5 parasta jalkapallostadionkierrosta vuonna 2022

Jalkapallon katsominen stadionilla on hienoa. Punaisen kortin saaminen, vierasvoitto tai ratkaiseva maali on henkeäsalpaavaa. Valitettavasti kapasiteettirajoitusten vuoksi vain kourallinen ihmisiä voi katsella näitä hetkiä suorana.

Mutta on tapoja elää uudelleen historiaa muuttavia hetkiä. Vaikka se olisikin vain paikassa vieraileminen. Siksi järjestetään stadionkierroksia. Voit nähdä paikan, jossa kaikki tapahtui ja kuvitella, miltä pelaajista ja managereista tuolloin tuntui.

Tässä artikkelissa olemme listanneet viisi parasta jalkapallostadionkierrosta Euroopassa. Nämä kierrokset antavat mahdollisuuden kokea jokaisen jännittävän hetken aivan kuin ne tapahtuisivat silmiesi edessä!

Mitkä ovat viisi parasta jalkapallostadionkierrosta?

  1. Johan Cruyff Arena – Ajax Amsterdam
  2. Camp Nou – FC Barcelona
  3. Allianz Arena – Bayern Munich
  4. Santiago Bernabéu – Real Madrid

Estádio da Luz – S.L. Benfica

1.    Johan Cruyff Arena – Ajax

Kapasiteetti: 55 000

Avattu: 1996

Hollantilaisen jalkapallolegendan mukaan nimetty Johan Cruyff Arena on uskonnollinen ikoni, jossa jokaisen jalkapallon fanin tulisi käydä.

Kun varaat jalkapallokierroksen Ajaxin kotikentällä, voit kokea joukkueen historiaa, sen ikonisimpia pelaajia sekä nähdä tunnelin, kentän ja pukuhuoneet. Voit myös nähdä totaalisen jalkapallon syntypaikan ja elää uudelleen 1900-luvun menestyneimpien joukkueiden hetkiä.

Kierros kestää noin 75 minuuttia ja ne ovat saatavilla päivittäin klo 9.30-16.30.

Mitä siis vielä odotat? Varaa stadionkierros Johan Cruyff Arenalle. Nyt kun olet siellä, miksi et täydentäisi kokemustasi Ajax-jalkapallopelillä?

Etsitkö jalkapallomatkaa?

  • Varaa matka ja katso Ajaxia

2.    Camp Nou – FC Barcelona

Kapasiteetti: 99 354

Avattu: 1957

FC Barcelona on yksi maailman rakastetuimmista joukkueista. Luonnollisesti joukkue tarjoaa innokkaimmille faneilleen upeita stadionkierroksia, joka kiinnostaa jokaista jalkapallon ystävää. Se ei ehkä näytä siltä televisiossa, mutta Camp Nou on Colosseumin kokoinen stadion. Itse asiassa se on Euroopan suurin stadion.

Jos olet Messi-fani, voit nähdä, missä hän solmii kengännauhansa ennen peliä käymällä kierroksella pukuhuoneissa. Voit vierailla museossa ja nähdä kaikki FC Barcelonan vuosien saatossa keräämät palkinnot ja kuulla lyhyttä historiaa joukkueen unohtumattomista hetkistä sekä luettelon tärkeimmistä entisistä pelaajista.

Yleiset liput maksavat noin 26 € ja koko kierros kestää noin puolitoista tuntia. Kierros on saatavana useimmiten päivittäin klo 10-19, mutta nämä voivat muuttua ajoittain, joten suosittelemme tarkistamaan aikataulun FC Barcelonan verkkosivustolta ennen vierailusi suunnittelua.

Nyt kun olet stadionilla ja Barcelonassa, miksi et käyttäisi tilaisuutta hyväksesi ja katsoisi itse joukkuetta toiminnassa?

  • Varaa jalkapallomatka katsomaan FC Barcelonaa
Camp Nou stadion tour

3.    Allianz Arena – Bayern Munich

Kapasiteetti: 75 000

Avattu: 2005

Bayern Munichin kotipaikka Allianz Arena on suhteellisen nuori verrattuna muihin aiemmin mainittuihin stadioneihin. Saksan pysäyttämättömällä joukkueella on jo paljon tarinoita kerrottavanaan.

Stadionkierroksen aikana opit joukkueen historiasta, palkinnoista ja kulissien takana tapahtuvasta draamasta. Stadionilla on myös innovatiivista mediateknologiaa, joka pitää lapset uppoutuneina joukkueen historiaan menettämättä kiinnostustaan.

Kiertueen suunnitelmana on vierailla pää-, ala- ja keskitason katsomoissa, lehdistötilaisuuksien alueella, pukuhuoneissa ja pelaajien tunnelissa. Voit myös tutustua ulkopuolen julkisivuun.

Kierros kestää noin 60 minuuttia. Jos valitset yhdistelmätarjouksen, joka sisältää myös stadionkierroksen, hinta on 19 €. Jos haluat osallistua kierrokseen, valitse muu kuin ottelupäivä. Voit nauttia kiertueesta klo 10.00-17.00 ja nähdä, mitä sillä on tarjottavanaan.

Etsitkö jalkapallomatkaa?

4.    Santiago Bernabéu – Real Madrid

Kapasiteetti: 81 044

Avattu: 1947

Real Madrid kuuluisa kaikkialla maailmassa. Se on yksi harvoista joukkueista, jota kaikkien etnisten ryhmien rakastavat ja tukevat. Tämä menestyvä joukkue on ollut jalkapallotitaanien koti jo vuosikymmeniä. Cristiano Ronaldo, Raul, Zinedine Zidane, Gareth Bale ja David Beckham ovat vain muutamia Real Madridin tähtiä.

Tämän stadionkiertueen ja museon pitäisi olla kaikkien toivelistalla. Kun tutkit stadionin syvyyksiä, voit seurata Real Madridin suosikkipelaajasi askelia vieraillessasi pukuhuoneissa ja nähdä heidän kovan työnsä hedelmät jättimäisessä palkintokaapissa.

Stadionin sisätilojen lisäksi voit vierailla kentällä ja penkeillä, joissa voit tuntea kiihkeät tunteet joukkueen pelien aikana. Itse kierros kestää noin 90 minuuttia ja päättyy valokuvasessioon pelaajien kanssa, jotta sinä ja rakkaasi voitte tuntea. Kierros maksaa vain 12 €, jos valitset peruspaketin.

Etsitkö jalkapallomatkaa?

5.    Estádio da Luz – Benfica

Kapasiteetti: 64 642

Avattu: 2003

Sen lisäksi, että S.L. Benfica on menestynein portugalilainen joukkue, sillä on myös yksi Euroopan parhaista jalkapallostadionkierroksista. Estádio da Luz (tai valon stadion) on ollut näyttämö joillekin Portugalin jalkapallohistorian parhaille pelaajille, kuten Eusébio ”Pantera Negra”, Rui Costa ja Simão Sabrosa.

Eusébio oli niin tärkeä jalkapallon historian ikoni, että hänen ruumiinsa lepää muiden portugalilaisten merkkihenkilöiden joukossa Panteãon Nacionalissa.

Tällä stadionkierroksella näet portugalilaisten kotkien kodin jokaisen nurkan. VIP-alueelta pukuhuoneeseen et unohda yhtäkään yksityiskohtaa tämän kierroksen päättyessä.

Vaikka se ei ole yksi luettelon suurimmista stadioneista, Benfican kannattajat vain näyttävät lisääntyvän. Suosittelemme kokemalla sen itse katsomalla No Name Boysien rakkautta.

Koko kiertue maksaa noin 17,50 € muille kuin tukijoille ja 5 € tukijoille. Kierros on saatavilla päivittäin klo 10-18.

Etsitkö jalkapallomatkaa?



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *