Jalkapallomatka

Celtic FC

Celtic FC

Jalkapallomatka
Celtic FC

Celtic FC
1. Valitse ottelu
2. Koosta matka
3. Vahvista ja varaa
Varaa helposti Täydellinen räätälöity matkasi
Parhaat jalkapallomatkat Asiantuntija vuodesta 2004 lähtien
Selkeä ja ytimekäs Ei piilotettuja kuluja


Ihmiset ovat tarkastelleet Celtic FC -paketteja viimeisten 24 tunnin aikana.

Jalkapallomatkat Celtic FC:n peleihin

Varaa jalkapallomatka helposti Celtic FC:n peleihin vain neljällä napsautuksella

Varaa ja mukauta jalkapallomatkasi Celtic FC:n peleihin todella yksinkertaisesti. Valitse ottelu, hotelli ja istumapaikka yhdestä paikasta. Ei varausmaksuja. 

Varaa täydellinen jalkapallomatka Celtic FC:n peliin ja nauti fantastisesta tunnelmasta yhdellä maailman kuuluisimmista jalkapalloareenoista. Riippumatta siitä, onko vastustaja Liverpool vai Livingston: Celtic Park on aina yksi parveileva massa, joka sinun täytyy kokea ainakin kerran elämässä. Kuten Zlatan Ibrahimovic kommentoi pelin jälkeen: ”Olen pelannut jalkapallomaailman suurimpia pelejä, mutta en ole koskaan kokenut Celtic Parkin kaltaista tunnelmaa. Lionel Messin kommentti Celtic – Barcelona -pelin jälkeen oli myös merkittävä: ”Euroopan paras ilmapiiri pysyy Celtic Parkissa ja jalkapalloilijana haluat kokea sen aina vaan uudelleen.

Sinulla on pelin jälkeen vielä runsaasti aikaa tutustua Glasgowiin ja sen nähtävyyksiin, sekä kansalliseen jalkapallomuseoon Hamden Parkissa ja Skotlannin maaseutuun Loch Lomondin alueella.

voetbalreizen-celtic

Kaikki mitä sinun tulee tietää jalkapallomatkasta Celtic FC:n peleihin

Olemme koonneet luettelon parhaista vinkeistä, jotta saat kaiken irti jalkapallomatkastasi. Celtic Parkin käytännöllisistä tiedoista Glasgowiin tutustumista koskeviin ehdotuksiin.

 • Tietoa Celtic Parkista, reitti ja vinkit
 • Tietoa Celtic FC:stä
 • Tekemistä Glasgow’ssa

Celtic FC -stadion: Celtic Park

voetbalreis-celtic

Kuuluisassa Celtic Parkissa on 60 411 istumapaikkaa, mikä tekee siitä Skotlannin suurimman stadionin. Se tunnetaan myös nimellä Parkhead (stadionin sijainnin mukaan) tai Paradise.

Tämä ei ole ensimmäinen stadion, jolla Celtic FC on pelannut ottelunsa. Seura pelasi pienemmällä stadionilla Parkheadissa vuosina 1888–1892. Celtic FC lähti areenalta, kun vuokrasopimusta korotettiin äkillisesti. 200 metrin päässä oli hylätty tiilitehdas, jonne oli tarkoitus rakentaa uutta Celtic Parkia. 40 000 istumapaikan stadionia pidettiin Ison-Britannian parhaana stadionina yhdessä Everton FC:n Goodison Parkin kanssa. Esimerkiksi vuonna 1898 siellä oli ensimmäinen kaksitasoinen jalkapallokatsomo. Vuoteen 1930 asti useat tulipalot valtasivat Celtic Parkin. Sen jälkeen tehtiin useita muutoksia. Todella merkittävä peruskorjaus tehtiin vasta vuosina 1994–1998. Vain pääkatsomo säilyi ehjänä, kolme muuta katsomoa rakennettiin uudelleen maan tasolta.

 

Stadionin sisääntulotie päällystettiin uudelleen vuonna 2014. Esimerkiksi London Roadilta stadionin portaille rakennettiin 150 metriä pitkä tie (”The Celtic Way”). Faneille rakennettiin myös neliapilan muotoinen kokoustila. Pääsisäänkäynnin ulkopuolella on neljä seuran legendojen patsasta: Jock Stein (entinen valmentaja), Jimmy Johnstone (pelaaja), hänen veljensä Walfrid (seuran perustaja) ja Billy McNeill (pelaaja ja valmentaja). Muista eurooppalaisista stadioneista poikkeavat upeat valonheittimet asennettiin vuonna 2018.

Saapuminen Celtic Parkiin

Celtic Park sijaitsee London Roadilla Parkheadin alueella, noin neljä kilometriä Glasgow’n keskustasta itään. Voit kävellä stadionille George Squarelta noin 45 minuutissa. Celtic Parkista on myös hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Bussilla

Bussilinjat 2, 61, 64, 240 ja 255 kulkevat Glasgow’n keskustasta Forge-ostoskeskukseen (St. Whitehorse Lane -kadulla). Celtic Park on kilometrin kävelymatkan päässä. Jos saavut suoraan lentokentältä, mene 500 Airport Express -bussilla kaupungin keskustaan (19 km). Voit sitten lukea sieltä bussilla Celtic Parkiin.

Junalla

Paikallinen Argyle Line -juna kulkee Glasgow’n keskusasemalta Dalmarnockin asemalle (6 minuuttia). Junat kulkevat vähintään vartin välein. Dalmarnockin asemalta on vielä 800 metrin kävelymatka Celtic Parkiin.

Glasgow’n keskustasta sijaitsevalta Argyle Streetin rautatieasemalta voit myös kulkea junalla Dalmarnockiin ja sitten kävellä Celtic Parkiin.

Junat lähtevät Glasgow Queen Streetin asemalta Bellgroven tai Carntynen asemalle. Matka kestää vain viisi minuuttia. Näiltä asemilla on kuitenkin edelleen 20 minuutin kävelymatka Celtic Parkiin.

Taksilla

Stadionille pääsee keskustasta myös taksilla. Arvioitu hinta on noin 11 puntaa.

Celtic Parkin osoite

The Celtic Football Club

Celtic Park

Glasgow, G40 3RE

Skotlanti

Stadionin pohjapiirros

Celtic Park koostuu neljästä katsomosta, joista kolme rakennettiin kokonaan uudelleen suuren peruskorjauksen aikana vuonna 1996. Nämä kolme katsomoa, pohjoiskatsomo, Jock Stein -katsomo ja Lisbon Lions -katsomo, muodostavat yhdessä jatkuvan silmukan.

celtic-map

Stadionin katsomot:

 • Pääkatsomo (8 000 paikkaa) Eteläpuolen pääkatsomo on ainoa katsomo, jota ei ole rakennettu uudelleen peruskorjauksen aikana vuosina 1995– Vuodelta 1929 peräisin olevaan katsomoon rakennettiin futuristinen katto osana peruskorjaustyötä vuonna 1971. Sen seurauksena katsomon lempinimi on ”valaan suu”. Hienoa tässä on se, että tässä katsomossa sijaitsee myös liikuntarajoitteisten fanien paikat, joille on jaettu stadionin parhaat paikat. Pukuhuoneet, pelaajatunneli ja korsut sijaitsevat myös tällä puolella.
 • Pohjoiskatsomo (27 000 paikkaa). Pohjoiskatsomo oli ensimmäinen katsomo, joka valmistui suuren peruskorjauksen aikana. Rod Stewart avasi katsomot elokuussa 1995, ja sitä seurasi ystävyysottelu Newcastle Unitedia vastaan. Se on Celtic Parkin suurin katsomo, ja sinne mahtuu yli kolme kertaa enemmän kannattajia kuin vastapäätä olevaan pää Pohjoiskatsomon kahden kerroksen välissä on 18 seuran katsomot ja ravintola.
 • Jock Stein -katsomo (13 000 paikkaa). Tämä stadionin länsipuolella maalin takana oleva katsomo avattiin virallisesti vuonna 1998 ottelulla Liverpoolia vastaan.
 • Lisbon Lions -katsomo (13 000 paikkaa). Tämä maalin takana oleva itäkatsomo on nimetty vuoden 1967 Euroopan Cupin Lissabonissa voittaneen joukkueen mukaan. Osa Lisbon Lions- katsomon ja pohjoiskatsomon välisen kulman paikoista on korvattu 2 600 fanin seisoma-alueella kesästä 2016 lä Celtic FC:stä tuli Skotlannin ensimmäinen seura, joka palautti seisoma-alueet stadionilleen Hillsboroughin katastrofin jälkeen. Tästä niin kutsutusta North Curvesta löytyy fanaattisimmat fanit, jotka tunnetaan paremmin nimellä Green Brigade. Seisoma-alueet voidaan avata, jotta niitä voidaan käyttää uudelleen istumapaikkoina kansainvälisissä otteluissa. Lisbon Lion -katsomon alakulma on tarkoitettu vieraskannattajille.

Stadionkierros ja museo

celtic-stadiontour

Celtic Parkissa järjestetään päivittäin useita opastettuja kierroksia. Suosittelemme ehdottomasti näiden varaamista etukäteen.

Saapuessasi ilmoittaudu Celtic Parkin vastaanotossa, jonka jälkeen voit nauttia ruokaa ja juomaa Tours Caféssa ja katsoa elokuvan seuran historiasta. Tästä aloittaminen antaa sinulle jo kunnolla tietoa seurasta.

Saat tietoa seuran värikkäästä historiasta 60 minuuttia kestävän opastetun stadionkierroksen aikana. Voit esimerkiksi katsoa seuran voittaman vuoden 1967 Euroopan Cupin. Tämän jälkeen pääset käymään Celtic Parkin kokoushuoneessa, pukuhuoneissa, pelaajatunnelissa, kentällä ja korsuissa. Stadionkierroksia järjestetään maanantaista perjantaihin klo 11.00 ja 13.30. Kierrokset järjestetään klo 11.00, 11.30, 12.30, 13.00, 14.00 ja 14.30 viikonloppuisin (paitsi ottelupäivinä). Hinta on 13,50 £ aikuisilta ja 8 £ alle 12-vuotiailta.

Kierros on myös mahdollista yhdistää ravintolakäyntiin. Voit valita seuraavista:

 • Aamiainen ja stadionkierros: voit nauttia aamiaisen stadionin sisällä olevassa kahvilassa ennen kierroksen alkua.
 • Tours Café ja stadionkierros: Nauti voileipä ja juoma Tours Caféssa ennen kierroksen alkua.

Voit myös yhdistää stadionkierroksen viikonloppuna kolmen ruokalajin menuun, joka sisältää näkymän kentälle. Aikuisilta se maksaa 32,00 puntaa ja alle 12-vuotiailta 13 puntaa. Tämä ylistäviä arvosteluja saanut Tour & Dine -paketti on varattavissa sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Säännöllisesti järjestetään myös Tour&Tennents Brewery Tour, jossa pääset Celtic Park -kierroksen lisäksi kierrokselle Tennents Breweryyn. Lisätietoja löytyy seuran nettisivuilta.

Syötävää ja juotavaa stadionin lähellä

Celtic Park sijaitsee melko karulla alueella, jossa on muutamia vanhoja teollisuusrakennuksia ja asuintaloja. Siellä on kourallinen pubeja, joista suurin osa sijaitsee Gallowgaten alueella stadionin pohjoispuolella. Glasgow’n keskustasta löytyy varmasti paremmin ruokapaikkoja. Olemme listanneet joitain aitoja kelttiläisiä kahviloita ja baareja. Voit myös katsoa yleiskatsauksen kelttiläisistä kahviloista osoitteesta www.celticbars.com.

kerrydale-bar

Kerrydale Bar                                                  

Tämä on itse stadionin sisällä ja pääset tähän valtavaan baariin joko kausilipulla tai voimassa olevalla ottelupäivälipulla. Tunnelma on loistava ja ruoka on erinomaista. Live-jalkapalloa näytetään suurilta näytöiltä, ja elävää musiikkia on tarjolla sekä ennen peliä että sen jälkeen. Pelin molemmin puolin järjestetään myös satunnaisia erikoistapahtumia, kuten valokuvaustilaisuuksia ja Q&A-tapahtumia entisten pelaajien ja valmentajien kanssa.

the-hoops-bar

The Hoops Bar                                                                               

Tämä sijaitsee osoitteessa 283 Gallowgate ja tämä Celtic-kannatuspubi on avoinna klo 23 asti perjantaista sunnuntaihin. Jalkapallo-otteluita näytetään eri näytöillä, ja voit myös nauttia elävästä musiikista sekä ennen ottelua että sen jälkeen. Urheilukahvila onnistui selviytymään pandemiasta uskollisten Celtic-fanien lahjoitusten ansiosta. Valitse bussi 2 tai 240 St. Michaels Lanelta ja jää pois kahdeksan minuutin kuluttua Bain Streetillä päästäksesi stadionille. Sieltä on vielä minuutin kävelymatka The Hoopsin Bariin.

schotland-eten

Ubiquitous Chip            

Et voi käydä Skotlannissa maistamatta kansallisruokaa haggista. Tämä herkku on lampaan vatsaa, joka on täytetty jauhetulla lampaanmaksalla, kielellä, sydämellä ja rasvalla, sekä kaurapuuroa, sipulia ja lientä. Kunnon haggista saat Ubiquitous Chipistä, jossa on oluttupa, ravintola ja baari. Kasvissyöjät voivat myös nauttia kansallisruoan kasvisversiosta, tai voit aina kokeilla porkkanalastuja. Ravintolassa on viihtyisä ulkoterassi. Matkusta Glasgow’n keskustan Buchanan Streetin metroasemalta Hillheadin asemalle seitsemässä minuutissa. Sieltä on vielä minuutin kävelymatka 12 Ashton Lane -kadulle, jonka jälkeen voit nauttia ensimmäisestä haggiksestasi.

haggis

The Oak Bar

Tämä sijaitsee Springfield Roadilla Celtic Parkia vastapäätä, ja siellä on useita kahviloita, jotka ovat erittäin ruuhkaisia ennen peliä ja sen jälkeen, vaikkakin tunnelma on loistava. Siellä on myös lähes aina elävää musiikkia. Yksi näistä kahviloista on The Oak Bar osoitteessa 770 Springfield Road, josta on näkymät stadionille. Jos pidät pubeista, tällä alueella on useita aitoja kelttiläisiä pubeja.

Tietoa Celtic FC:stä

Celtic Football Clubin perusti 6. marraskuuta 1887 (eikä vuonna 1888, kuten logossa lukee) katolisen maristipappi Walfrid, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa Parkheadin alueella asuvien irlantilaisten maahanmuuttajien epätoivoisiin elinolosuhteisiin. Hän omaksui tämän idean Hibernian FC:ltä, joka oli perustettu muutama vuosi aiemmin Edinburghissa samasta syystä. Walfrid itse keksi nimen Celtic vaaliakseen seuran irlantilaisia ​​ja skotlantilaisia ​​juuria. Ensimmäinen ottelu pelattiin vasta kuuden kuukauden kuluttua. Rangers voitti 5–2 ensimmäisen pelin Celtic Parkissa 28. toukokuuta 1888 5000 katsojan edessä.

Seurasta kehittyi nopeasti huippuseura. Ensimmäinen seuran voittama pokaali oli Scottish Cup vuonna 1892, ja heidän ensimmäinen liigamestaruutensa voitettiin vuonna 1893. Ensimmäisen maailmansodan syttyessä he olivat voittaneet jo 11 kansallista mestaruutta ja yhdeksän kansallista cupia. Ja vielä sen jälkeen Celtic hallitsi Skotlannin jalkapalloa yhdessä arkkikilpailijan Rangersin kanssa. Suuret eurooppalaiset menestykset jäivät kuitenkin edelleen niiden varjoon.

Vuosi 1967 kirjoitettiin tähtiin. Celtic voitti kaikki kilpailut, joihin se osallistui sinä vuonna: liigamestaruuden, Skotlannin FA-cupin, Mestarien liigan ja Glasgow Cupin. Kirsikkana kakun päällä seura voitti 25. toukokuuta samana vuonna Euroopan Cupin Lissabonissa voittamalla Internazionalen. Celtic on ainoa tämän pokaalin voittanut skotlantilainen seura. Celtic pääsi jälleen finaaliin vuonna 1970, mutta Feyenoord osoittautui heille liian vahvaksi lisäajan jälkeen.

Celtic on voittanut nyt 51 liigamestaruutta sekä 40 Skotlannin FA Cupia ja 19 liigacupia. Tämä tarkoittaa kuitenkin, että se on voittanut neljä kansallista kunnianosoitusta vähemmän kuin Rangers.

Seura tunnetaan fanien keskuudessa nimellä ”The Celtic Football Club”. Seuraa kutsutaan Euroopassa usein nimellä Celtic Glasgow. Tämä ei kuitenkaan ole sen todellinen oikea nimi.

Celticin pääkilpailija on tietysti Glasgow Rangers. Old Firm -nimellä tunnettua keskinäistä vähintään neljä kertaa kauden aikana järjestettävää taistelua pidetään maailman rajuimpana jalkapalloderbynä. Molemmat seurat hallitsevat täysin Skotlannin jalkapalloa. Celtic ja Rangers ovat voittanut mestaruuden yhteensä 106 kertaa liigan perustamisen jälkeen. Muut skotlantilaiset seurat ovat voittaneet mestaruuden vain 19 kertaa (Aberdeen voitti sen viimeisenä vuonna 1985).

Kyse ei tietenkään ole vain urheilukilpailusta. Celticillä on siteitä roomalaiskatolisuuteen ja sen irlantilaiseen perintöön, kun taas Rangersia tukevat protestantit. Celtic on ei-lahkoklubi, mikä tarkoittaa, että sekä katolilaiset että protestantit ovat tervetulleita. Old Firm -otteluita ei järjestetty vuosina 2012–2016, jolloin Rangers meni konkurssiin. Kilpailu muuttui farssiksi, ja Celtic voitti mestaruuden ilman kilpailua. Rangersista voitti jälleen liigan mestaruuden vuonna 2021, kun Celtic oli voittanut yhdeksän mestaruutta peräkkäin, ja kilpailu palaa jälleen normaalisti.

Celticin logo

celtic-logo-300x300

Celtic FC:n ensimmäinen logo oli kelttiristi. Nykyinen neliapila ilmestyi logoon ensimmäisen kerran vuonna 1908, jolloin joukkueen pelaajat saivat neliapilamerkin muistoksi kaudesta 1907–1908, jolloin joukkue voitti neljä pokaalia. Erään teorian mukaan seuran logoon olisi lisätty kolmilehtinen apila, jos joukkue olisi voittanut kolme pokaalia tuolloin. Seura otti neliapilan viralliseksi tunnuksekseen vasta vuosien jälkeen. Vasta 1970-luvulla se ilmestyi paitojen rintanappiin ja hyväksyttiin viralliseksi seuran tunnukseksi. Virallinen nimi ja perustamisvuosi näkyvät neliapilan vieressä (vaikka seura perustettiin virallisesti vuoden 1887 lopulla)

Celticin peliasu

Celticin ensimmäisenä peliasuna oli valkoinen vihreäkauluksinen paita, mustat shortsit ja musta-vihreät raidalliset sukat. Seura valitsi tyypillisen vihreä-valkoraidallisen paidan jo vuonna 1889, ja raidat olivat silloin vielä vaakasuorat ja shortsit mustat. Tämä kaikki muuttui vuonna 1903, kun tyypillinen kelttiläinen peliasu otettiin käyttöön: vihreä-valkoinen pystyraidallinen paita ja valkoiset shortsit. Sukat pysyivät mustina 1930-luvulle asti, minkä jälkeen seura vaihtoi ne vihreisiin sukkiin. Valkoiset sukat valittiin vuoden 1965 jälkeen.

Tekemistä Glasgow’ssa

Glasgow on Iso-Britannian kolmanneksi suurin kaupunki Lontoon ja Birminghamin jälkeen ja siellä on lähes 600 000 asukasta. Kaupunki on erittäin suosittu kaupunkilomakohde. Siellä on esimerkiksi Lontoon jälkeen saarten toiseksi parhaat ostosmahdollisuudet, ja Buchanan Street tunnetaan tunnetuimpana ostoskatuna. Glasgow on myös nimetty viime vuosina kulttuuri-, arkkitehtuuri- ja urheilukaupungiksi. Turistinähtävyyksiä on paljon, mutta yritämme mainita edes joitain kohokohtia.

schotland-voetbal

Skotlannin jalkapallomuseo ja Hamden Park -kierros

Yksi ehdoton kohde jalkapallomatkallasi on vierailu vaikuttavassa jalkapallomuseossa. Pääset matkalle Skotlannin jalkapallon historiaan vuodesta 1867 alkaen. Museossa on esillä yli 40 000 paitaa, pokaalia, jalkapallokenkää, valokuvaa, ottelupäiväohjelmaa ja muita ainutlaatuisia muistoesineitä. Museo on avoinna tiistaista torstaihin klo 10–17. Pääsymaksu on 8 puntaa ja alle 16-vuotiailta 2 puntaa.

Museo sijaitsee Hamden Parkissa, vuodelta 1903 peräisin olevalla kansallisella stadionilla, jossa Skotlannin maajoukkue pelaa edelleen kansainvälisiä ottelujaan. Stadionin opastetulla kierroksella on mahdollista vierailla kaikilla alueilla, mukaan lukien pelaajatunnelissa ja kentällä. Kierroksia järjestetään päivittäin klo 11, 12.30, 14 ja 15, myös museon ollessa suljettuna. Museo- ja kierroslippu maksaa 13 puntaa aikuisilta ja alle 16-vuotiailta 5 puntaa.

st-georges-square

George Square

George Square on Glasgow’n sydän. Aukion ympärillä on useita suojeltuja rakennuksia, mukaan lukien kaupungintalo (Glasgow City Chambers). Täällä järjestetään opastettuja kierroksia arkisin (klo 10.30 ja 14.30), ja ilmaisia karttoja saa kaupungintalon vastaanotosta. Suosittelemme tätä lämpimästi, sillä rakennus näyttää erittäin vaikuttavalta myös sisältä. Voit myös katsella aukion kauniita patsaita tai uppoutua kaupungin tunnelmaan kahvikupin äärellä. George Squarella pysähtyy myös kiertoajelubussi, jonka kyydissä voit ihailla kaupungin nähtävyyksiä. Muista hakea kaupungin kartta ja hyödyllistä tietoa matkailutoimistosta.

kelsingrove

Kelsingroven taidegalleria ja museo

Kelsingroven taidegalleriasta on tullut maan vierailluin matkailukohde kolmivuotisen remontin jälkeen. Esillä on 22 erilaista näyttelyä. Voit ihailla maalauksia (Dali, Van Gogh, Monet, Rembrandt), täytettyjä eläimiä, muinaisen Egyptin esineitä tai aitoa Spitfirea. Toisin sanoen täältä jokainen voi löytää jotain omaan makuun. Museo on avoinna päivittäin klo 10–17 (viikonloppuisin klo 11 alkaen) ja sinne on vapaa pääsy! Pääset tähän museoon kaupungin keskustasta Kelsingrove Parkin vierestä 20 minuutissa joko bussilla metrolla.

loch-lomond

Loch Lomond

Glasgow’ssa on siis todella paljon nähtävää ja koettavaa. Voit myös kokea Skotlannin karua luonnonkauneutta 20 kilometriä kaupungin ulkopuolella. Miltä kuulostaisi vierailu Loch Lomondille, Ison-Britannian suurimmalle järvelle? Voit tehdä veneretken järvellä ja ohittaa useita pieniä saaria. Tai voit kävellä jollakin poluista kauniilla kävelyretkillä Skotlannin maaseudulla. Voit vahvistaa sisäistä rauhaa myös lintupuistossa, merielämän laitoksella ja ruokapaikoissa!

Tänne pääsee julkisilla kulkuvälineillä 1,5 tunnissa! Voit matkustaa junalla Glasgow Queen Streetin asemalta Ballochiin ja poistua päätepysäkillä 50 minuutin kuluttua. Matkusta sitten bussilla 305 Lussiin, josta on välitön junayhteys. Voit sitten jäädä pois luontokeskuksella 15 minuutin kuluttua. Voit myös tietysti varata opastetun kierroksen Glasgow’sta.

Mistä voin varata Celtic FC -jalkapallomatkan?

Voit varata Celtic FC -jalkapallomatkan verkkosivustomme kautta: Jalkapallotravel

Kuinka paljon Celtic-jalkapallomatka maksaa?

Celtic-jalkapallomatka voi maksaa 400–1200 € henkilöä kohden. Hinnat vaihtelevat eri syistä, mm:

 • Vastustaja. Old Firm- ja Mestarien liigan ottelut ovat yleensä kalliimpia kuin tavallisempien liigapelien liput.
 • Valitsemasi lippuluokka. Jotkin lippuluokat ovat paljon kalliimpia.
 • Matkan pituus. Matkan pituus vaikuttaa matkan hintaan.
 • Hotelli ja lento. Jotkin hotellit ja lennot ovat kalliimpia kuin toiset. Alustamme kautta voit räätälöidä matkasi toiveidesi mukaan. Voit siis itse päättää, kuinka paljon olet valmis panostamaan tähän matkaan.

Mikä on Celticin stadionin nimi?

Celticin stadion on Celtic Park. Se tunnetaan myös nimellä Paradise. Jotkut fanit kutsuvat sitä myös Parkheadiksi sen Glasgow'n alueen mukaan, jossa stadion sijaitsee.

Järjestetäänkö Celtic Park -stadionilla kierroksia?

Kyllä, Celtic Park -stadionilla pidetään kierroksia. Maanantaista perjantaihin kierroksia järjestetään klo 11-13.30. Lauantaisin ja sunnuntaisin, lukuun ottamatta ottelupäivinä, kierroksia järjestetään puolen tunnin välein kello 11-14.30.

Kuinka paljon liput Old Firm -otteluun maksavat?

Old Firm -ottelu (kuten Glasgow Rangersin ja Glasgow'n derby-ottelu tunnetaan) on yksi Euroopan jalkapallon kuuluisimmista derby-otteluista. Sinänsä lippuja voi olla hyvin vaikea saada ja matkat ovat hyvin kalliita. Itse asiassa jalkapallomatkat Old Firm -otteluun voivat helposti ylittää 1000 euroa per henkilö. Vaikka hinta saattaa tuntua järjettömältä, monet uskovat, että kokemus on ainutlaatuinen kaikkialla Euroopassa.