Miten voit juhlia Kings Dayta hollantilaisten tapaan

27. huhtikuuta on eeppinen päivä Alankomaissa! Kaikki lopettavat työnteon ja juhlistavat ”Koningsdagia” – kansallista juhlaa. Amsterdamin väkiluku kaksinkertaistuu, kun kaupunkiin saapuu juhlimaan 700 000 juhlijaa. Juhlien alkamista edeltävänä iltana koko kaupunki on iso yhteenotto. Oranssiin pukeutumalla voi sulautua muiden amsterdamilaisten joukkoon ja osallistua hauskanpitoon patokanavien varrella, jotka ovat täynnä veneitä ja iloisia amsterdamilaisia!

Mikä on Kings Day (aiemmin Queen’s Day)?

Aiemmin Kings Dayta (Koningsdag) kutsuttiin Queen’s Dayksi (Koninginnedag). Ensimmäiset kuninkaalliset juhlat juontavat juurensa vuoteen 1885, jolloin prinsessa Wilhelmina täytti 5 vuotta. Koska hän oli monarkian ainoa perillinen, hänen mukaansa nimettiin Princess’s Day. Se muuttui kansalliseksi juhlaksi, Queen’s Dayksi, kun Wilhelminasta tuli Alankomaiden kuningatar vuonna 1890.

Wilhelminan tytär Juliana jatkoi perinnettä vuonna 1949 ja Queen’s Dayta juhlittiin 30. huhtikuuta. Julianan tytär Beatrix teki samoin, mutta päivämäärä pysyi samana. Lähteiden mukaan tämä johtuu siitä, että hänen oma syntymäpäivänsä on tammikuussa, mikä merkitsee julmaa kylmää säätä Alankomaissa. Lopulta Willem-Alexander nousi valtaistuimelle ja Queen’s Daysta tuli King’s Day, jota juhlitaan 27. huhtikuuta.

Juhli urakalla

Päivän aikana näkee paikallisia katutaiteilijoita, kirpputoreja, esityksiä, konsertteja, taidemessuja ja paljon muut. Tietysti oluttynnyrit, baarit jne. tulevat olemaan valtavia, ja kaikki tietävät, että alkoholi on King’s Dayn tärkein asia. Suosituin aktiviteetti King’s Dayna on vrijmarkt (vapaat markkinat). Monet myyjät kokoontuvat suuriin puistoihin, kuten Vondelpark, Westerpark, sekä Jordaanin ja Zuidin alueilla. Tavallisesti tavaroiden myynti kaduilla on laitonta, mutta Kingsday on poikkeus ja ihmiset todella käyttävät sitä hyväkseen. Ota mukaan käteistä ja ostele pikkuesineitä kaikkialla Amsterdamissa. Jos olet koskaan pohtinut, millaisia isot ympäri kaupunkia pidettävät korttelijuhlat ovat, tämä on tilaisuutesi ottaa siitä selvää.

Ajax-peli

Yhden maineikkaan päivän vuoksi kaupunkiin tuleminen on hauskaa, mutta kuvittele tekeväsi siitä King’s Day -matkan! Suosittelemme pidentämään oleskeluasi ja käymään tunnetussa Ajax-pelissä oranssin, oluen ja tulppaanien kaupungissa. Ajax pelaa Eredivisiessä, Hollannin jalkapallon kärkisarjassa. Ajax-liput? JalkapalloTravel auttaa sinua varaamisessa!

Sivusto auttaa sinua löytämään liput, hotellit ja lennot haluamallesi pelipäivälle… jopa ilman vaivaa ja takuuta! Kuvittele, että saat menopaluulennot, hotellin ja otteluliput eli all-inclusive-matkan 4 yöksi vain 700 punnalla! Se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta se ei ole sitä, se on vain yhden napsautuksen päässä!

Sukella syvemmälle Amsterdamin jalkapallokulttuuriin Ajax-stadionkierroksella. Pääset kurkistamaan Ajaxin näyttävän areenan kulissien taakse ja ihailemaan joukkueen palkintokaappia, jossa on neljä Mestarien liigan pokaalia!

Käytännöllisiä King’s Day -vinkkejä Amsterdamiin

Tässä on joitain käytännön vinkkejä, jotka on kerätty paikallisilta avuksesi:

  • Vaikka Amsterdam on yksi maailman käteisvapaimmista kaupungeista, unohda tämä ajatus King’s Dayna! Ota mukaan käteistä katumarkkinoille, ei liikaa, mutta ehdottomasti muutama pieni seteli.
  • Vessoista tulee suuri ongelma King’s Dayna! Ilmeisesti jotkut amsterdamilaiset antavat sinun käyttää myös omia WC-tilojaan, jos maksat 1 tai 2 euroa.
  • Aikainen lintu madon nappaa! Jos olet kova tinkaaja, mene ehdottomasti kaupunkiin aamulla, jotta saat hankittua tavaraa ennen muita.
  • Varo taskuvarkaita! Vaikka Amsterdam on erittäin turvallinen paikka, 27. huhtikuuta on taskuvarkaiden taivas, joten ole varovainen!
  • Ahdistaako tai oletko klaustrofobinen? Vältä pieniä kanava-alueita ja pieniä kujia ja nauti sen sijaan puistotapahtumista.
  • Julkisesta liikenteestä tulee vaivalloista, joten tarkista aina, onko kuljetuksesi tulossa ja jos ei, mitä vaihtoehtoja sinulla on. Suosittelemme lataamaan 9292-sovelluksen.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *