Real Madridin historian 5 parasta pelaajaa

Real Madrid on yksi Euroopan ja maailman vanhimmista seuroista. Monet jalkapalloilijat ovat päässeet pelaamaan ikonisessa valkoisessa pelipaidassa ja puolustamaan Real Madridin vaakunaa ja seuran arvoja. Seuraavat viisi pelaajaa ovat vaikuttaneet Real Madridin rikkaaseen historiaan:

5. Sergio Ramos

Sergio Ramos siirtyi todella nuorena Sevillasta Real Madridiin. Ramos oli parhaina vuosinaan luultavasti maailman paras keskuspuolustaja. Hän teki uskomattomat 100 maalia, mikä on keskuspuolustajan ennätys.

Madridissa hän pelasi 650 ottelua ja otti ohjat Iker Casillasista kapteenina lähtöönsä asti. Ramos oli loistava jalkapalloilija, mutta lisäksi hän oli kentällä todella näppärä. Hän oli myös tärkeä jäsen joukkueen kasvaessa. Hänen henkiset voimavarat, johtajuus ja vuosien kokemus tekivät hänestä täydellisen kapteenin ja pelaajan, joka kohotti joukkueen moraalia tarpeen vaatiessa.

Sergio Ramos jätti Real Madridin vuonna 2021, kun Paris Saint Germain joutui erimielisyyksiin valkoisen joukkueen kanssa, mikä teki lopun monen vuoden omistautumiselle ja intohimolle.

4. Karim Benzema

Karim Benzemalla on monia lempinimiä: Don Karim, le Neuf, KB9 á la Maison. Hän on Real Madridin nykyinen kapteeni ja seuran historian kolmanneksi paras maalintekijä 318 maalillaan, vain Raúl Gonzalezin ja Cristiano Ronaldon jälkeen.

Karim Benzema päätyi Real Madridiin 14 vuotta sitten. Hän erottui nopeasti hämmästyttävän pelityylinsä ja pelivisionsa ansiosta. Hän kuitenkin onnistui sopeutumaan joukkueeseen, sillä hän pysyi toissijaisemmassa roolissa, kun esimerkiksi Cristiano Ronaldo oli tapetilla. Kun Cristiano jätti joukkueen, Benzema astui esiin päähenkilön roolissa.

Benzema on hyvin lähellä ensimmäistä Ballon d’Or -voittoaan, joten on reilua sanoa, että Benzeman ura Real Madridissa kestää todennäköisesti vielä muutaman vuoden.

3. Paco Gento

Aito legenda 1950- ja 1960-luvuilta ja ainoa Real Madrid -pelaaja, joka on voittanut kuusi Euroopan cupia, pelannut yli 600 peliä ja on yksi historian parhaista laitahyökkääjistä. Paco Gentolla oli pisin jalkapalloura, ja hän pelasi seuran muiden legendojen, kuten Ferenc Puskasin ja Alfredo di Stefanon, kanssa. Kun Gento jäi eläkkeelle, hän oli tehnyt uskomattomat 200 maalia, mikä teki hänestä yhden Real Madridin historian parhaista maalintekijöistä.

Valitettavasti Paco Gento kuoli tammikuussa 2022 jättäen jälkeensä sensaatiomaisen uran yhdessä maailman parhaista jalkapalloseuroista.

2. Alfredo di Stefano

Kaikki kertoimet olivat FC Barcelonan puolella. He olivat tekemässä sopimusta tämän nuoren lupauksen kanssa, mutta Real Madrid astui väliin. Alfredo di Stefano ei vain ollut osa Real Madridia, vaan hänestä tuli myös sen ehdoton legenda.

Argentiinalainen voitti uskomattomat 8 LaLiga-mestaruutta ja 5 peräkkäistä Euroopan Cupia (vain yhden vähemmän kuin Gento). Alfredo di Stefano tunnettiin monipuolisista kyvyistään. Hän oli räjähtävä pelaaja, joka oli jatkuva uhka kilpailijalle. Hän oli myös loistava johtaja kentällä ja sen ulkopuolella, ja hän tuki joukkueen moraalia tarpeen vaatiessa. Hän voitti uransa aikana kaksi Ballon d’Oria.

Kun di Stefano lopetti jalkapallouransa, hän aloitti uuden seikkailun valmentajana. Vaikka hänen taikuruutensa jalkapallokentällä on ehdottoman kiistaton, valmennuspenkeillä hän ei menestynyt samalla tavalla.

1. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo on tämän luettelon kiistaton ykkönen. Hän on Real Madridin suurin legenda. Ronaldo pelasi jo mahtavan uran Manchester Unitedissa, mutta Real Madridissa hänestä tuli vuosien aikana maailman paras pelaaja. Hän pelasi Madridissa, kun käytiin yksi jalkapallohistorian kiistanalaisimmista kilpailuista: Messi vs Ronaldo.

Ronaldo on ylivoimaisesti Real Madridin paras maalintekijä 451 maalillaan. Hänen ennusteensa seurassa on ollut hämmästyttävä. Hän on voittanut ainakin yhden jokaisesta suuresta kilpailusta valkoisessa peliasussa. Äärimmäisen kunnianhimoisen persoonallisuuden ja uskomattoman kilpailukyvyn ansiosta hän on päässyt jalkapallomaailman huipulle. Cristianolla oli merkittävä rooli kolmessa peräkkäisessä Mestarien liigan finaalissa, jotka Real Madrid voitti Zinedine Zidanen johdolla. Lisäksi hän on myös La Ligan paras maalintekijä ja ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt 300 maalia tässä samassa kilpailussa.

Cristiano jätti Real Madridin ja pelaa tällä hetkellä uudelleen Manchester Unitedissa lyhyen Juventus-kauden jälkeen. Real Madridista lähtemisen jälkeen hänen saavutuksensa ovat olleet laskussa, vaikka hänellä on edelleen maalintekomotivaatiota.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *