5 asiaa, jotka sinun tulee tietää Bayern Munichista

Bayern Munich on epäilemättä Saksan vahvin joukkue. Punaisissa pelaava joukkue tekee itsensä tunnetuksi kentällä. Itse asiassa se on yksi maailman suosituimmista seuroista.

Mutta monet kansainväliset fanit eivät ehkä tiedä seuran historiasta, mukaan lukien siitä, mitä ”Mia San Mia” tarkoittaa tai miksi seura pukeutuu punaiseen, miksi joukkueella on upea historia tai mitä erikoista heidän stadionissaan on.

Jos olet tällainen fani, nämä 5 mielenkiintoista faktaa Bayern Munichista sinun on tiedettävä ennen kuin lähdet katsomaan joukkuetta livenä.

Miksi Bayern Munichin motto on ”Mia San Mia”?

Jos haluat ymmärtää, miksi Bayern Munich käyttää tätä mottoa, sinun on ensin ymmärrettävä, mitä se tarkoittaa.

Bayern Munich on Saksan Baijerin alueelta kotoisin oleva joukkue. Motto tarkoittaa ”Me olemme me” Baijerin murteella. Mutta miksi he käyttävät tätä mottoa? Bayern Munich on saksalainen moniurheiluseura, joka tunnetaan kansainvälisesti pääasiassa jalkapallojoukkueensa ansiosta. Seura on ylpeä historiastaan ja perimästään, joten heidän mottonsa edustaa heidän vahvuuttaan.

Miksi Bayern Munich pukeutuu punaiseen?

Bayern on vaihtanut peliasuaan muutaman kerran historiansa aikana. Se on enimmäkseen ollut punainen, mutta heidän kotiasuissaan on nähty myös sinisiä raitoja.

Kuitenkin vuonna 2018 Bayern Munichin fanit aloittivat joukkueen värejä koskevan protestin seuraa vastaan. Bayernin kannattajat eivät halunneet seuran käyttävän laivastonsinistä seuran virallisessa peliasussa, koska se on heidän kilpailijoidensa Munich 1860:n pääväri.

Miksi joukkue valitsi sitten punaisen?

Bayern-fanit pitävät punaista vahvana identiteetin ja joukkueeseen kuulumisen symbolina.

Kannattajien protestia kutsuttiin Paragraph 1:ksi. Ottelussa Hertha Berliniä vastaan fanit esittelivät jättimäisen punavalkoisen paidan 1990-luvulta, jossa oli viittaus seuran punavalkoiseen asuun. Useiden protestien jälkeen seura päätti tyydyttää faneja ja muuttaa joukkueen värejä.

Onko Bayern Munich koskaan pudonnut?

1950-luvun lopulla Bayernin kilpailijaa TSV 1860 Munichiä pidettiin Baijerin arvostetuimpana seurana. Bundesliiga perustettiin vuonna 1963, ja kolme vuotta myöhemmin 1860 Munich voitti Saksan mestaruuden. Muutamaa vuotta myöhemmin he kuitenkin huomasivat kilpailevansa toisessa ja kolmannessa divisioonassa. Bayern Munich nousi Bundesliigaan vuonna 1965, eikä ole koskaan pudonnut sen jälkeen!

Sen lisäksi Bayern onnistui pysymään kärjessä ja varmistamaan halutuimmat palkinnot, toisin kuin kilpailijansa, jotka tipahtivat mestaruudesta kolmanteen divisioonaan.

Eliittijoukkue

Bayern Munich on Saksan vahvin joukkue. He ovat voittaneet monia kotimaisia ja kansainvälisiä mestaruuksia.

  • 31 maailmanmestaruutta
  • 20 kansallista cupia
  • 9 Saksan supercupia
  • 6 Saksan liigacupia

Bayern Munichista tuli ainoa saksalainen seura, joka saavutti treblen voittamalla liigan, kansallisen cupin ja Mestarien liigan kaudella 2012/2013 ja onnistui saavuttamaan toisen treblen vuonna 2020, jolloin se voitti myös Saksan supercupin, UEFA supercupin ja MM-kisat.

Bayern Munich oli siis historian toinen seura, joka saavutti sextuplen FC Barcelonan jälkeen vuonna 2009.

Allianz Arena, mestareiden stadion

Bayern Munichin stadion on Allianz Arena. Vakuutusyhtiö Allianz osti nimeämisoikeudet 30 vuodeksi. Se otettiin käyttöön 30. toukokuuta 2005, ja sen kapasiteetti on 75 000 Bundesliigassa tai 70 000 kansainvälisissä otteluissa.

Stadionin nimi on FIFA:n ja UEFA:n stadionmainontaa koskevien sääntöjen vastainen, joten vuoden 2006 stadionilla pelatuissa MM-otteluissa nimi muutettiin FIFA World Cup Stadium Munichiksi ja Mestarien liigan otteluiden aikana Allianz Arena on nimeltään Fußball Arena München.

Stadion kuului sekä Bayern Munichille että TSV 1860 Munichille, ja 340 miljoonan euron rakennuskustannukset jaettiin kahden seuran kesken. Vuonna 2006 1860 Munich kuitenkin myi osakkeensa Bayern Munichille vain 11 miljoonalla eurolla. Mutta tämä ei estänyt 1860 Munichia pelaamasta stadionilla vuoteen 2017 asti.

Stadion sijaitsee Münchenin kaupungin pohjoislaidalla, ja sitä ympäröivät ostoskeskukset, ravintolat ja kaupat. Suuri viheralue, jossa on puistoja ja pyöräteitä. Lisäksi stadionille on helppo saapua, sillä stadionin läheisyydessä on Euroopan suurin katettu pysäköintialue.

Hyödynnä tämä upea mahdollisuus vierailla valtavalla Allianz Arena -stadionilla ja seurata joukkuetta suorana lähetyksenä JalkapalloTravel.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *