Euroopan parhaat jalkapallokilpailut

Joka kausi muutamia jalkapallo-otteluita yhdenkään jalkapallofanin ei tule missata. Olemme koonneet yhteen Euroopan tärkeimmät jalkapallokilpailut.

5. Arsenal – Tottenham

4. Milan – Inter

3. Liverpool – Everton

2. Manchester United – Liverpool

1. Real Madrid – FC Barcelona

5. Arsenal – Tottenham

Pohjois-Lontoon derby on yksi Englannin jalkapallomaailman arvostetuimmista otteluista, jota on pelattu jo ainakin 169 ottelua. Kaksi aivan erilaista joukkuetta kohtaa tässä jalkapalloklassikossa. Tottenham on historiallisesti pelannut hyökkäävämpää jalkapalloa, jota on yleisesti ottaen nautinnollisempaa seurata verrattuna Arsenalin puolustavampiin peliin. Tämä kylläkin muuttui 90-luvulla, kun Arsenal nappasi riveihinsä Arsene Wengerin, joka loi aikakautensa esteettisesti miellyttävimmän jalkapallojoukkueen.

Historiallisesti tässä derbyssä on parhaiten menestynyt Arsenal, joka on tarjonnut faneilleen kaikkien aikojen parhaita otteluita. Pohjois-Lontoon derbyn alkaessa Englannin pääkaupunki pysähtyy seuraamaan jalkapallokentän tapahtumia. Myös kaupungin pohjoisosa on täynnä molempien joukkueiden faneja, jotka laulavat legendaarisia kappaleita ja kannattavat pelaajia täysillä.

Vaikka Tottenham on viime vuosina pelannut enemmän eurooppalaisissa kilpailuissa ja jopa päässyt Mestarien liigan finaaliin Liverpoolia vastaan, Arsenal haluaa silti tietää olevansa naapureitaan parempi voittamalla Pohjois-Lontoon derbyn.

4. Milan – Inter

Milano, yksi Italian kauneimmista kaupungeista, tunnetaan kauniista arkkitehtuurista, taiteesta, ruoasta ja muodista. Kaikkihan sen tietävät, mutta jotkut eivät tiedä sitä, että Pohjois-Italian kaupungista on kotoisin kaksi Italian suurinta jalkapallojoukkuetta, jotka kilpailevat kovasti toisiaan vastaan.

Molemmat ovat olleet Italian ja Euroopan mestareita. Joukkueet taistelevat jokaisessa niiden välisessä ottelussa, kuka on San Siron, heidän yhteisen stadionin, todellisesta omistajuudesta. Molemmilla joukkueilla on uskomaton tifosi, joten koko kaupunki sekoaa näiden kahden jättiläisjoukkueen välisenä ottelupäivänä.

Derby Della Madonnina on yksi maailman kiihkeimmistä derbyistä, sillä molemmilla joukkueilla on menneisyyttä ja kilpailussa ei ole kyse vain jalkapallosta. Kilpailuun liittyy myös poliittisia ja uskonnollisia kiistoja. Jokainen jommassa kummassa joukkueessa piipahtanut maailmanluokan pelaaja ja valmentaja on samaa mieltä siitä, että Milanon derby on poikkeavaa. Milanon lisäksi koko maa odottaa kentän tapahtumia. Derby Della Madonnina on epäilemättä Italian merkittävin peli.

3. Liverpool – Everton

Merseysiden derby on yksi Englannin vanhimmista kilpailuista, joka kokoaa yhteen kaksi Liverpoolin tärkeintä joukkuetta. Tämä derby on yksi kaikkien aikojen kiihkeimmistä derbyistä, sillä molempien joukkueiden päämajat ovat kirjaimellisesti katseluetäisyydellä toisistaan.

Tätä jalkapallo-ottelua on pelattu 1900-luvulta lähtien. Liverpool on yleensä ollut derbyn huippujoukkueita, vaikka Everton on pelannut vaikuttavia pelejä.

Merseysiden derby on saanut nimensä Liverpoolin lääniltä, joka on epäilemättä yksi Englannin parhaista jalkapallomatkakohteista.

2. Manchester United – Liverpool

Taas listalla Englanti ja Liverpool. Tässä jalkapallo-ottelussa kilpailee kiistatta kaksi pääliigan historiallisinta ja legendaarisinta joukkuetta. Kaksi eri kaupunkia eri menneisyyksillä, Anfield vs Old Trafford. Kumpi voittaa?

Viime vuosina tilanne on kuitenkin kääntynyt enemmän Liverpoolin puolelle Manchester Unitedin arkaluonteisen tilanteen vuoksi. Tämä ottelu on kuitenkin jättänyt ikonisia hetkiä Englannin jalkapallon historiaan ja se on aina ollut uskomattoman mielenkiintoinen jalkapallo-ottelu.

Kun nämä kaksi englantilaista jättiläistä pelaavat kentällä toisiaan vastaan, koko maa pysähtyy katsomaan tätä peliä. Tämä on todellinen legendaarinen jalkapallo-ottelu, joka on näkemisen arvoinen ja pakollinen kokea, jos olet jalkapallon ja Valioliigan ystävä.

1. Real Madrid – FC Barcelona

Peli, jossa kohtaa Espanjan kaksi suurinta kaupunkia ja kaksi maailman tunnetuinta kaupunkia. El Clásicossa pelaavat joukkueet ovat kaksi kaikkien aikojen parasta jalkapalloseuraa. Niissä on pelannut maailman parhaita pelaajia ja valmentajia ja joukkue on voittanut valtavasti kansallisia ja eurooppalaisia ​​palkintoja. He edustavat täysin erilaisia ​​​​ideoita ja täysin erilaisia ​​​​kaupunkeja. Niillä on kuitenkin yksi tavoite ja tämän ottelun voittanut joukkue on maailman paras joukkue.

Yllä mainituissa otteluissa, kaikissa uskomattoman hienoissa otteluissa, joukkueen kotimaa pysähtyy seuraamaan ottelua. El Clásico on yksi vuoden seuratuimmista urheilutapahtumista, koska Real Madridilla ja Barcelonalla on kaksi maailman suurinta ja kansainvälisintä fanikuntaa.

Tällä pelillä on myös poliittinen puoli: Barcelona kuvastaa Katalonian itsenäisyyttä ja Real Madrid Espanjan yhtenäisyyttä. Lisäksi molemmissa joukkueissa on pelannut useiden vuosien ajan kaksi maailman parasta pelaajaa, Real Madridilla oli Cristiano Ronaldo ja Barcelonalla Messi.

Mikään muu maailman seuraottelu ei herätä enempää huomiota, intohimoa ja aitoa jalkapalloa kuin El Clásico. Se on epäilemättä Euroopan ja koko maailman legendaarisin kilpailu, jossa on käyty jalkapallomaailman ikonisimpia hetkiä.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *