Real Betis: LaLigan jättiyllätys

Real Betis Balompié on tarjonnut faneilleen upean kauden budjettiinsa nähden. He ovat muun muassa kilpailleet Eurooppa-liigassa viime hetkiin asti, taistelleet LaLigan kärkipaikoista ja pelanneet taktisesti upeita pelejä.

Käydään läpi kautta ja tarkastellaan joukkueen tämän vuoden vaikuttavampia saavutuksia. Uskallamme jopa ennustaa, mitä Sevillan seuralle on tiedossa seuraavaksi.

Valoa tunnelin päässä

Betis on pelannut Espanjan jalkapallon kärjessä nyt kuutena peräkkäisenä kautena. Vaikka tämä onkin hieno saavutus, Betis ei ole koskaan ollut huippujoukkue, vaan pikemminkin keskivertojoukkue. Viime kaudella joukkueen uudeksi valmentajaksi tuli Manuel Pellegrini, jonka johdolla Betis onnistui nousemaan LaLigassa kuudenneksi, mikä toi joukkueelle paikan Eurooppa-liigasta kahden vuoden tauon jälkeen.

Pellegrinin valmentama Betis alkoi pelata tehokasta jalkapalloa ja nousi 5. sijalle LaLigan sijoituksissa. Joukkue on siis selvästi kilpailemassa Mestarien liigan paikasta.

Tähtäimessä Mestarien liiga

Mestarien liiga on ultimaattinen eurooppalaisten jalkapalloseurojen kilpailu. Jokainen joukkue haluaa päästä mukaan pelaamaan parhaiden kanssa, puhumattakaan sen voittamisesta! Tänä vuonna LaLigan perinteiset huippuseurat eivät ole pistäneet pelissä parastaan, mikä on avannut mahdollisuuksia muille seuroille, kuten Betikselle, joka aggressiivista jalkapalloa pelaamalla on onnistunut korottamaan sijoitustaan ja lähes tulkoon pääsemään Mestarien liigaan. Itse asiassa Betis näytti olevan valmis taistelemaan Espanjan mestaruudesta pari vuosikymmentä sitten, mutta he laantuivat hieman ja Barcelona hallitsi Espanjan jalkapalloa.

Joukkuetyötä

Itse asiassa tällä kaudella Pellegrini on onnistunut pelaamaan osallistavaa jalkapalloa. Nuorten pelaajien, kuten Borja Iglesiasin ja  Sergio Canalesin, räjähdysmäiset kyvyt yhdistyvät legendaaristen pelaajien, kuten Hector Bellerinin ja Joaquínin, kokemukseen, joista jälkimmäinen on yksi joukkueen mahtavimmista lahjakkuuksista. Myös Barcelonan entinen keskuspuolustaja Marc Bartra nauttii hyvästä kaudesta. Joukosta erottuu joukkueen hyökkääjä, Fekir, joka on tehnyt 10 maalia Verdiblancosille. Mielenkiintoista on, että toisin kuin LaLigan viisi parasta joukkuetta, suurin osa Betiksen pelaajistaan ​​on espanjalaisia ​​ja kansainvälisiä pelaajia on hyvin vähän. Tämä eroaa naapuri- ​​ja ikuisesta kilpailijajoukkueesta ​​Sevillasta, jolla on enemmän kansainvälisiä pelaajia.

Pellegrinin pelityyli koostuu takaa pelaamisesta, pallon hallussapidosta, pitkistä syötöistä ja tietysti mahdollisimman vertikaalisesta pelistä, mikä mahdollistaa tilan luomisen mahdollisimman monelle maaliyritykselle. Lisäksi huomionarvoista hänen pelityylissään Betiksessä on aina korkean paineen ylläpitäminen palloon, mikä vaikeuttaa vastustajan pelaamista.

Eurooppa-liiga

Tällä kaudella Betis pelasi Eurooppa-liigassa, sillä se sijoittui viime vuonna kuudenneksi. He sijoittuivat lohkovaiheessa toiseksi ja pudottivat Pietarin Zenit 16. välierässä. He osoittivat olevansa vankka joukkue, jolla oli todellisia mahdollisuuksia voittaa mestaruus. Siitä huolimatta he lipsuivat ensimmäisessä osaottelussa Eintracht Frankfurtia vastaan; hyvä joukkue, mutta ei tänä vuonna Betiksen tasolla. Hävittyään ensimmäisen osaottelun Betis oli valmis toiseen otteluun. Pelissä oli kaikkea ja se oli kunnon vuoristorataa. Jännitys jatkui kirjaimellisesti viimeiseen sekuntiin, koska juuri ottelun viimeisellä minuutilla Eintracht teki ratkaisevan maalin, joka jätti Betiksen uskomattoman pelin varjoonsa ja eväsi heiltä paikan puolivälieristä.

Copa del Reyn satu

Jos jokin tapahtuma voi selittää täydellisesti Betiksen tämän kauden menestystä, se on heidän pelinsä Copa del Rey -finaalissa, joka on Espanjan toiseksi tärkein kilpailu. He kohtaavat Valencian, joten jännitys on taattu tässä pelissä. He ovat pelanneet erittäin hyvää jalkapalloa ja tyrmänneet välierissä joukkueita, kuten Rayo Vallecano, joilla on myös ollut erinomaiset kaudet. Edellisen kerran Betis menestyi Copa del Reyssä näin hyvin kaudella 2004/05, jolloin se ei ainoastaan päässyt finaaliin, vaan onnistui myös voittamaan pokaalin. Copa del Reyn voitto olisi uskomaton saavutus Betikselle, uskomattoman kauden huippu. Jos näin tapahtuu, Sevilla ei varmasti nuku ainakaan viikkoon.

Manque pierda

Real Betis on yksi Espanjan seuratuimmista joukkueista. Joukkue on täynnä karismaa ja sillä on erittäin uskollinen ja hauska fanikunta, jonka tiedetään huutelevan ”Viva el Betis manque pierda”, joka tarkoittaa ”Eläköön Betis, vaikka he häviävät.” Lisäksi jotkut Betis-legendat, kuten Joaquin, ovat erittäin aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja Espanjan seuraelämässä, mikä herättää huomiota Betiksen suuntaan.

Tämän artikkelin lukemisen jälkeen olen varma, että mielessäsi on ainoastaan lipun varaaminen katsomaan Betistä livenä Benito Villamarinilla, yhdelle Euroopan moderneimmista stadioneista. Se on täydellinen tekosyy nähdä upea Sevillan kaupunki, joka ei petä sinua.

Varaa matka kauttamme ja matkusta nauttimaan Real Betiksen jalkapallo-ottelusta!



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *