10 parasta eurooppalaista seuraa, joilla on parhaat fanit

On vaikea arvioida, millä jalkapalloseuralla on parhaat fanit. Mitä sinun pitäisi todella ottaa huomioon joukkueita arvioitaessa?

  • Fanikunnan koko?
  • Fanien intohimoisuus pelipäivänä?
  • Vai joukkueen voittamien palkintojen määrä?

Näissä 10 parhaassa seurassa yhdistyvät kaikki nämä tekijät. Hyvän fanikunnan on oltava uskollinen, sitoutunut, omistautunut ja intohimoinen. Mutta myös fanien vaikutus seuraan otettiin huomioon.

  1. Borussia Dortmund
  2. Galatasaray
  3. Liverpool
  4. AS Roma
  5. Barcelona
  6. Manchester United
  7. Napoli
  8. Atletico Madrid
  9. Real Madrid
  10. Celtic

10. Celtic FC

Celticin fanit ovat uskomattomia. Tunnelma stadionilla on uskomaton ja tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen. On vähättelyä sanoa, että fanit ovat omistautuneita. Täpötäydet stadionit ovat tämän Glasgow-joukon normi, mikä ei ole ongelma, kun faneja on uskomattoman paljon.

Seuran katolinen alkuperä auttoi luomaan tämän tarkasti määritellyn fanikunnan, ja se on yksi syy, miksi fanit ovat niin omistautuneita seuralle. Tämä intohimo ulottuu kentän ulkopuolelle ja luo ainutlaatuisen yhteyden kannattajien ja heidän seuransa välille.

9. Real Madrid

Real Madrid on yksi Euroopan suurimmista seuroista, ellei suurin. Espanjalaisella seuralla on faneja kaikkialla maailmassa, ja se väittää, että sen fanikunta on maailman suurin, ja sen potentiaalinen fanikunta on noin puoli miljardia ihmistä. Madridin fanit haluavat usein muistuttaa muiden espanjalaisten seurojen faneja tästä tosiasiasta.

Heidän faninsa ovat omistautuneita, etenkin suurten pelien aikana. Yleensä seura on vahva ehdokas voittamaan kaikki kilpailut. Fanit eivät luovuta edes tiukan paikan tullen. Tämä mentaliteetti on yksi seuran ja sen fanien ihailtavista ominaisuuksista.

Varaa jalkapallomatka katsomaan Real Madridia

8. Atlético Madrid

Kahdeksannella sijalla on Atlético de Madrid. Kyllä, toinen espanjalainen seura, tarkemmin sanottuna toinen madridilainen seura. Vaikka heidän suurin kilpailijansa Real Madrid on voittanut enemmän palkintoja ja sillä on enemmän faneja ympäri maailmaa, Atléticon fanit ovat todella intohimoisia ja ovat aina olleet uskollisia seuralleen.

Atlético luo valmentajansa Diego Simeonen ja pelityylinsä ansiosta eteläamerikkalaisen seuran tunnelmaa. Fanien intohimo ja energia välittyvät kentälle. Vaikka Atlético de Madridin pelaajat ovat saaneet viime vuosina enemmän varoja sijoittajilta, he ovat luonneet siihen, että he ovat antaneet kaiken ottelun aikana.

Fanit pitävät meteliä koko ottelun, laulavat kappaleita ja tarjoavat kaikenlaista musiikillista tukea.

7. Napoli

Tietysti listalla pitää olla italialainen seura! Napoli on yksi Italian ja maailman historiallisimmista seuroista. Diego Maradona muutti tätä seuraa. Luultavasti he eivät ole vain Napolin, vaan myös Etelä-Italian suurin seura.

Vaikka Napoli on voittanut jonkin verran palkintoja, se ei ole Italian menestynein seura. Heitä ei kuitenkaan ole koskaan helppo voittaa, etenkään kotikentällä. Heidän faninsa antavat äänitukea, joka on melkein ukkosmainen ja voi olla vastustajille erittäin pelottavaa. Pelin voittaminen Stadio San Paolossa on aina vaikeaa.

6. Manchester United

Manchester Unitedia pidetään yhtenä maailman suurimmista seuroista, ja Real Madridin tavoin sillä on myös faneja kaikkialla maailmassa. Alex Fergusonin aikakausi oli parasta aikaa Manchester Unitedin faneille, sillä joukkue oli vahva ehdokas voittamaan kaikki kilpailut, joihin he osallistuivat.

Koska Fergusonin eläkkeelle jäämisen jälkeen jäljellä on korkeita odotuksia, fanit ovat kärsineet muutaman viime vuoden aikana, koska seura ei ole pärjännyt kilpailuissa niin hyvin kuin he haluaisivat. Mutta kamppailuistaan huolimatta punaisen paholaisen kannattajakunta pysyy vahvana.

Old Trafford julkaisee edelleen valtavia osallistujalukuja, ja fanit jatkuvasti sysäävät joukkuetta paremmaksi. Heidän faninsa ovat esimerkki uskollisesta ja vaativasta fanijoukosta.

5. Barcelona

FC Barcelona on tämän listauksen kolmas espanjalainen seura! Barcelonan kultakausi päättyi suhteellisen äskettäin ja tämä ajanjakso antoi joukkueelle mahdollisuuden rakentaa vahvan fanikunnan. Tällä seuralla on myös maailmanlaajuinen fanikunta. Barcelonan paitoja todella näkyy kaikkialla!

Barcelonan motto ”Mes Que un club” luo stadionille todella ainutlaatuisen tunnelman. Motto pitää paikkansa myös siinä mielessä, että seura on valtava symboli Kataloniassa.

Barcelonan nuorisoakatemia ”La Masia” on erittäin tärkeä, ja heidän fanit pitävät siitä, että ensimmäisen joukkueen pelaajat tulevat tästä akatemiasta. Viime vuosina siitä on tullut yksi seuran tunnistettavista ominaisuuksista. Tämän vahvistaa heidän pelityylinsä, joka on ollut melko johdonmukainen vuosien ajan.

4. Liverpool

Liverpool on erittäin suosittu Englannissa ja kansainvälisesti. Hymni ”You’ll Never Walk Alone” on osoitus heidän kannattajiensa omistautumisesta. Barcelonan moton tapaan se osoittaa solidaarisuutta seuran fanien keskuudessa ja auttaa tarjoamaan ainutlaatuisen kokemuksen, jota monet muut joukkueet eivät pysty tarjoamaan.

Fanien intohimo seuraa kohtaan vahvistuu heidän kiihkeällä tuellaan kotipeleissä heidän suurinta kilpailijaansa Manchester Unitedia vastaan. Näiden pelien aikana fanien välinen keskustelu voi kiihtyä. Pelaajat tuntevat aina kannattajiensa selät.

3. AS Roma

Napolin jälkeen sinulla saattaa jo olla käsitys siitä, miten intohimoisia italialaiset voivat olla seuraansa kohtaan. Stadionin intohimoinen ilmapiiri ja joukkueen ultrat osoittavat, kuinka erilaisia Roma-fanit ovat.

Uskolliset kannattajat ovat ansainneet jalkapalloyhteisön valtavan kunnioituksen ja ihailun. Totti on täydellinen ruumiillistuma uskollisuudesta, joka niin pelaajilla kuin faneilla on seuraa kohtaan. Heidän fanikuntansa ei ole yhtä suuri kuin muiden joukkueiden, mutta heidän faninsa ovat osoittaneet meille, että side heidän seuraansa on ainutlaatuinen.

2. Galatasaray

Galatasaray ei ole Turkin ulkopuolella kovin suosittu seura. Mutta Turkin rajojen sisällä ja erityisesti Istanbulissa joukkuetta tuetaan voimakkaasti. Heidän fanien tiedetään luovan todella vihamielisen ilmapiirin vierasjoukkueille.

Jotkut kansainväliset pelaajat, kuten Ryan Giggs, ovat myöntäneet, etteivät he olleet koskaan nähneet mitään vastaavaa. Ainoa ongelma on, että joskus heidän fanejaan voi olla liikaa. Useaan otteeseen kentälle on heitetty esineitä pelien aikana.

Fanit kuitenkin osaavat kohdella joukkueen pelaajia ja joskus heitä kohdellaan jopa ”jumalina”. Kaiken jännityksen, äänekkäiden fanien ja heidän laulujensa vuoksi vierasjoukkue ei ole koskaan mukava.

Pohditko jalkapallomatkaa? Varaa se nyt.

1. Borussia Dortmund

Tietysti Borussia Dortmundin täytyi olla ensimmäisellä sijalla. Saksalaisella seuralla on uskomattomia faneja ja kaikki tietävät sen. He ovat uskollisia, intohimoisia ja omistautuneita. Kotipelien aikana ne luovat uskomattoman tunnelman.

Heidän stadioninsa on yksi Saksan suurimmista, ja kannattajat käyttävät tätä hyväkseen. Signal Iduna Parkissa pelaaminen voi olla hyvin intohimoista, varsinkin kun lähes 80 000 paikkaa on täynnä vain Dortmund-faneja. Joidenkin tilastojen mukaan 94 % lipuista myydään kotifaneille.

Keltainen seinämä on myös kokemisen arvoinen. Se on yhdistelmä ihailua ja pelottelua. Monet joukkueet eivät pysty tarjoamaan tätä intohimoa ja energiaa pelin aikana. Vaikka Bayern München on voittanut enemmän palkintoja, Dortmund on aina pärjännyt hyvin kannustavien fanien ansiosta.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *