5 parasta viimeisintä UEFA:n Mestarien liigan puolivälieräottelua

Jälleen kerran Mestarien liiga on edennyt puolivälieriin. Euroopan parhaan pokaalia tavoittelevia seuroja on jäljellä enää kahdeksan. Samalla kun valmistaudumme todistamaan maanosan parhaiden seurojen taistelevan paikasta välierissä, haluamme muistella turnauksen tämän vaiheen parhaita hetkiä, jotka muistetaan ikuisesti.

Pääsevätkö tämän vuoden muistot jalkapallomuistojen historiankirjoihin?

2020: Barcelona 2-8 FC Bayern

Koko maailmaan vaikuttanut COVID-19-pandemia vaikutti myös ammattiurheiluun. Kaikki isommat kilpailut peruutettiin yksi toisensa jälkeen siinä toivossa, että otteluita voitaisiin lopulta jatkaa. Mestarien liiga ei tietenkään ollut poikkeus. Vaikka katsomossa ei vielä ollut yhtään fania, UEFA päätti jatkaa pudotuspeliä neutraalissa ympäristössä, minkä vuoksi he päättivät pelata kilpailun viimeiset ottelut Portugalissa. Siten tyhjä Estadio Da Luz toivotti Barçan ja Bayernin tervetulleiksi.

Harva olisi voinut ennustaa, mitä seuraavaksi tapahtui. Vaikka olisit voinut arvata, mitä oli tulossa katsomalla ensimmäiset minuutit. Bayern pelasi heti alusta lähtien kuin raivoisa härkä, ja Muller teki maalin 3. minuutilla. Hetkeä myöhemmin Alaba teki oman maalin vastahyökkäyksessä pelin tasoittamiseksi. Barcelona hallitsi seuraavat kymmenen minuuttia ja sai muutamia maalintekopaikkoja.

Mutta sitten Bayern aloitti painostuksen vastakkaisella kolmanneksella ja heidän ponnistelunsa palkittiin kolmella lisämaalilla. Tilanne oli 1-4, kun peliä oli pelattu vain 30 minuuttia. Vaikka Luis Suarez kavensi eroa maalilla tauon jälkeen, Bayernin intensiteetti oli liikaa Barcelonalle. Joshua Kimmich teki maalin ja tilanne oli 2-5 baijerilaisille 63. minuutilla murskaten Blaugranan toiveet. Barcelonan kärsiessä tuskasta Coutinho, joka oli lainassa Barcelonasta Bayernissä, teki kaksi maalia ja teki yhden syötön pelin viimeisessä osassa. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 2-8. Se oli historiallinen voitto Bayernille, joka voitti mestaruuden muutamaa päivää myöhemmin.

2019: Manchester City 4-3 Tottenham

Ensimmäisessä erässä Tottenham voitti Manchester Cityn kotistadionillaan 1-0. Sky Bluesin johtaessa Valioliigaa taistelun odotettiin ratkeavan, eli kuka etenee välieriin. Toinen osio oli hullu. Sterling avasi ottelun 4. minuutin alussa, kun taas Son hyödynsi puolustusvirhettä ja tasoitti pelin vain kolme minuuttia myöhemmin. Ensimmäisessä osassa myös maalin tehnyt korealainen hyökkääjä teki illan toisen maalinsa kauniilla laukauksella ratkaisevan toipumisen jälkeen Lucas Mourasta. Cityn oli nyt tehtävä vähintään kolme maalia päästäkseen jatkoon. Bernardo Silva teki ensimmäisen maalin ja tilanna oli 2-2. Kymmenen minuuttia myöhemmin Sterling viimeisteli kauniin pelin Citylle 3-2. Kyllä, luit oikein: viisi maalia ensimmäisten 20 minuutin aikana!

Tiki-taka-kone löi jatkuvasti Tottenhamin maalia, mutta Hugo Lloris pystyi pysäyttämään Cityn hyökkäykset. Agüero teki tarvittavan maalin 59. minuutilla. Llorente pilaa Cityn bileet erittäin epätavallisella kulmamaalilla. Näytti siltä, ​​että espanjalainen oli tehnyt maalin kädellä, mutta VAR vahvisti pallon ponnahtaneen hänen lantiolleen ennen rajan ylitystä. Luulisi, että kohtalo halusi suosia Cityä, kun Sterling teki jälleen maalin. 5-3? Ei niin nopeasti. VAR hylkäsi maalin ja Spurs pääsi jatkoon. He voittivat Ajaxin välierissä, mutta hävisivät finaalissa Liverpoolille.

2018: Real Madrid 1-3 Juventus

Mestarien liigasta niin mahtavan kilpailun tekee pudotuspelien draaman määrä. Tilanne voi muuttua niin paljon yhdellä maalilla. Näin (melkein) tapahtui Santiago Bernabeussa vuonna 2018.

Madridistat odottivat helppoa ottelua. Miksi ei? Edellisen viikon 3-0-voiton jälkeen Juventus Stadiumilla vain ihme saattoi pudottaa Real Madridin Mestarien liigasta. Blancot olivat tämänhetkisiä mestareita, joita johti Cristiano Ronaldo kentällä ja Zinedine Zidane sivulinjassa. Mutta alle kahden minuutin pelin jälkeen Mandzukic avasi Juventuksen maalipotin. Madrid näytti itsevarmalta varhaisesta takaiskusta huolimatta, mutta kroatialainen hyökkääjä teki taas maalin ja tilanne oli 0-2 37. minuutin kohdalla. Se ei ollut helppoa Real Madridille, joka jatkoi hyökkäämistä, mutta ilman menestystä. Tilanne oli 0-3 maalivahti Keylor Navasin virheen jälkeen. Hän ei onnistunut torjumaan helppoa palloa ja Matuidi otti lahjan vastaan.

Näytti siltä, ​​että ottelu menisi jatkoajalle, mutta lisäajalla Madridin hyökkäysyritykset palkittiin rangaistuspotkulla ja Ronaldo teki maalin. Real voitti kolmannen peräkkäisen mestaruutensa voitettuaan Bayernin ja Liverpoolin seuraavilla kierroksilla.

2018: Roma 3-0 Barcelona

Kuka olisi uskonut, että Romanilla oli mahdollisuus päästä jatkoon? Heillä ei ollut mahtavia supertähtiä, ja he olivat hävinneet Camp Noussa ensimmäisessä osaottelussa 4-1. Mutta ihmeitä tapahtuu silloin tällöin urheilussa. Edin Dzeko teki ensimmäisen uskomattoman maalin 6. minuutilla, mutta Barca pystyi hidastamaan ottelun vauhtia heti sen jälkeen. Mutta toisen puoliajan alussa liian itsevarmat Blaugranasin puolustajat tekivät virheen. De Rossi muutti paikan päältä, mutta silti he tarvitsivat yhden lisää päästäkseen jatkoon.

Roma etsi ratkaisevaa maalintekomahdollisuutta, kun taas Barcelona yritti selviytyä myrskystä. Giallorossi näytti yhtäkkiä paremmalta joukkueelta, joka loi mahdollisuuden sattuman jälkeen. Kun ottelun päättymiseen oli alle 10 minuuttia, Kostas Manolas varmisti paluun. Se oli varmasto yksi Romanin kaikkien aikojen parhaista otteluista.

2010: Barcelona 4-1 Arsenal

Jotkut ottelut tekevät pelaajista legendoja. Messi koki yhden niistä pelatessaan Arsenalia vastaan Mestarien liigan 2009/10 puolivälierissä. Lontoossa pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi 2-2. Camp Noulla Arsenal iski ensimmäisen maalinsa Bendtnerin  johdolla 18. minuutilla.

Mutta sitten Messi puki supersankarilakin päähänsä. Kolme minuuttia myöhemmin argentiinalainen palautti Barcelonan takaisin kilpailuun voimakkaalla laukauksella alueen ulkopuolelta. Siitä lähtien hän näytti eri pelaajalta. Arsenalin puolustajat eivät pystyneet pitämään vauhtia ihmeellistä hyökkääjää vastaan, joka alkoi näyttää Maradonan nykyaikaiselta versiolta. Hän vei Barcan johtoon 37. minuutilla toisella maalilla, ja vain viisi minuuttia myöhemmin hän teki kauniin hattutempun. Hän teki vielä yhden maalin ennen pillin puhallusta. Painajainen Arsenalille, joka kärsisi argentiinalaisen loistavasta suoriutumisesta seuraavana vuonna.