Liverpool FC:n historian 5 parasta pelaajaa:

Vuonna 1892 perustettu Liverpool FC on yksi Englannin mestaruuskilpailuiden historiallisista ja myyttisistä seuroista. Ison-Britannian itäosasta kotoisin olevan seuran perusti John Houlding, englantilainen liikemies, joka ansaitsi omaisuutensa olutpanimoteollisuudessa ja joka valittiin myöhemmin kunnanvaltuustoon pelastamaan samanniminen kaupunginosa Redsin kilpailijalta Evertonilta. Alkuaikoina seurassa pelasi pääasiassa skotlantilaisia pelaajia. Seuraavaksi käymme läpi tämän seuran historian viisi parasta pelaajaa.

1-Ian Rush

  • Aloitetaan lista tietenkin seuran kaikkien aikojen parhaasta maalintekijästä! Walesilainen pelaaja pelasi Merseyn puolella vuosina 1980–1987 ennen lyhyttä visiittiä Torinon Juventukseen, minkä jälkeen hän palasi pelaamaan Liverpool PC:ssä vuosina 1988–1996. Hän teki seurassa huimat 346 maalia. Tämä hyökkääjä ei epäröinyt auttaa joukkuetovereitaan lukuisilla puolustusyrityksillä. Hän voitti seuran kanssa viisi Englannin mestaruutta ja kaksi Euroopan cupia 1980-luvulla. Tämä tekee hänestä yhden seuran ja englannin jalkapallon historian nimekkäimmistä ja horjumattomista pelaajista.

2-Sir Kenny Dalglish

  • Vuosina 1977–1990 pelannut pelaaja oli tänä aikana yksi seuran menestyksen pääpilareista. Liverpool hankki pelaajan ennätyssuurella palkkiolla, ja hänen odotettiin vaikuttavan merkittävästi seuran tulevaisuuteen. Hän ei todellakaan kaihtanut tätä roolia. Hän on historian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt 100 maalia sekä Skotlannin että Englannin mestaruuskilpailuissa. Hänet palkittiin Valioliigan vuoden pelaajana vuosina 1982–1983. Liverpoolin kannattajat kutsuvat häntä nimellä ”King Kenny”. Hän on edelleen kannattajien mielestään yksi Liverpoolin historian mahtavimmista pelaajista.

3-Steven Gerrard

  • Liverpoolin lähihistorian paras pelaaja on Stevie G. Tämä seurassa 710 ottelua pelannut pelaaja on voittanut lähes kaiken Merseyn joukkueessa. Melkein – sillä hän ei ole koskaan voittanut seuran kanssa Englannin mestaruutta. Chelseata vastaan käydyssä mestaruuden ratkaisevassa ottelussa Steven Gerrard liukastui omalla kenttäpuoliskollaan, jolloin Chelsean Demba Ba pääsi karkaamaan ja tekemään maalin Liverpoolin maaliin, jolloin Manchester City voitti mestaruuden sinä vuonna. Erittäin julmaa seuran 2000-luvun vertauskuvalliselle kapteenille. Hän oli merkittävässä roolissa, kun Liverpool voitti mestaruuden AC Milania vastaan vuonna 2005 Istanbulissa legendaarisessa finaalissa, jossa Liverpoolin pelaajat olivat puoliajalla 3-0 tappiolla Milania vastaan. Steven Gerrard ja hänen joukkuetoverinsa pelasivat kuitenkin toisella puoliajalla loistavasti ja onnistuivat tasoittamaan tilanteen muun muassa Stevie G:n maalilla. Voitto ratkaistiin rangaistuspotkukilpailussa. Steven Gerrard on edelleen yksi seuran historian parhaista pelaajista, vaikka hän ei koskaan voittanut Valioliigaa Liverpoolin kanssa.

4-Luis Suarez

”El Pistolero” siirtyi Liverpooliin pelattuaan Ajaxissa. On turvallista sanoa, että Liverpoolin fanit ovat Luis Suarezille kiitollisuudenvelassa siitä, että hän on osittain elvyttänyt seuran toimintaa vaikeina aikoina. Uruguaylaishyökkääjä, joka onnistuu tekemään maaleja kaikista paikoista, oli merkittävässä roolissa kampanjassa, joka melkein toi Liverpoolille mestaruuden kaudella 2013–2014. Hän siirtyi tämän jälkeen pelaamaan FC Barcelonaan, mutta hän on epäilemättä edelleen Liverpoolin kannattajien mielessä yhtenä seuran nykyhistorian tärkeimmistä hyökkääjistä, jonka pelityyli ja oveluus ovat erittäin merkittävässä roolissa.

5-Mohammed Salah

  • Mohamed Salah on poikkeuksellinen jalkapalloilija, huippu-urheilija, joka on todella omistautunut ammatilleen. Menetettyään kaiken toivon liittyä Liverpooliin vuonna 2014 katastrofaalisen Chelsea-siirron vuoksi egyptiläinen käytti pettymyksen hyväkseen ja pelasi myrskyn lailla Serie A:ssa ennen kuin palasi voitokkaasti Anfieldille. Hän on voittanut seuran kanssa kaiken voittaen Mestarien liigan sekä kauan odotetun Valioliigan mestaruuden vuosina 2019–2020. Hänet nimettiin Valioliigan parhaaksi maalintekijäksi kolme kertaa vuosina 2018, 2019 ja 2022. Hän on yksi tämän seuran historian parhaimmista pelaajista.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *