Viisi parasta perheystävällistä jalkapallomatkaa

Viisi parasta perheystävällistä jalkapallomatkaa

Aikuistuminen ja perheen perustaminen muuttaa väistämättä prioriteetteja, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi edelleen nauttia jalkapallosta. Voit vaikka ottaa ystävien sijasta jalkapallomatkalle mukaan läheisiäsi. Nämä viisi kaupunkia ovat perheystävällisiä ja soveltuvat jalkapallomatkalle.

Madrid

Madrid on yksi Euroopan parhaista perhelomakaupungeista sekä jalkapallon että kulttuurin näkökulmasta. Real Madrid ja Atletico Madrid ovat kaksi maailman suurinta jalkapalloseuraa, joiden pelaamisen seuraaminen olisi uskomaton kokemus kaikille jalkapallofanaattisille perheille.

Kolmetoistakertainen Euroopan mestari Real Madrid on monien nuorten unelmaseura. Syy siihen on helppo ymmärtää vierailemalla Santiago Bernabeu -stadionilla. Ohjattu stadionkierros maksaa 17 euroa lapselta ja 22 euroa aikuiselta, ja kierroksella pääset näkemään koko jalkapallomaailman parhaan pokaalihuoneen.

Ottelupäivänä lapset voivat nähdä todellisia supertähtiä. Karim Benzeman, Luka Modricin ja Vinicius Jr kuuluvat jalkapallomaailman parhaimmistoon. Ehkäpä lapsesi alkavat ottelun jälkeen haaveilemaan pelaamisesta kuuluisassa valkoisessa pelipaidassa.

Atletico Madrid on jatkuvasti La Ligan kärjessä ja Mestarien liigan vakioseura, mutta se ei ole voittanut yhtä monta pokaalia kuin kaupunkikilpailijansa, mutta se on silti valtava seura. Punavalkoiset raidat saavat vastustajat pelkäämään niin koti- kuin vieraspeleissäkin, ja heidän uusi Wanda Metropolitano -kotistadion on loistava paikka seurata hyvää jalkapalloa.

Madridissa on tietenkin perheelle muutakin tekemistä kuin jalkapallon seuraaminen. Nauttikaa jäätelöä kävelyllä kauniissa Parque del Retiro -puistossa tai käy katselemassa dinosauruksia luonnontieteiden kansallismuseossa, joka sijaitsee vain muutaman korttelin päässä Santiago Bernabeulta. Madrid on täydellinen paikka jalkapallomatkalle perheen kesken.

Firenze

Tämä italialainen kaupunki on yksi maailman historiallisesti merkittävimmistä paikoista. Se oli Italian renessanssin sydän, mutta myös jalkapallon väitetään syntyneen tässä kaupungissa.

Nykyaikainen jalkapallo on kyllä peräisin Englannista, mutta Calcio Storico Fiorentino on nykyaikaisten pallopelien, kuten rugbyn ja jalkapallon, varhainen muoto. Matkusta Danten kaupunkiin kesäkuussa, todista sen tärkeintä kulttuuritapahtumaa ja opeta lapsillesi upean pelin historiaa.

Fiorentina on Firenzen kauniin kaupungin ainoa suurseura, ja sen vuoksi sillä on fanaattinen paikallinen kannattajakunta. Vaikka se ei ole voittanut Serie A:ta sitten vuoden 1969, Violalla on ollut vuosien varrella todella merkittäviä pelaajia. Rui Costa, Gabriel Batistuta ja viime aikoina Dusan Vlahovic ovat kaikki pukeneet violetin paidan ylleen.

Firenze on paljon muutakin kuin jalkapalloa. Voit vaikka tutustua Leonardo da Vinci -museoon, ihailla massiivista Santa Maria del Fioren katedraalia ja lähteä koko perheen kesken kokkauskursille.

Liverpool

Liverpool on yksi Euroopan aliarvostetuimmista kaupungeista, mutta se tarjoaa jokaiselle jotakin. Liverpool ja Everton ovat kaksi Englannin tunnetuinta ja historiallisinta jalkapallojoukkuetta, joilla on hyvin erilaiset tarinat.

Liverpool FC on näistä kahdesta seurasta kiistatta huomattavasti menestyneempi. Kuusi Mestarien liigaa ja 19 mestaruutta nostavat sen jalkapalloseurojen eliittiin. Viime vuosina Liverpoolin fanit ovat seuranneet Mo Salahin, Virgil van Dijkin ja nyt jo poistuneen Sadio Manen kaltaisten pelaajien pelaamista Anfieldillä.

Everton on ollut katkeran kilpailijansa varjossa suurimman osan ajasta, mutta tämän kauniin kaupungin sinisen puoliskon fanit rakastavat seuraansa yhtä paljon. Evertonin fanit arvostavat sitä, että jalkapallo on muutakin kuin pokaaleja, ja siksi Goodison Parkin tunnelma on yhtä hyvä kuin Anfieldillä. Nämä stadionit ovat vain 20 minuutin kävelymatkan päässä toisistaan, joten jos suunnittelet päiväsi fiksusti, voit käydä molemmilla stadionkierroksilla samana päivänä.

Jalkapallo merkitsee liverpoolilaisille todella paljon, mutta niin merkitsee myös musiikki. Beatles on kaikkien musiikkifanien mieleen, joten Beatles-museo on loistava päiväretki kaikille musiikkifaneille.

Liverpoolin yöelämä on maan parhaita. Pubeja on joka nurkalla, ja jokainen niistä kertoo oman tarinansa. Käy Royal Albert Dock -alueella, jossa on uskomatonta ruokaa ja juomaa sekä runsaasti museoita. Liverpool on upea kaupunki, jossa sinä ja perheesi tunnette olonne tervetulleeksi.

Pariisi

Valojen kaupunki on nyt supertähtien kaupunki. Kaikkien aikojen mahtavin pelaaja, Lionel Messi, on liittynyt ystäviensä Neymarin ja Kylian Mbappen seuraan Paris Saint Germainiin. Näiden kolmen pelaajan näkeminen yhdessä on enemmän kuin riittävä syy vierailla tässä upeassa kaupungissa.

Suuret investoinnit ovat tehneet PSG:stä ranskalaisen jalkapallon hallitsevan voiman, mutta pokaali, jota seuran omistajat kaipaavat enemmän kuin mitään muuta, on Mestarien liiga. Nyt kun Messi on saatu mukaan, ei kannata lyödä vetoa siitä, että argentiinalainen taikuri vihdoin johtaa uuden seuransa seurajalkapallon voittamaan mahtavimman pokaalin.

35-vuotiaana Messi ei pelaa enää kovin kauan, ja jos viet lapsesi tai muut läheisesi katsomaan hänen peliään, tulet puhumaan siitä loppuelämäsi ajan. Neymarin ja Mbappen näkeminen on tietysti myös valtava asia, ja supertähtien näkeminen on luultavasti se, mikä herättää lapsissa eniten vastakaikua.

Pariisissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että niitä on lähes mahdotonta luetella. Louvre, Eiffel-torni ja Riemukaari ovat maailman tunnetuimpia museoita ja monumentteja. Pariisi on myös yksi suurimmista ruokakaupungeista. Suuntaa pieneen Carette-teehuoneeseen nauttimaan kuuma kaakao, joka muuttaa elämäsi.

Sevilla

Liverpoolin tavoin Sevilla on yksi Euroopan piilevistä helmistä, mutta yhtäläisyydet eivät lopu tähän. Sevilla on kaunis ja historiallinen kaupunki, jossa on kaksi suurseuraa, jotka vihaavat toisiaan. Sevilla ja Real Betis käyvät yhtä jalkapallon kiihkeimmistä mutta suhteellisen tuntematonta kilpailua.

Sevilla FC on Eurooppa-liigan historian parhaiten palkittu joukkue, jolla on huikeat kuusi mestaruutta. Se on epäilemättä yksi Espanjan ja Euroopan suurimmista seuroista, ja sen palkintokaappi heijastaa sitä.

Jos Sevilla on kuin Liverpool, Real Betis on kuin Everton, vaikka viime vuosina Los Verdiblancos on ollut kaupungin kilpailijoidensa tasalla ja voitti viime kaudella Copa del Reyn. Entisen Manchester Cityn valmentajan Manuel Pellegrinin valmentama Real Betis on vähän kuin tumma hevonen.

Sevillan kaupungissa on todella upeaa arkkitehtuuria. Real Alcazar de Sevilla, Plaza de Espana ja Parque de Maria Luisa tarjoavat kauniit puitteet viettää aikaa rakkaiden ihmisten kanssa. Sevillassa on paljon tekemistä pariskunnille sekä lapsiperheille. Älä jätä väliin hevoskärryajelua kaupungin keskustan halki ja yritä seurustella paikallisten fanien kanssa, jotka pyrkivät saamaan sinut tuntemaan olosi kotoisaksi ja antamaan vinkkejä, joiden avulla vierailustasi voi tehdä vieläkin paremman. Voimme luvata, että jos tulet Sevillaan puolueettomana fanina, sinusta tulee Betis- tai Sevilla-fani koko elämäksesi.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *