Sinulle taataan viralliset liput

Vinkki! Varmista, että sinulla on voimassa oleva lippu + Lue lisää
Jalkapallotravel palvelun ansiosta sinulle taataan ”vieraanvaraisuusliput” – ainoat liput, joilla voit virallisesti päästä stadionille ulkomaisena fanina. Muut liput (vain kotifaneille) eivät ole virallisesti sallittuja, ja ne voivat aiheuttaa ongelmia tarkastuksen aikana.
Lisätietoa.
 • Viralliset liput
 • Paperi- tai verkkoliput
 • Huoleton kokemus
Jalkapallomatka

Fulham FC

Fulham FC

Jalkapallomatka
Fulham FC

Fulham FC

Sinulle taataan viralliset liput

Vinkki! Varmista, että sinulla on voimassa oleva lippu + Lue lisää
Jalkapallotravel palvelun ansiosta sinulle taataan ”vieraanvaraisuusliput” – ainoat liput, joilla voit virallisesti päästä stadionille ulkomaisena fanina. Muut liput (vain kotifaneille) eivät ole virallisesti sallittuja, ja ne voivat aiheuttaa ongelmia tarkastuksen aikana.
Lisätietoa.
 • Viralliset liput
 • Paperi- tai verkkoliput
 • Huoleton kokemus
1. Valitse ottelu
2. Koosta matka
3. Vahvista ja varaa
Varaa helposti Täydellinen räätälöity matkasi
Parhaat jalkapallomatkat Asiantuntija vuodesta 2004 lähtien
Selkeä ja ytimekäs Ei piilotettuja kuluja


Ihmiset ovat tarkastelleet Fulham FC -paketteja viimeisten 24 tunnin aikana.

Jalkapallomatkat – Fulham FC

Varaa Fulham-jalkapallomatkasi vain neljällä klikkauksella

Varaa täydellinen Fulham FC -jalkapallomatkasi helposti. Valitse ottelu, hotelli & paikka kaikki yhdessä paikassa. Ei varausmaksuja.

 Jos Lontoossa on yksi vierailun arvoinen stadion, se on Craven Cottage, Fulham FC:n kuuluisa koti. Täältä ei löydät ultramodernia jalkapalloareenaa, jossa on skyboxit ja sisäänvedettävä katto, vaan puhdasta jalkapallo-nostalgiaa! Craven Cottage on Lontoon vanhin stadion, ja Johnny Hayes Stand on ainutlaatuinen muistomerkki. Jalusta on käytännössä ennallaan sen jälkeen, kun se on rakentaminen vuonna 1905, ja siinä on edelleen samat puiset taittoistuimet. Fulhamissa on myös ainutlaatuinen ilmapiiri. Jalkapallomellakat ja huliganismi ovat täällä tuntemattomia ilmiöitä. Ennen ottelua ja sen jälkeen Fulhamin kannattajat ja heidän vastustajansa seisovat rinta rinnan juomassa tuoppia olutta yhdessä stadionin ympärillä olevista jalkapallopubeista. Koe aito englantilainen jalkapallotunnelma monumentaalisessa Craven Cottagessa ja varaa tämä erityinen jalkapallomatka.

jalkapallo matkoja Fulham FC

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Fulham FC -jalkapallomatkastasi

Olemme valinneet parhaat vinkit varmistaaksemme, että saat parhaan mahdollisen irti jalkapallomatkastasi Fulham FC:hen. Craven Cottage -stadionin käytännön tiedoista parhaiin vinkkeihin Lontoon tutkimiseen.

 • Tietoa Craven Cottage -stadionista, ajo-ohjeet & vinkit
 • Tietoa Fulham FC:stä
 • Tekemistä Lontoossa

Fulhamin stadion: Craven Cottage

Fulham stadion craven cottage

Thames-joen rannalla ajava Craven Cottage on nimeltään ”Cottage”, lordi Cravenin vuonna 1780 rakentama metsästysmaja. Kun paviljonki tuhoutui tulipalossa vuonna 1888, Fulham St. Andrew’s Football Club asettui paikalle. Vuonna 1896 seura pelasi ensimmäisen ottelunsa kentällä, ja siitä lähtien Craven Cottage oli Fulhamin kotikenttä.

Ainutlaatuinen Craven Cottage on Johnny Hayes Stand ja Cottage, jotka molemmat on rakennettu vuonna 1905.  Ne on suunnitellut kuuluisa arkkitehti Archibald Leitch. Tämä skotti suunnitteli noin 40 stadionia Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hän vastaa muun muassa vanhoista Anfieldistä (Liverpool), Ibroxista (Rangers), Highburysta (Arsenal) ja White Hart Lanesta (Tottenham). Vuosien varrella lähes kaikki hänen ainutlaatuiset teoksensa on purettu.

Fulhamissa voit kuitenkin edelleen nauttia yli 100 vuotta vanhasta pääkoimisesta. Punatiilinen julkisivu ja puiset istuimet, tämä jalusta on julistettu luettelossa olevaksi rakennukseksi, aivan kuten ”Cottage”. Koska arkkitehti unohti pukuhuoneet rakentaessaan katsomoa, tämä paviljonki rakennettiin heille. Se toimii edelleen molempien joukkueiden pukuhuoneena. Cottagea käyttävät myös pelaajien perheet ja ystävät, jotka katsovat ottelua parvekkeelta.

Thames-joella seisovan Riverside-katsomon purkaminen ja kehittäminen alkoi kesällä 2019. Valmistuttuaan stadionin kapasiteetti on laajentunut 29 600 paikkaan. Seura toivoo avaavansa osan uudesta osastosta yleisölle ennen tämän kauden loppua.

Saapuminen Craven Cottageen

Craven Cottage sijaitsee Lontoon Hammersmithin ja Fulhamin alueella, noin kahdeksan kilometrin päässä Lontoon keskustasta. Erikoista tällä alueella (kooltaan verrattavissa Goudaan ja Schiedamiin) on se, että siellä asuu vähintään kolme ammattilaisseuraa: Fulhamin lisäksi nämä ovat Chelsea ja Queens Park Rangers.

Craven Cottageen pääsee helposti maan alla, bussilla, junalla ja jopa veneellä!

Metrolla

Paras tapa matkustaa Craven Cottage on metro. Älä kuitenkaan tee yleistä virhettä matkustaessasi Fulham Broadwayn metroasemalle. Nimestä huolimatta tämä ei todellakaan ole lähin asema, ja sinun on käveltävä vielä noin 45 minuuttia päästäksesi stadionille. Sen sijaan käytettävissä on seuraavat vaihtoehdot:

Putney Bridge

Tämä on paras ja nopein tapa päästä stadionille.

District Line vie Putney Bridgen asemalle. Täältä on 10-15 minuutin kävelymatka. Kävelet Ranelagh Gardensin läpi Bishops Parkin läpi ja seuraat jokea stadionille asti. Mutta tietenkin on helpointa seurata monia muita kannattajia. Fulham-fanit tunnetaan kävelymatkan päässä Putney Bridgestä nimellä ”The Green Mile”, koska se on noin kilometrin kävelymatkan päässä vihreästä ympäristöstä.

Hammersmith

Voit myös matkustaa Hammersmithin asemalle. Tätä asemaa palvelee vähintään kolme maanalaista linjaa: Hammersmith&City, Piccadilly ja District line. Sieltä on noin puolen tunnin kävelymatka stadionille.

 Bussilla

Bussit vievät sinut stadionin lähelle kaupungin eri linja-autoasemilta:

 • Kingston-upon-Thamesin linja-autoasemalta: ota bussi numero 85 tai C4 Putney Bridgelle. Sieltä on 10-15 minuutin kävelymatka Craven Cottageen.
 • Hammersmithiltä: ota bussi 220 ja häivy Fulham Palace Roadilta.
 • Putneysta: bussit 74, 424 ja 220 kulkevat kaikki Fulham Palace Roadille.

 Junalla

Craven Cottagen lähin rautatieasema on Putney, joka sijaitsee Putney High Streetillä. Tämä asema on noin 25-30 minuutin kävelymatkan päässä Craven Cottagesta.

Putneyn asemalle pääsee junalla myös muista rautatiekeskuksista, kuten Clapham Junctionista (5 min) ja Waterloosta (13 min).

 Veneellä

Arkiotteluita voi käyttää myös laivalla Lontoon keskustasta Craven Cottageen. Se vie hieman enemmän aikaa, mutta on tietysti ainutlaatuinen tapa päästä stadionille. Huomaathan, että tämä palvelu ei toimi viikonloppuisin.

Transport For London liikennöi aikataulun mukaista liikennettä Blackfriars & Embankmentin laitureilta ja päättyy Putneyhin. Matka kestää hieman alle tunnin. Stadionille on noin 20-25 minuutin kävelymatka. Putneyn laiturille on aikataulun mukainen saapuminen klo 18.15 ja 19.20.

Hinta on 8,25 puntaa.

Osoitetiedot – Craven Cottage

Stevenage Roadin tie

Lontoo SW6 6HH, Iso-Britannia

Stadionin pohjapiirros

Riverside Standin suuren kunnostuksen vuoksi tällä hetkellä käytössä on vain kolme osastoa, ja Craven Cottagen kapasiteetti on rajoitettu 19 359 istumapaikkaan.

Stadionin katsomot ovat:

 • Johnny Haynesin katsomo.

Tämä katsomo, joka on nimetty seuran suurimman pelaajan mukaan, on Englannin jalkapalloliigan vanhin jalkapallojoukkue. Yksinäisen standin ulkopinta on ainutlaatuinen antiikkisen punatiilisen julkisivunsa vuoksi, josta löytyy seuran vanha tunnus. Katsomossa voi vielä istua alkuperäisillä puisilla taittotuoleilla, jotka asennettiin stadionin rakentamisen yhteydessä vuonna 1905. Kauniissa koristepilareissa on seuran perustajapäivä. Tällä puolella on myös seurakauppa, lehdistöhuone ja päävastaanotto.

 • Hammersmithin katsomo

North Stand, jossa fanaattisimmat kotifanit istuvat. Jos Fulham voittaa, he pelaavat toisen puoliajan kohti tätä jalustaa. Kovimmat fanit ovat osissa H6 ja H7 (’H-lohko’).

 • Putneyn katsomo

Tämä katsomo on Bishops Parkin vieressä, ja se on ensimmäinen, joka tulee mieleen kävellessään jokea pitkin stadionille. Pitchit P5 ja P6 on varattu vierailevan joukkueen faneille.

 • Riversiden katsomo

Katsomo, joka, kuten nimestä voi päätellä, kohtaa Thamesin. Katsomoa vaihdetaan ja laajennetaan parhaillaan yli 3900 istumapaikkaan. Tämä nostaa Craven Cottagen kapasiteetin 29 600:aan. Lisäksi rakennetaan Thamesin varrella oleva jalankulkusilta ja jalankulkureitti. Tämä Fulhamin katsomo tarjoaa tilaa baareille, kuntosalille ja toimistoille.

Alun perin katsomon oli määrä avautua kesällä 2021. Valitettavasti rakentaminen on viivästynyt huomattavasti talousvaikeuksien (Corona-epidemia ja Valioliigasta luopuminen) vuoksi. Siitä huolimatta seura haluaa avata osan uudesta osastosta kaudella 2021-2022 ennen kuin koko kehitystyö saadaan päätökseen.

craven cottage stadionin pohjapiirros

Craven Cottagen stadionkierros

Fulham tarjoaa stadionkierroksia päivittäin ottelupäiviä lukuun ottamatta.

Craven Cottage -kierros kestää tunnin, ja se järjestetään yleensä kolme kertaa päivässä: klo 11.00, 13.00 ja 15.00.  Englanninkielinen opas näyttää kaikki tärkeimmät paikat kentällä, kuten pukuhuoneet, lehdistöhuoneen, pelaajien tunnelin, kentän, Craven Cottage -paviljongin ja John Haynes -stadionin. Jokainen kierros päättyy vierailuun Fulham-seurakaupassa.

 

Kierroksen hinta on 20 puntaa aikuisille, 15 puntaa alle 16-vuotiaille (10 puntaa, kun mukana on vähintään kaksi aikuista) ja ilmainen alle 5-vuotiaille lapsille. Varaukset ja tiedot saat Stevenage Roadin retkipalvelusta porttien 27 ja 28 väliltä. Itse kierros alkaa John Haynesin patsaalta stadionin edestä.

Tarkista verkkosivusto etukäteen, koska päivät ja ajat voivat vaihdella. Voit myös varata verkossa. Joskus järjestetään erityisiä Legend-kierroksia, joissa entinen pelaaja näyttää sinulle. Kentällä ei nähdä nykyisiä pelaajia, sillä joukkue harjoittelee Motspur Parkissa, kymmenen kilometriä stadionilta etelään.

fulham jalkapallo matkoja

Syötävää ja juotavaa stadionin lähellä

Craven Cottage sijaitsee suhteellisen rauhallisessa ja varakkaassa osassa Lontoota, joka koostuu pääasiassa asuinalueista. Putney Bridgen metroasemalla ja Fulham High Streetin ympärillä on kuitenkin runsaasti tunnelmallisia pubeja, joihin Fulhamin kannattajat haluavat tulla oluelle ennen ottelua ja sen jälkeen. Vierailijana yllätyt rennosta ilmapiiristä. Niin kauan kuin vastustajaa ei kutsuta Chelseaksi tai QPR:ksi, myös vierasfanit voivat liittyä mukaan ongelmatta. On olemassa useita englantilaisia pubeja, jotka ovat Fulham-fanien suosikkeja, eikä niitä pidä unohtaa Craven Cottagessa käydessä.

fc fulham kiinnostaa

 Golden Lion

The Golden Lion sijaitsee osoitteessa 57 Fulham High Street, ja sinne pääsee lyhyen kävelymatkan päässä Putney Bridgen metroasemalta. Kultainen leijona tunnetaan parhaana kannattajapubina Craven Cottagen ympärillä. Ilmapiiri on loistava, mutta…. muista saapua aikaisin, koska se voi olla melko kiireinen pelin ympärillä. Ulkopuolella on suuri olutpuutarha, jossa on useita TV-näyttöjä. Pubia ylistävät ne, jotka tietävät sen erinomaisesta syväysoluesta ja kohtuuhintaisia aterioita.

Eight Bells

Eight Bells (89 Fulham High St.) on myös lähellä Putney Bridgen metroasemaa. Tämä pubi on vierailevan joukkueen fanien suosikki. Ilmapiiri on erittäin rento. Se on tyypillinen englantilainen pubi, joka houkuttelee monia perheitä ja vanhempia kannattajia. Keittiössä on tyypillistä pubiruokaa, kuten ranskalaisia voileipiä, piirakoita, pihvejä ja currya.

fulham the crabtree

Crabtree

Tämä paikallinen pubi Rainville Roadilla on 10 minuutin kävelymatkan päässä stadionilta, ja se on kauniisti reitillä, jos olet tullut Hammersmithin asemalta. Crabtree on suosikki, jossa on sekoitus koti- ja vieraskannattajia, lähinnä puutarhan ja oleskelutilan vuoksi. Samalla kun molempien joukkueiden kannattajat keskustelevat ottelusta, keittiössä tarjoillaan makkararullia, kalaa & sipsejä, erilaisia hampurilaisia ja pihvejä.

Tietoa Fulhamista

Fulham perustettiin vuonna 1879 nimellä Fulham St Andrew’s Church Sunday School FC. Kun seura muutti Craven Cottageen vuonna 1896, nimi oli jo lyhennetty nykyiseen Fulhamiin. Se on Lontoon vanhin seura, ja sen olemassaolon aikana se pelasi pääasiassa toisella ja kolmannella tasolla.

Seuran kultaiset vuodet alkoivat vuonna 1997, kun liikemies Mohamed Al-Fayed osti seuran. Harrodsin egyptiläisellä omistajalla oli suuria suunnitelmia. Al-Fayed ennusti, että seura, joka sitten pelaa neljännellä tasolla, ylennetään Valioliigaan viiden vuoden kuluessa. Hän onnistui neljässä vuodessa. Vuodesta 2001–2014 Fulham pelasi yhtäjaksoisesti Valioliigassa. Vuonna 2010 seura pääsi Europa Leagueen ja teki valtavan tempun pääsemällä finaaliin. Eliminoituaan Shakhtar Donetskin, Juventuksen, Wolfsburgin ja HSV:n englantilaiset kohtasivat finaalissa Atletico Madridin. Espanjalaiset voittivat lisäajan jälkeen 2-1.

Tämän jälkeen se meni hitaasti alamäkeen. Vuonna 2013 Al-Fayed myi seuran amerikkalais-pakistanilaiselle liikemiehelle Shahid Khanille, ja samalla kaudella seura siirtyi toiselle tasolle. Siitä lähtien Fulham on ollut edestakaisin Valioliigan ja Mestaruussarjan välissä. Tällä hetkellä seura pelaa toisella sarjatasolla, mutta Fulham haluaa päästä takaisin Valioliigaan mahdollisimman pian.

Fulhamin suuri kilpailija on naapuri Chelsea, jonka stadion on alle 2,5 kilometrin päässä. Muita kilpailijoita ovat kaupunkikilpailijat QPR, Brentford ja Crystal Palace.

Fulhamin logo

 Fulhamin nykyinen logo on ollut olemassa vuodesta 2001, jolloin sitä päivitettiin kymmenennen kerran sen perustan jälkeen vuonna 1879. Tämä viimeisin modernisointi toteutettiin Valioliigaan ylennyksen yhteydessä. Muutos johti nykyaikaiseen muotoiluun, joka vie Fulhamin uudelle jalkapallokaudelle ja toivottaa tervetulleeksi uuden kannattajasukupolven. Siinä näkyy mustavalkoinen kilpi, jossa on seuran nimikirjaimet, FFC (Fulham Football Club).

Fulhamin paita

Vuonna 1903 Fulham valitsi valkoisen paidan, mustat housut ja valkoiset sukat. Seura on pysynyt uskollisena näille väreille siitä lähtien. 1970- ja 1980-luvulla pelipaitaan lisättiin jonkin aikaa punaisia aksentteja, sillä tuolloin oli erittäin suosittua lisätä pelipaitaan kolmas väri. Mustavalkoinen väri on alun perin peräisin edeltäjä St. Andrew’sin seuran väreistä.

fulham logo

Tekemistä Lontoossa

Lontoo on yksi maailman tunnetuimmista kaupungeista, ja siellä on niin paljon nähtävyyksiä, että aikasi loppuu aina. Museot, kaupat, puistot, kirkot ja tietenkin jalkapallostadionit; Valinta on laaja. Olemme listanneet joitakin nähtävyyksiä sinulle.

london eye

London Eye

Tämä jättimäinen 135-metrinen maailmanpyörä avattiin 31.12.1999 uuden vuosituhannen kunniaksi. Uudella vetovoimalla oli epäröivä alku: kaikenlaisten teknisten ongelmien vuoksi kesti vielä kuukausia ennen kuin yleisö pääsi ajelulle. Tällä välin kaikki ongelmat on voitettu ja London Eyesta on tullut yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Silmästä on upeat näkymät kaupunkiin, ja voit nähdä kolmetoista jalkapallostadionia. Matka maailmanpyörällä kestää puoli tuntia. Liput maksavat £ 27 online-varauksista ja £ 33.50 myymäläostoksista

the shard london

Shard

Niille, joiden maailmanpyörä ei ole tarpeeksi korkea, Lontoolla on lisähaaste.

London Tower Bridgen läheltä löydät rakennuksen, jonka voit odottaa näkeväsi Taru sormusten herrasta -kohtauksessa. Shard on pyramidin muotoinen rakennus, joka on 310 metriä korkea. Tämä tekee siitä Euroopan korkeimman rakennuksen. 69. kerroksen näköalatasanteelta näkymä London Eyelle, London Towerille, St. Paulsin katedraalille ja Tower Bridgelle on todella ilmiömäinen. Rohkeimmat voivat mennä portaita 72. kerrokseen. Seisot ulkoilmassa ja sinulla on 360 asteen näkymä kaupunkiin. Lippu maksaa noin 30 puntaa.

westminster abbey

Westminster Abbey

Yhdessä Big Benin kanssa Westminster Abbey on Lontoon metropolin symboli. Westminster Abbey on goottilainen kirkko, jossa järjestetään Britannian kuninkaallisen perheen kruunajaisia, avioliittoja ja hautajaisia. Täältä löydät myös kymmenien julkkisten haudat, mukaan lukien Charles Dickens, Charles Darwin ja Isaac Newton. Kirkkoon pääsee arkisin klo 9.00-15.30 ja viikonloppuisin klo 9.00-13.00. Lippu maksaa £ 24, ja sisältää multimediakierroksen.

Käy tietenkin Big Benissä, joka on alle viiden minuutin kävelymatkan päässä Thamesista.

Stadionbongaus

Stadionbongaus

Englannin pääkaupunki on ehdoton Valhalla jalkapallofaneille. Missään muualla ei ole yhtä paljon jalkapalloseuroja kuin Lontoon metropolissa: vähintään seitsemäntoista (puoli) ammattilaisseuraa!

Valioliigassa he ovat Arsenal, Brentford, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham Hotspur, Watford ja West Ham United. Toiseksi löydät Fulhamin, kilpailevan Queens Park Rangersin ja Millwallin. Kolmannelta tasolta ylöspäin on Charlton Athletic, AFC Wimbledon, Leyton Orient, Sutton United, Barnet, Bromley, Dagenham & Redbridge ja Wealdstone.

Oikea stadionbongari saa rahoilleen arvoa täältä. Isommat seurat tarjoavat useita stadionkierroksia päivässä, mutta myös pienemmillä seuroilla on viehätyksensä. Jos kerrot Leyton Orientille, että vierailet pelissä ensimmäistä kertaa, puhuja toivottaa sinut henkilökohtaisesti tervetulleeksi ennen peliä ja puoliajalla, ja lapset saavat diplomin ensimmäisestä kerrastaan.

Ja tietenkin voit myös varata täyden matkan monien suurseurojen otteluun JalkapalloTravel kautta!