Vierailu Barcelonassa: 10 syytä

Barcelona on rannikkokaupunki Koillis-Espanjassa ja Katalonian itsehallintoalueen pääkaupunki. Se on kosmopoliittinen, Espanjan toiseksi suurin kaupunki, joka tunnetaan erityisesti sen taiteesta ja arkkitehtuurista.

Gaudì on kaupungin symboli, ja on mahdotonta olla rakastumatta hänen suunnittelemiinsa ylellisiin rakennuksiin. Huomattavia teoksia ovat muun muassa Casa Milà, Casa Batlló ja Sagrada Familia, puhumattakaan värikkäästä Güellin puistosta, Las Ramblasista, Museo Picassosta ja Joan Miró -säätiöstä.

Älä unohda, että myös Barcelonan jalkapallohistoria on tärkeä. Camp Nou on Euroopan suosituin stadion ja maailman neljänneksi suurin. Joka vuosi yhä useammat turistit käyvät ”Camp Nou Experience” -stadionkierroksella, jossa voit vierailla FC Barcelonan stadionilla.

Lyhyesti sanottuna Barcelonassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Jos et halua jättää mitään väliin ja haluat suunnitella parhaan matkasi, jatka tämän blogipostauksen lukemista.

10 syytä vierailla Barcelonassa

  1. Ihmistornit
  2. Gaudí-arkkitehtuuri
  3. Upeat puistot
  4. Tapas ja muu upea ruoka
  5. Vaikuttavat kirkot
  6. Uimarannat ja vuoret
  7. Jalkapallo ja urheilu
  8. Las Ramblas
  9. Jännittävä yöelämä
  10. Kauniit auringonlaskut

1. Ihmistornit

Kuten nimestä voi arvata, aloitamme tämän luettelon katalonialaisella perinteellä: vaikuttavilla ihmistorneilla (Castell). Tämän perinteen alkuperä on 1700-luvulta Vallsin pikkukaupungista. Asukkaat alkoivat rakentaa torneja, kunnes siitä tuli urheilulaji, jota harjoitetaan edelleen. Tornit koostuvat jopa 10 kerroksesta, ja tavoitteena on voittaa rakentamalla korkein torni.

Vuodesta 2010 lähtien tämä muinainen Katalonian perinne on myös ollut osa UNESCO:n aineetonta kulttuuriperintöä.

Haluatko nähdä Castellien esityksen Barcelonassa?

2. Gaudí-arkkitehtuuri

Olemme jo maininneet, että Barcelona on Euroopan kaupunki, joka on kuuluisa taiteestaan ja arkkitehtuuristaan. Tämän vuoksi meidän on mainittavat espanjalainen arkkitehti Gaudí ja hänen ylelliset rakennuksensa ympäri kaupunkia. Tyypillinen piirre Gaudín rakenteille on runsas värien käyttö. Hän on koristellut useita rakennuksia värikkäillä mosaiikkilaatoilla, mikä luo ainutlaatuisen ulottuvuuden, jonka muut arkkitehdit usein unohtavat.

Sagrada Familia, Güellin puisto, Casa Milà ja Casa Batlló ovat muutamia kuuluisimpia teoksia, mutta kaupungista löytyy myös paljon muita hänen töitään, joita tulet rakastamaan.

3. Upeat puistot

Tyypillisten tapojen ja kauniiden puistojen lisäksi Barcelona on myös täynnä viheralueita. Mainitsimme jo Güellin puiston, suuren kaupunkipuiston, jossa on kauniit näkymät ja arkkitehtuuri.

Muutaman askeleen päässä kaupungin keskustasta on Parc de la Ciutadella, Barcelonan vihreät keuhkot. Se on kaupungin suurin puisto ja turistien ja suosikki paikallisten keskuudessa. Sisällä on paljon nähtävää. Klassisten puutarhojen lisäksi siellä on suuria vihreitä nurmialueita ja puiden reunustamia katuja, Ciutadella-taloja ja Katalonian parlamentti. Ei myöskään unohdeta Barcelonan eläintarhaa, joka on yksi Euroopan tärkeimmistä.

Parc del Laberint on myös vierailun arvoinen. Kaunis ja hyvin hoidettu puisto on Barcelonan vanhin ja sisällä on sypressien labyrintti. Tämä on ainutlaatuinen ominaisuus!

4. Tapas ja muu upea ruoka

Välimeren ruoan tiedetään olevan yksi maailman rikkaimmista ja ravitsevimmista ruoista, ja espanjalaiset ovat siitä ylpeitä. Tässä ruokavaliossa on monenlaisia ruokia, joista yksi kuuluisimmista on tapas. Tämän ruokalajin pääkäsite on ruoan tarjoaminen pieninä annoksina, jotta ateria voi koostua useista ruokatyypeistä.

Tapas-baareja on ympäri kaupunkia. Jos haluat kokeilla muita tyypillisiä espanjalaisia ruokia, suuntaa La Boqueria -markkinoille La Ramblassa. Tämä on kuuluisa katu, joka on täynnä myymälöitä ja ravintoloita.

Haluatko maistaa espanjalaista ruokaa?

5. Vaikuttavat kirkot

Barcelonassa saat mahdollisuuden ihailla vaikuttavia kirkkoja. Tunnetuin  näistä on Gaudìn Sagrada Familia. Vaikka arkkitehti ei koskaan saanut kirkkoa valmiiksi traagisen onnettomuutensa vuoksi ja kirkko on edelleen rakenteilla, se on silti todellinen mestariteos.

Goottilaiskorttelia ympäröi Barcelonan katedraali, jota kaikki rakastavat goottilaisen taiteen, upeiden goottilaisen ja barokkityylisen alttarin ja erinomaisen kuoron vuoksi. Katedraalissa käy kolme miljoonaa ihmistä vuosittain.

6. Uimarannat ja vuoret

Kun jotkut ihmiset ajattelevat Barcelonaa, he ajattelevat heti La Barcelonetaa ja alueen tuhansia myymälöitä ja baareja. Vain harvat ymmärtävät, että Barcelona on kuuluisa myös vuoristostaan. Kaupungissa vieraillessasi sinun ei tarvitse valita rannan ja vuorten välillä, sillä molemmat voidaan kokea.

Jos olet kiinnostunut vaelluksesta vieraillessasi kaupungissa, sinun täytyy käydä Montserratissa, vuorella sijaitsevassa luostarissa. Upea näkymä odottaa sinua saapuessasi.

Ajatteletko seuraavaa matkaasi?

7. Jalkapallo ja urheilu

Jalkapallo on yksi suosituimmista ja tärkeimmistä Espanjan urheilulajeista. Itse asiassa kaikkien aikojen kaksi parasta joukkuetta ovat espanjalaisia: Real Madrid ja FC Barcelona. Vaikka et olisikaan jalkapallofani, näiden joukkueiden live-ottelut ovat erittäin viihdyttäviä ja jännittäviä.

Voit myös nauttia ”Camp Nou -kokemuksesta”, joka on täydellinen stadinkierros, joka seuraa samaa polkua kuin Barçan pelaajat ja joka huipentuu FC Barcelona -museoon. Pukuhuoneista alkaen tutustut puheenjohtajan istuimiin, penkkeihin, lehdistöhuoneeseen aina kentälle asti.

Kiertueen aikana kuulet myös tarinoita stadionista ja FC Barcelonan suurista voitoista.

8. Las Ramblas

Värikäs ja eloisa Las Ramblas on yksi Euroopan pisimmistä ja tunnetuimmista pääkaduista. Elävät patsaat, jotka seisovat paikallaan tuntikausia, muusikot, miimikot, pilapiirtäjät, ennustajat ja kukkakaupat lisäävät tämän kadun eloisuutta.

Ramblasista löytyy myös La Boquería, Barcelonan tunnetuin perinteinen markkina-alue, jossa voit maistella aitoa paikallista ruokaa. Et voi missata sitä!

9. Jännittävä yöelämä

Barcelona tunnetaan yhtenä Espanjan kauneimmista kaupungeista paitsi kulttuurinsa, rakennustensa ja ruokansa myös vilkkaan yöelämänsä vuoksi, johon kuuluu baareja, yökerhoja ja rantajuhlia.

Jos pidät tyypillisistä asioista, kaupungissa on jotain myös sinulle. Voit käydä Cocteleríasissa (cocktailbaarit), Whiskeriasissa, Xampanyeriasissa (baareissa, joissa voit maistaa katalonialaista Cavaa) tai valita suuren katalonialaisen klassikon Vermuterian, jossa voit maistaa Vermouthia.

Jos etsit parasta kohdetta seuraavalle lomallesi ystäviesi kanssa, Barcelonan pitäisi olla listasi kärjessä!

10. Kauniit auringonlaskut

Haluamme päättää tämän listan romanttisella tavalla mainitsemalla upeat auringonlaskut, jotka kehystävät kaupungin jokaista kulmaa iltaisin.

Tyypillisten rakennusten muotoileman taivaanrannan ansiosta niiden nauttiminen korkeasta paikasta on yksi aktiviteeteista, jotka sinun on tehtävä vieraillessasi kaupungissa. Tee se yksin tai rakkaidesi kanssa – rakastut tämän katalonialaisen kaupungin kauneuteen varmasti.

Nyt sinulla on useita syitä varata matkasi tähän maagiseen kaupunkiin. Tee se nyt!



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *