Miten suunnitella jalkapallomatka budjetilla

Monet ihmiset eivät tiedä, miten edullinen jalkapallomatka voi olla. Usein tällaista matkaa harkittaessa ainoa asia, joka estää sitä tapahtumasta, on ajatus siitä, että rahaa pitäisi käyttää.

Lennot, hotellit ja otteluliput – kaikki nämä saavat sen näyttämään siltä, että kustannukset nousevat nopeasti. Tämä on kuitenkin kaukana totuudesta. Jännittävät ja arvokkaat jalkapallon inspiroivat lomat ovat kätesi ulottuvilla.

Tarvitset vain oppaan jalkapallomatkan suunnitteluun budjettisi puitteissa. Olemme suunnitelleet tuhansia Euroopan ottelumatkoja vuosien varrella ja oppineet tempun tai kaksi tehdäksemme niistä edullisempia. Siksi olemme listanneet joitain parhaita vinkkejämme jalkapallomatkan suunnitteluun budjetilla.

Jotkut vinkit saattavat tuntua ilmeisiltä, mutta olemme varmoja, että löydät täältä jotain hyödyllistä. Ota siis selvää, miten voit suunnitella jalkapallomatkan, joka pitää sekä sinut että lompakkosi tyytyväisenä.

5 vinkkiä edullisen jalkapallomatkan suunnittelemiseen

  1. Luo budjetti
  2. Aseta tavoitteita
  3. Ymmärrä, että jalkapallolippujen hinnat vaihtelevat
  4. Ymmärrä, että kohde vaikuttaa matkustamisen hintaan
  5. Optimoi matkustustavat

1. Luo budjetti

Matkaa suunniteltaessa on aina hyvä määrittää, kuinka paljon rahaa haluat käyttää matkaasi. Näin saat käsityksen siitä, missä voit säästää ja mikä on mahdollista ja mikä ei. Jos esimerkiksi matkasi Barcelonaan on budjetoitu 200 € per henkilö, El Clásico ei välttämättä ole tutkassasi.

Voit kuitenkin harkita muitakin toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, kuten otteluja pienempiä joukkueita vastaan (monet Barcelonan matkat ovat mahdollisia alle 200 eurolla per henkilö).

Kun tiedät, kuinka paljon rahaa sinulla on käytettävissäsi, voit päättää, mitä pelejä katsot, missä yövyt ja aktiviteettisi kohdekaupungissasi.

2. Aseta tavoitteita

Halvimpien matkojen osalta sinun on rajoitettava matkustuspäivien määrä. Muista, että mitä kauemmin viivyt määränpäässäsi, sitä kalliimmaksi matkasta tulee.

Ihanteellinen jalkapallomatka on noin kaksi päivää. Vaikka tämä saattaa tuntua lyhyeltä ajalta, jos sinulla on hyvä suunnitelma, voit nähdä ja tehdä paljon lyhyessä ajassa. Olemme nähneet ihmisten katsovan kuusi jalkapallo-ottelua 48 tunnin aikana. Usko siis meitä, se on mahdollista!

Ennen kuin aloitat matkan, sinun on asetettava tavoitteet. Käytettävissä on useita vaihtoehtoja:

  • Voit pitää tätä lyhyenä matkana, jossa tavoitteena on uppoutua ottelupäivän ilmapiiriin baareissa, kaduilla ja itse stadionilla.
  • Voit ajatella tätä mahdollisuutena hypätä stadionilta toiselle. Jos esimerkiksi olet jo Italiassa katsomassa AC Milania, miksi et matkustaisi junalla Roomaan tai Torinoon nähdäksesi AS Roman tai Juventuksen otteluja?
  • Kohteesta riippuen voit nähdä nähtävyyksiä ennen peliä. Voit käydä joissakin monumenteissa ja museoissa: esimerkiksi Colosseumissa Roomassa, Eiffel-tornissa Pariisissa tai Sagrada Familiassa Barcelonassa.

Kun olet asettanut tavoitteesi, voit aloittaa suunnittelun määrittämällä, mikä on mahdollista ja mikä ei käytettävissäsi olevassa ajassa.

Ajatteletko seuraavaa matkaasi?

3. Ymmärrä, että jalkapallolippujen hinnat vaihtelevat

Useimmat ihmiset eivät näytä olevan tietoisia siitä, että jalkapallolippujen hinnat ovat usein dynaamisia. On kaksi tärkeintä tekijää, jotka vaikuttavat lippujen hintoihin (vaikka joskus niitä on enemmän):

Ottelun suosio

Mitä suurempi lippujen kysyntä tiettyyn otteluun on, sitä korkeampi hinta. Esimerkiksi Derby della Madonninan (AC Milan vs Inter Milan) katsominen on kalliimpaa kuin AC Milanin pelaaminen joukkueessa, joka on putoamassa.

Siksi sinun on otettava huomioon tavoitteesi valitessasi ottelua. Onko toiveesi esimerkiksi nähdä Milanon derby? Vai haluatko vain katsoa AC Milania? Tai ehkä olet kiinnostunut San Sirosta?

Emme aio valehdella – derby-ottelu kuulostaa paremmalta. Osallistuminen ”vähemmän” jännittävään otteluun ei kuitenkaan välttämättä tarjoa huonompaa kokemusta. Fanit laulavat edelleen samoja hymnejä, huutavat joukkueensa puolesta ja itkevät hävitessään.

Suuremmat pelit houkuttelevat joukkueen intohimoisempia faneja, mutta kaiken kaikkiaan nautit varmasti ajastasi myös pienemmissä peleissä. Joukkueen viimeaikainen suoritus on itse asiassa parempi merkki siitä, millainen stadionin ilmapiiri tulee olemaan ottelupäivänä.

Jotta matka olisi mahdollisimman taloudellinen, suosittelemme mid-table- tai low-table-pelejä. Tämä tarkoittaa, että joukkue pelaa hieman vähemmän mielenkiintoista joukkuetta vastaan.

Milloin ottelu pelataan

Yhä useammat ihmiset käyvät viikonloppuotteluissa. Tämän seurauksena näiden lippujen kysyntä on usein suurempi kuin arkipäivänä pelattavien otteluiden kysyntä. Tähän sääntöön on kuitenkin poikkeuksia. Esimerkiksi Mestarien liigan pelit ovat arkipäivien otteluita ja voivat olla kalliimpia kuin viikonloppuottelut. Yleensä useimmat arkipäivän ottelut ovat kuitenkin edullisempia.

Jos hinta on ongelma, suosittelemme osallistumaan viikonpäivänä pelattaviin otteluihin. Voit silti saada hyvän kokemuksen budjettiystävälliseen hintaan. Valitettavasti joudut todennäköisesti ottamaan muutaman päivän vapaata töistä tai koulusta. Tämä on siis tekijä, joka sinun on otettava huomioon ottelupäivää valittaessa.

4.  Ymmärrä, että kohde vaikuttaa matkustamisen hintaan

Tämä on sanomattakin selvää, mutta jotkut jalkapallomatkakohteet ovat halvempia kuin toiset. Kohteet voivat vaikuttaa matkasi hintaan monin tavoin.

Ensinnäkin kohdekaupungin suosio vaikuttaa kustannuksiin. Esimerkiksi München on suositumpi matkailijoiden keskuudessa kuin Dortmund jalkapallon ulkopuolisista syistä. Siksi hotellit veloittavat kysynnän vuoksi todennäköisesti enemmän kuin Dortmundin hotellit.

Saattaa tuntua siltä, ettet voi tehdä asialle mitään, mutta se ei ole täysin totta. Jos tavoitteesi on nähdä Bayern München etkä välttämättä halua nähdä Allianz-areenaa, voit harkita vierasottelua, jossa on edullisempaa käydä.

Toiseksi jotkut joukkueet asettavat lippujensa hinnat alhaisemmaksi kuin toiset. Esimerkiksi Manchester Cityn otteluun osallistuminen voi olla paljon halvempaa kuin Liverpoolin ottelu.

Saattaa tuntua siltä, että vertaamme omenoita appelsiineihin, mutta pointtimme on selkeä, kun verrataan Liverpool vs Manchester Cityn hintoja Anfield-stadionilla ja Manchester City vs Liverpoolin hintoja Etihad-stadionilla. Huomaat, että on edullisempaa katsella joukkueita Etihadissa kuin Anfieldillä.

Kuten aiemmin mainittiin, lippujen hinnat vaihtelevat useiden tekijöiden mukaan. Yksi yleisimmistä tekijöistä on joukkueen suoriutuminen. Paremmin suoriutuvat joukkueet myyvät yleensä kalliimpia lippuja, koska fanit haluavat nähdä joukkueensa. Huonommin suoriutuvien joukkueiden on joskus myytävä halvempia lippuja houkutellakseen enemmän ihmisiä, koska fanit ovat vähemmän kiinnostuneita näkemään häviävää puolta.

Liverpoolin ja Manchester Cityn tapauksessa voi olla, että useammat Liverpoolin fanit ovat valmiita maksamaan korkeampia hintoja lipuista, mikä viittaa kysyntään ja tarjontaan.

5. Optimoi matkustustavat

Kun olet päässyt kohteeseesi, sinun on löydettävä tapa kulkea kaupungissa. Tämä voi kuulostaa pelottavalta – varsinkin, jos et puhu paikallista kieltä. Mutta Google-kääntäjän ja karttasovellusten avulla sen ei todellakaan tarvitse olla niin.

Pohjimmiltaan useimmissa Euroopan kaupungeissa, joissa ihmiset vierailevat jalkapallomatkalla, tarjoavat hyviä julkisen liikenteen palveluja, joihin kuuluvat junat, metrot ja bussit.

Jotkut kaupungit tarjoavat jopa lippuja, joiden avulla voit käyttää palveluita rajattomasti rajoitetun ajan. Esimerkiksi Roomassa voit ostaa tällaisen lipun 6 eurolla per päivä. Hinta vaihtelee kuitenkin kaupungeittain. Voit odottaa maksavasi enemmän, kun vierailet kohteissa, kuten Amsterdamissa tai Münchenissä Barcelonaan tai Roomaan verrattuna.

Niin pelottavalta kuin se kuulostaakin, suosittelemme pysyttäytymään tällaisissa palveluissa sen sijaan, että luottaisit Uberin tai Boltin kaltaisiin taksipalveluihin. Pääsyynä on se, että näiden palvelujen käyttäminen maksaa usein enemmän kuin päivälippu.

Budjettijalkapallomatkan suunnittelu – Päätelmä

Edullisen jalkapallomatkan suunnittelu ei ole mahdotonta. Kun pidät vinkkimme mielessä, voit tehdä unelmamatkastasi mahdollisen. Jos etsit mahdollisuuksia seuraavalle matkallesi, suosittelemme tutustumaan tarjouksiimme. Meillä on paljon vaihtoehtoja ihmisille, joilla on kaikenlaisia budjetteja.

Ja jos haluat pysyä ajan tasalla hyvistä jalkapallomatkatarjouksista, suosittelemme tilaamaan uutiskirjeemme. Pidämme erityisiä otteluita ympäri vuoden, joiden hyödyntämistä kannattaa harkita. Toivotamme onnea ja turvallista matkaa!



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *