5 Inter Milanin historiaa kirjoittanutta ottelua

Inter on yksi Italian parhaimmista joukkueista. Joukkue ei ole koskaan pudonnut Serie A:sta ja se on voittanut monia mestaruuksia. Itse asiassa sillä on Italian joukkueista kolmanneksi eniten palkintoja ja ainoa, joka on voittanut kolme merkittävää kilpailua samalla kaudella. Tämä tapahtui vuonna 2010 portugalilaisen valmentajan José Mourinhon valmennuksessa.

Nämä ovat Inter Milanin historian viisi jännittävintä ottelua.

Inter Milan – AC Milan 1949: Maalihulluttelu

Inter Milan, AC Milan ja Juventus taistelivat maalinteosta kaudella 1949. Juventus oli tulostaulukon ensimmäisenä tasan 100 maalilla 38 ottelun aikana ja Milan perässä 118 maalilla kauden aikana. Inter teki kaudella ”vain” 99 maalia.

Inter ja Milan pelasivat 6. marraskuuta 1949 jännittävän ottelun, joka päättyi 6-5 Interille.

Ensimmäisen 7 minuutin aikana Enrico Candiani teki kaksi maalia Milanille. Tilanne näytti liian helpolta Rossonerille, joka voitti 1-4 ruotsalaisen duo Gunnar Nordahlin ja Nils Liedholmin ansiosta 19. minuutilla. Inter kuitenkin kieltäytyi luovuttamasta ja ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 3-4.

Puolivälin jälkeen Inter siirtyi johtoon kahdella maalilla. Milan tasoitti tilanteen 5-5, mutta 64. minuutilla Amedeo Amadei toi voiton kotiin tehtyään ratkaisevan maalin ottelun päättyessä lukemiin 6-5. Todennäköisesti kaikkien aikojen jännittävin Derby della Madonnina!

Inter Milan – Real Madrid 1964: La Grande Interin syntymä

Inter Milan kohtasi Real Madridin Euroopan Cupin 9. erässä vuonna 1964. Yli 71 000 katsojaa seurasi ottelua Praterstadionilla Wienissä.

Joukkuetta valmensi argentiinalainen taktikko Helenio Herrera, ja joukkueessa pelasi tähtipelaajia, kuten Giacinto Facchetti, Sandro Mazzola ja Luis Suárez. Vaikka Real Madrid voitti turnauksen useita kertoja, Nerazzurri voitti espanjalaisen 3-1. Finaalin myötä syntyi la Grande Inter, jolla joukkue tunnetaan. Joukkue puolusti menestyksekkäästi Euroopan mestaruuttaan vuonna 1965 erittäin vahvalla puolustuksella, joka tunnetaan nimellä Catenaccio, mikä teki joukkueesta yhden maanosan vahvimmista.

Inter Milan – Lazio 1998: Italian UEFA Cup -finaali

Nerazzurri kohtasi Lazion Pariisissa Parc des Princesissä UEFA Cupin finaalissa 1997/1998. Ottelu päättyi Inter Milanin voittoon 3-0.

Inter osoitti taitonsa heti ensimmäisistä minuuteista lähtien ja teki maalin viidennellä minuutilla. Lazio yritti koko ottelun ajan tehdä maalin, mutta Inter ei päästänyt maalia sisään ja teki vielä kaksi maalia, yhden 60. ja yhden 70. minuutilla, ja voitti siten kyseisen kauden UEFA Cupin.

AC Milan – Inter Milan 2006: Derby Calciopoli-skandaalin varjoissa

Kaudella 2006/07 Serie A kohdattiin Calciopoli-skandaalin seurauksia. AC Milan ja Lazio saivat rangaistuksia, ja Juventus lähetettiin Serie B:hen. Inter Milan nousi huipulle voittamalla 15. Scudetton lähes ilman vastustusta. Kyseisellä kaudella Inter Milan ja AC Milan ottivat yhteen 28. lokakuuta 2006 San Siron stadionilla käydyssä upeassa derbyssä.

Inter osoitti heti ensimmäisestä minuutista lähtien olevansa maan paras joukkue. Puoliajalla lukemat olivat 0-2. Nerazurri ei luovuttanut, vaan onnistui tekemään neljä maalia. Marco Materazzi, yksi Interin parhaista puolustajista, teki viimeisen maalin puskulla. Hänet kuitenkin häädettiin kentältä toisen keltaisen kortin jälkeen hänen riisuttuaan paitansa juhlinnan aikana. Tämä piristi Milania, joka tasoitti pelin, joka päättyi dramaattisesti lukemin 3-4.

Inter Milan – Bayern Munich 2010: Mourinho johdattaa Interin kunniaan

Kaudella 2009/10 José Mourinhon johtama Inter oli vaikuttava joukkue. Hän valmensi Interin voittamaan treblen Scudettossa, Coppa Italiassa ja Mestarien liigassa. Argentiinalaisen hyökkääjän Diego Militon ja hollantilaisen keskikenttäpelaajan Wesley Sneijderin ansiosta Nerazzurri osoittautui paremmaksi joukkueeksi Bayern Müncheniä vastaan Mestarien liigan finaalissa.

Madridin Santiago Bernabeussa pelattu ottelu päättyi 2-0. Maalivahti Julio César potkaisi 35. minuutilla pitkän syötön, jonka Milito pysäytti ja syötti Sneijderille. Hollantilainen pelintekijä syötti pallon uudelleen hänelle ja voitti saksalaisen maalivahdin. Tämä oli hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvin Inter pelasi molemmilla alueilla. Bayern ei päässyt Julio Césarin ohi ja Milito teki jälleen maalin 70. minuutilla. Tämä oli Nerazzurrin ensimmäinen Euroopan Cupin voitto 1960-luvun la Grande Interin jälkeen.

Tartu tilaisuuteen ja seuraa seuraavaa legendaarista Inter Milan -ottelua livenä varaamalla jalkapallomatka täältä: https://www.jalkapallotravel.fi/