä kanaville ja paljon mahdollisuuksia hedonisteille. Kaikki tämä tekee Amsterdamista loistavan paikan seuraavalle jalkapallomatkallesi.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Ajax-jalkapallomatkastasi

Varmistaaksemme, että sinulla on paras mahdollinen aika jalkapallomatkallasi Ajax Amsterdamiin, olemme luoneet luettelon parhaista vinkeistä matkallesi. Matkalla Johan Cruijff ArenA:lle navigoimaan kiireisten raitiovaunu- ja pyöräteiden läpi, tässä on mitä sinun tarvitsee tietää Amsterdamissa käymisestä:

 • Tietoa Johan Cruijff ArenA:sta, reitti & vinkkejä
 • Tietoa Amsterdamista
 • Tekemistä Amsterdamissa

Johan Cruijff ArenA – Alankomaiden suurin

AFC Ajaxin kotistadion on Johan Cruijff ArenA.  Stadion avattiin vuonna 1996. Sen kapasiteetti on 56 120 jalkapallo-otteluiden aikana (71 000 konserttien aikana), ja se on Alankomaiden suurin stadion.  Alun perin se nimettiin Amsterdamin ArenA:ksi, mutta se nimettiin uudelleen entisen Ajax-legendan Johan Cruijffin mukaan  vuonna 2019.

UEFA on luokitellut stadionin Luokan 4 stadioniksi, ja se on aiemmin isännöinyt monia tärkeitä tapahtumia, mukaan lukien ottelut EM-kisoissa 2000 ja 2020.  Se remontoitiin vuonna 2018, mikä tarkoittaa, että tilat on varustettu riittävästi.

Ajax Amsterdam on yksi Alankomaiden tuetuimmista seuroista, ja stadionin käyttöaste on keskimäärin 91–93 % joka vuosi. Näin ollen jalkapallomatkallasi Amsterdamiin voit odottaa löytäväsi stadionin, joka on täynnä intohimoisia faneja, jotka rakastavat joukkuettaan. Ottelut, jotka on otettava huomioon Amsterdamin matkaa varattaessa, sisältävät pelejä Feyenoordia ja PSV Eindhovenia vastaan.

Ajax-Arena

Saapuminen Johan Cruijff ArenA:han

Ajaxin stadion sijaitsee kaupungin kaakkoisosassa, toiminnallisesti nimeltään Amsterdam Zuid-Oost. Se sijaitsee noin 8,5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Onneksi Alankomaissa on vahva julkinen liikennejärjestelmä, joten on helppo löytää tiesi minne tahansa Amsterdamissa.  Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse ajaa (ellet todella halua tehdä niin.) Voit myös ottaa taksin. Tämä voi olla halvempaa tai kalliimpaa kuin julkinen liikenne riippuen siitä, mistä lähdet ja kuinka monta ihmistä matkaryhmässäsi on.

Jos aiot käyttää julkista liikennettä liikkuaksesi ympäri kaupunkia jalkapallomatkalla ajax Amsterdamiin, suosittelemme, että sijoitat nimettömään OV-sirukortin, joka tarjoaa sinulle pääsyn kaikkiin juniin, raitiovaunuihin, metroihin ja linja-autoihin Alankomaissa. Sinun on kuitenkin ladattava varoja kortille.

Jos haluat ajaa stadionille itse, ymmärrä, että sinun on maksettava pysäköinnistä 7–14 €. Tilaa on noin 9 000 autolle.

Metrolla Johan Cruijff ArenA:han

Jos matkustat metrolla Johan Cruijff -areenalle kaupungin keskustasta, sinun on otettava Metro 54 Amsterdamin päärautatieasemalta. Sieltä metrolla kestää noin 16 minuuttia päästä määränpäähän. Ohitat kymmenen pysäkkiä, mukaan lukien Nieuwmarkt, Waterlooplein ja Weesperplaien. On tärkeää, että jäät pois Pysäkiltä nimeltä Amsterdam Bijlmer ArenA.

Sieltä on noin 200 metrin kävelymatka stadionille, joka kestää noin kaksi minuuttia. Kaiken kaikkiaan sinun ei pitäisi kestää liian kauan päästä määränpäähän, jos käytät tätä vaihtoehtoa.

Bussilla Johan Cruijff ArenA:han

On monia busseja, jotka pysähtyvät lähellä Amsterdamin areenaa, jonka avulla voit mennä otteluun jalkapallomatkan aikana. Bussilinjoihin kuuluvat 29, 59, 60, 62, 137, 158, 174 ja 175 , joista jokainen pysähtyy eri kohteissa.

Johan Cruijff ArenA:n pohjapiirustus

Johan Cruijff ArenA on melko yksinkertainen. Stadionilla on neljä puolta ja kolme luokkaa.  Tässä on mitä sinun on tiedettävä:

 • East Side – tämä puoli koostuu luokan 1 (Longside Lower) ja luokan 2 (Longside Upper) lippujen paikoista. Täältä löydät sisäänkäynnit K ja M.
 • South Side – tämä puoli koostuu luokan 3 lippujen istumapaikoista (Shortside Lower). Täältä löydät sisäänkäynnit J, H ja G.
 • North Side – tällä puolella on myös istumapaikat, jotka on tarkoitettu luokan 3 lippuihin (Shortside Lower). Täältä löydät sisäänkäynnit A, B ja C.
 • Pääsisäänkäynti – samoin kuin East Side -liput, tämä alue koostuu myös luokan 1 ja luokan 2 lipuista. Täältä löydät sisäänkäynnit D, E ja F.

Johan Cruijff ArenA -stadionkierros

Mikään jalkapallomatka ei ole täydellinen ilman stadionkierrosta Johan Cruijff ArenA:ssa. Liput kierrokselle ovat 18 € aikuisille ja 16 € 5–12-vuotiaille lapsille. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi. Kierrokset alkavat puolen tunnin välein joka päivä klo 9.30–16.30 ja kestävät noin 75 minuuttia.

Kierroksen kohokohtia ovat muun muassa pelaajien tunnelin läpi kulkeminen ja läheltä katsomonäkymän saaminen kentälle, kaivettuihin ulostuloihin ja pääkatsomoon. Saat myös nähdä lehdistöhuoneen, joka on hyvin havaittavissa televisiosta. Jos olet kiinnostunut seuran historiasta, kävely seuran Gallery of Famen läpi on todennäköisesti erittäin kiinnostavaa. Täältä saat lisätietoja Ajaxin tunnetuimmasta pelaajasta: Johan Cruijffista.

On tärkeää huomata, että kierroksia on rajoitetusti saatavilla ottelupäivinä. Se riippuu ottelupäivästä, mutta on turvallista sanoa, että saatat joutua lisäämään ylimääräisen päivän jalkapallomatkallesi, jos haluat käydä stadionkierroksella.

Syötävää ja juotavaa Johan Cruijff ArenA:n lähellä

Ennen kuin osallistut otteluun, saatat olla kiinnostunut näkemään, mitä areenalla ja sen ympäristöllä on tarjota sinulle. Monet ottelun osallistujat  etsivät pubia tai ravintolaa käydäkseen ennen kuin peli alkaa välttää jonoja areenalla. Jos olet yksi tällainen fani, tässä on joitain suosituksiamme:

Grolsch Cine Café

Grolsch Cine Café (ei pidä sekoittaa stadionin Grolsch Pubiin) sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä stadionilta. Kahvila tarjoaa vierailijoille joitain tunnistettavia yleissuosikkeja, jotka tekevät hyvästä ottelua edeltävästä kokemuksesta, mukaan lukien joitain perinteisiä hollantilaisia suosikkeja. Kuten nimestä voi päätellä, tämä on myös täydellinen paikka saada tuoppi olutta.

JinSo Lounge Bar & Restaurant

Lähellä ArenA:ta  sijaitseva JinSo Lounge Bar & Restaurant on yleinen aasialainen ravintola, jossa on tarjolla monia vaihtoehtoja kaikentyyppisten kävijöiden tarpeisiin. Koska ravintola on lähellä toista viihdealuetta, on enemmän nähtävyyksiä, joista voit nauttia ennen kuin suuntaat peliin.

bars-nears-inter-milan

Tietoa AFC Ajaxista

Ajax on yksi Euroopan suurimmista jalkapalloseuroista. Vaikka seura ei ole kiistatta yhtä suuri tai tunnistettavissa kuin Real Madridin, FC Barcelonan tai Manchester Unitedin kaltaiset joukkueet, ne ovat edelleen yksi maanosan menestyneimmistä joukkueista. Joukkue on voittanut neljä Mestarien liigan mestaruutta, yhden Eurooppa-liigan mestaruuden, 36 Eredivisie-mestaruutta ja 20 KNVB Cup – mestaruutta.

Joukkueen suurimmat kilpailijat ovat Feyenoord Rotterdam (tämä ottelu tunnetaan nimellä De Klassieker.) Heillä on myös vilkas kilpailu PSV Eindhovenin kanssa. Ottelut näitä kahta joukkuetta vastaan ovat usein täynnä tunteita, kun intohimoiset kannattajat täyttävät stadionit ja ovat ehdottomasti matkan arvoisia .

AFC Ajax -logo

Ajaxin logo on muuttunut neljä kertaa vuosien varrella. Seuran ensimmäinen logo oli vain kuva Ajaxin pelaajasta. Vuonna 1911 seura päätti vaihtaa logoaan, kun he muuttivat sarjaansa ja halusivat näiden kahden vastaavan. Lähes kaksi vuosikymmentä myöhemmin vuonna 1928 logo muuttui kolmannen kerran. Vuoden 1928 logo sisälsi kreikkalaisen sankarin muotokuvan, jonka jälkeen seura nimettiin.

Logo vaihdettiin neljännen kerran vuonna 1990. Se sisälsi edelleen Ajaxin muotokuvan – se on kuitenkin vähemmän yksityiskohtainen kuin ensimmäinen. Mielenkiintoinen tosiasia logossa on, että se sisältää 11 riviä symboloimaan joukkueen 11 pelaajaa.  Tämä logo on edelleen käytössä.

ajax

Tekemistä Amsterdamissa

shutterstock_245364502-1

Rijksmuseum

Rijksmuseum on hollantilaiseen taiteeseen ja historiaan keskittyvä museo. Jos olet kiinnostunut näkemään kaikki Johannes Vermeerin ja Rembrandtin kuuluisat teokset, sinun täytyy käydä Rijksmuseumissa.

shutterstock_2102898337-1

Anne Frankin talo

Anne Frankin talo on museo, joka on omistettu kuuluisalle samannimiselle teini-ikäiselle toisen maailmansodan diaristille. Matkusta ajassa taaksepäin kävellessäsi talon läpi ja koet yhden historian pimeimmistä ajanjaksoista. Varaus kannattaa tehdä etukäteen.

shutterstock_1282212832-1

Heineken-kokemus

Heineken on maailman viedyin olut. Katso, miten kuuluisa hollantilainen olut tehdään matkalla tämän historiallisen panimon läpi.  Käy läpi museo ja katso, kuinka tämä panimo on siirtynyt teollisen vallankumouksen aikakauden työkaluista moderniin tekniikkaan maailman tunnetuimman oluen valmistamiseksi.

shutterstock_770228533-1

Brouwerij ’t IJ

Brouwerij ’t IJ aloitti paikallisena panimona Amsterdamissa vuonna 1985.  Se on sittemmin kasvanut rakastetuksi olueksi maassa.  Aiemmin pieni panimo järjestää usein retkiä ja maisteluja. Panimo on avoinna vain klo 14.00-20.00. Joten varmista, että varaat ennen kuin häviät.

Kuinka vaikeaa on saada Ajax-lippuja?

Ajax-lippujen saaminen voi olla melko vaikeaa, jos yrität varata niitä itse. Ajax on seura, jota fanit rakastavat intohimoisesti. Tämä näkyy osallistumisluvuissa. Seuralla ei kuitenkaan ole suurinta stadionia, joten monta ottelulippua myydään kausilippujen haltijoille, jättäen hyvin vähän tilaa faneille, jotka haluavat mennä peliin muulla tavoin. Footballbreak.co.uk voi varmistaa liput mihin tahansa Ajax-peliin, joka on lueteltu verkkosivustollamme, mikä tekee matkastasi täysin mahdollisen.

Mitä Ajax-jalkapallomatka maksaa?

Ajax-jalkapallomatkan hinta vaihtelee välillä 134–650 € välillä per henkilö. Lopullinen hinta perustuu muutamaan tekijään, mukaan lukien:

 • Ottelu, jota päätät katsoa. Derby- tai kilpailupelien katsominen on usein kalliimpaa kuin pelin katsominen pienempää joukkuetta vastaan.
 • Hotellin sijainti. Kuten kaikilla matkoilla, hotellilla, jossa päätät yöpyä, on hyvä vaikutus lopulliseen hintaan.
 • Lennot. Joidenkin lentoyhtiöiden lennot ovat halvempia kuin toisten, mutta se voi tarjota vähemmän lisäetuja, kuten käsimatkatavaroita jne.

Missä Ajax-stadion sijaitsee Amsterdamissa?

Johan Cruijff ArenA sijaitsee kaupungin kaakkoisosassa, joka tunnetaan nimellä Amsterdam Zuid-Oost. Sinne pääsee helposti julkisella liikenteellä mistä tahansa kaupunginosasta.

Missä liigassa Ajax pelaa?

Ajax Amsterdam pelaa Hollannin Eredivisiessä. Tämä on Alankomaiden korkein ammattilaisjalkapallon taso. He ovat myös tällä hetkellä joukkue, joka on voittanut liigan eniten kertoja.

Kuinka paljon Ajax-stadionilla käynti maksaa?

Liput Johan Cruijff ArenA -stadionkierrokselle vaihtelevat ikäsi mukaan:

 • Aikuinen – 18 €
 • Lapsi 5–12 – 13 €
 • Alle 5-vuotias lapsi – 0 €