Parhaat jalkapallostadioneilla laulettavat kappaleet

Jalkapallo-ottelussa tärkeintä on tietenkin pelaajien, joukkueiden ja itse ottelun taso. Melkein yhtä tärkeää on kuitenkin kannattajien luoma tunnelma ja jännitys. Fanien katsomossa laulamat kappaleet ovat tärkeä osa jalkapallo-ottelukokemusta Euroopassa. Kokemus ei ole samanlainen ilman tunnelmaa.

Tunnelma syntyy pääasiassa fanien huudahduksista ja lauluista rakkaudesta joukkuetta kohtaan. Jotkut fanit jopa maksavat lipuista pelkän tunnelman eikä itse pelin vuoksi. Syy siihen on kuitenkin helppo ymmärtää, sillä laulaminen voi innostaa pelaajia suoriutumaan paremmin kuin mitä fanaattisimmatkin kannattajat voivat toivoa. Tietty kappale voi jopa auttaa pelaajaa tekemään taklauksen tyhjästä tai tekemään maalin, jota kukaan ei osannut odottaa. Näin käy viikoittain. Tässä artikkelissa tutustumme kymmeneen kappaleeseen, joita hoilataan jalkapallostadioneilla. Nämä kappaleet ovat loistavia riippumatta siitä, oletko joukkueen kova fani.

“Hala Madrid” – Real Madridin intohimon hymni

Real Madridin fanit huutelevat “Hala Madrid”. Nämä sanat tarkoittavat “Hyvä Madrid”, ja niitä hoilataan koko Santiago Bernabeu -stadionilla. Laulu kuvastaa Real Madridin fanien joukkuettaan kohtaan kokemaa uskomatonta intohimoa. Se osoittaa Espanjan pääkaupungista kotoisin olevaan seuraan liittyvän suuruuden ja ylpeyden.

“You’ll never walk alone” – Liverpoolin tunnevoima

“You’ll never walk alone” on yksi maailman legendaarisimmista hymneistä, jota hoilataan koko Anfieldillä. Tämä ikoninen laulu herättää yhtenäisyyden, kannustuksen ja solidaarisuuden tunteita. Kappale aiheuttaa kylmiä väreitä selkäpiitäsi pitkin! Voimakkaat sanoitukset luovat tunteikkaan ilmapiirin, ja ne auttavat pelaajia ylittämään itsensä. Laulu edustaa Liverpoolin henkeä. Todennäköisesti mikään muu jalkapallokappale ei ole saanut yhtä monia itkemään kuin ”You’ll never walk alone”.

“Sara Perché Ti Amo” – AC Milanin intohimoinen rakkauslaulu

Sara Perché Ti Amo on 1980-luvun rakkauslaulusta muunneltu laulu, jota AC Milanin fanit laulavat usein ottelun alussa. Se osoittaa fanien syvää rakkautta ja omistautumista joukkueelleen ja tukee pelaajia koko ottelun ajan.

“You’re my heart, You’re my soul” – Borussia Dortmundin hymni

Borussia Dortmundin fanit laulavat usein tätä kappaletta. Kuvittele, miltä stadionilla kuulostaisi, kun Euroopan äänekkäimmät fanit laulaisivat tätä laulua yhdessä. Tämä 1980-luvun suositusta laulusta muunneltu kappale ilmaisee fanien rakkautta ja intohimoa seuraansa kohtaan. Tämä laulu sytyttää Signal Iduna Parkin ja antaa pelaajille kaivattua energiaa.

“You’re not singing anymore” – Fanien kiusoittelu

Kaikkien kappaleiden tarkoituksena ei ole kannustaa ”omaa” joukkuetta. Joidenkin kappaleiden tarkoituksena on kiusata vastustajan faneja maalista. Kappaleessa lauletaan ”You’re not singing anymore” (Et laula enää). Kappaletta laulavien fanien kasvoilla näkyy virne. Tämä laulu lisää kilpailua, ja voit olla varma, että sähkö ja tunnelma lisääntyvät kymmenkertaisesti.

“Seven nation army” – Tarttuva riffi

Rockbändi The White Stripesin tunnistettavasta Seven nation army -riffistä on vuosien varrella tullut suosittu huuto monilla jalkapallostadioneilla. Fanit laulavat riffin nuotteja useimmiten ottelun alussa tai lopussa. Laulu sähköistää stadionia sekä sitä käytetään joukkueen voiton juhlimiseen.

“We Will Rock You” – Queenin stadionenergia

Tätä Queenin laulua lauletaan usein stadioneilla. Koko stadionilla kaikuvat rummutukset ja taputukset saavat selkäpiissäsi aikaan väristyksiä. Lumoava tunnelma yhdistää faneja, jotka laulavat iloisesti tämän ajattoman kappaleen ikonisten sanoitusten mukana.

“Free from desire” – Voiton euforia

“Free from desire” on yksi maailman tunnetuimmista huudahduksista kaikissa urheilulajeissa. Sen tarttuvan sävelen ja legendaarisen kertosäkeen tahdissa jalkapallofanit päästävät kaikki ilonsa valloilleen juhliakseen joukkueensa voittoa. Laulusta on monia jalkapalloversioita, mukaan lukien yksi, josta irlantilaiset fanit ovat erityisen ihastuneita ja jota he laulavat, kun heidän maajoukkueensa pelaa.

“Viking Clap” – Islantilaisten fanien voima

”Viking Clap” on enemmänkin koreografia kuin laulu, mutta se voidaan luokitella myös kappaleeksi, sillä se antaa pelaajille vähintäänkin yhtä paljon rohkeutta. Sitä käyttivät ensimmäisen kerran Islannin maajoukkueen kannattajat, ja se on tunnettu heidän ehdottomasta tuestaan. Synkronoitu taputus luo vangitsevan, lähes hypnoottisen tunnelman. Yksi elämän parhaista kohteliaisuuksista on se, kun joku matkii jotain, mitä sinä teet, ja Viking Clap -taputusta ovat matkineet muiden maiden fanit ja seurajoukkueiden fanit ympäri maailmaa. Kunnianosoitus, Islanti.

Les chansons et les chants que l’on entend chaque année dans les stades de football et aux alentours sont bien plus que de simples mélodies entraînantes. Des mélodies emblématiques comme ”Hala Madrid”, ”You’ll never walk alone” et ”Sara Perché Ti Amo”, aux chansons énergiques comme ”Seven Nation Army” et ”We Will Rock You”, en passant par des chansons uniques comme ”Viking Clap”, tous ces chants représentent la diversité et la passion des supporters irlandais. Toutes ces chansons représentent la diversité et la passion du football. Ils représentent l’âme du football et chacun de ces chants et chansons crée une atmosphère différente. Mais ils ont des points communs, notamment le fait qu’ils rassemblent des milliers de personnes autour d’une même passion. Ces chants que les supporters entonnent ensemble créent des moments inoubliables dans toute l’Europe.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *