Kymmenen asiaa, jotka jokaisen jalkapallofanin tulisi kokea

Jokaisella jalkapallofanilla on oma toiveluettelonsa stadioneista, joilla he haluavat vierailla, pelaajista, joita he haluavat seurata, ja otteluista, jotka he haluavat kokea. Seuraavaksi käymme läpi kymmenen asiaa, joiden pitäisi mielestämme olla kaikkien jalkapallofanien toivelistalla.

Vieraile San Siro -stadionilla

AC Milanin ja Interin kotistadion on tarkoitus purkaa ja rakentaa uudelleen vuoteen 2027 mennessä. San Siro on yksi uskomattomimmista jalkapallostadioneista, jossa ovat pelanneet muun muassa Ronaldo, Paolo Maldini ja Marco Van Basten.

Onneksi aikaa on vielä. Muutaman vuoden tauon jälkeen molemmat milanolaisseurat ovat palanneet Italian ja Euroopan jalkapallon eturiviin, eikä ottelun seuraaminen San Siro -stadionilla tuota pettymystä.

Mene vierailulle stadionille nyt kun sinulla on vielä mahdollisuus!

Milan,,Italy,-,February,28,,2021:,A,General,View,Outside

Seuraa Old Firm -derbyä

Old Firm -derby on kiistatta jalkapallomaailman paras derby. On aikamoinen kokemus käydä katsomassa joukkueiden välistä ottelua joko Ibrox- tai Celtic Park -stadionilla.

Rangers on Skotlannin menestynein jalkapalloseura, kun taas Celtic on kotimaansa ainoa seura, joka on voittanut Euroopan cupin voittamalla Inter Milanin Lissabonissa vuonna 1967. Molemmat seurat ovat yhtä hyviä.

Molemmat joukkueet pelaavat tänä vuonna Mestarien liigassa. Sinun tarvitsee vain katsoa mikä tahansa näistä peleistä ja kertoa tunnelma kymmenellä. Juuri sellaista on olla Old Firm -derbyssä.

Seuraa Ronaldon tai Messin pelaamista

Suurimman osan urastaan Barcelonassa pelannut Lionel Messi pelaa nyt PSG:ssä. Legendaarinen argentiinalainen johtaa ranskalaisseuran missiota saada vihdoin käsiinsä Mestarien liigan pokaali. Messin ansiosta moni uskoo sen onnistuvan.

Pokaalit ja maalit seuraavat perässä, minne tahansa Ronaldo meneekin. Hän aloitti Sporting Lissabonissa, siirtyi Manchester Unitediin, teki ennätyssiirron Real Madridiin ja lähti sitten Juventukseen. Ronaldo on pelannut maailman suurimmissa seuroissa ja voittanut uransa varrella viisi Ballon D’Oria.

Messi on nyt 35-vuotias ja Ronaldo 37-vuotias. Vain he tietävät, kuinka kauan heidän uransa vielä kestää, mutta olisi viisasta mennä seuraamaan heidän peliään niin pian kuin mahdollista. Et tule katumaan sitä.

Lionel,Messi,Of,Psg,During,The,Ligue,1,Football,Championship

Pyhäkköjä jumalalle

Mahtava Diego Maradona menetettiin vuonna 2020, mutta hänen muistonsa elää ikuisesti Napolin kaduilla. Kaupungin suurimman pelaajan seinämaalaukset ja pyhäköt koristavat katuja.

Monet paikalliset oppaat tarjoavat kierroksia ympäri kaupunkia ja esittelevät paikallisia maamerkkejä kertoessaan muistoja Diegosta.

Maradonan ura Napolissa on yksi jalkapallon suurimmista tarinoista, ja stadion on nyt nimetty hänen mukaansa. Lähde tutustumaan hämmästyttävään historiaan, seuraa upeaa jalkapalloa ja syö vielä parempaa pizzaa.

Naples,,Italy,-,October,10,,2013:,Altar,Of,Maradona,Outside

Seuraa El Clasico -ottelua

Jalkapallon kuuluisimman ottelun seuraaminen on jokaisen jalkapallofanin toiveluettelossa. Barcelona ja Real Madrid ovat kiistatta maailman suurimmat seurat, jotka myös vihaavat toisiaan.

Menitpä sitten katsomaan seurojen otteluita Santiago Bernabeu- tai Camp Nou -stadionille, saat mahdollisuuden nähdä joitakin parhaista pelaajista ja niin paljon historiaa.

Molemmat seurat tarjoavat stadionkierroksia ja seuroilla on museot, joita ei ole missään muualla. Pelkästään esillä olevien palkintojen määrä räjäyttää tajuntasi.

Madrid,,Spain,-,May,17:,Santiago,Bernabeu,Stadium,Of,Real

Seuraa FA Cup -finaalia

FA Cup on maailman vanhin seuraturnaus, ja se on myös yksi parhaista. Joka ikinen kausi FA Cupissa todistetaan lukuisia yllätyksiä ja käänteitä.

Tässä turnauksessa luodaan uria ja unelmia. Siinä on kaikki se, mikä tekee englantilaisesta jalkapallosta hienoa. Vaikka Valioliigan ulkopuolisen joukkueen voittaminen on epätodennäköistä, pienempien seurojen fanit elävät hyvien cup-kisojen puolesta.

Finaali on ennennäkemätön. Yli 80 000 fania pyrkii kaikin keinoin auttamaan joukkuettaan voittamaan Englannin jalkapallon katedraalissa: Wembley-stadionilla. Se on jalkapallojuhla, ja kaikki ovat tervetulleita. Mitä muuta voisit toivoa?

London,,England,-,January,26,,2019:,General,View,Of,The

Ole osa keltaista muuria

Dortmundin tarunomainen ”keltainen muuri” on legendaarinen. 25 000 ihmistä ahtautuu Euroopan suurimpaan seisomakatsomoon.

Nämä uskomattoman omistautuneet fanit ovat voittaneet otteluita omin voimin ja auttaneet rakasta joukkuettaan luomalla yhden maailman parhaista tunnelmista.

Kun Bayern München saapuu Westfalenstadionille, tunnelma kiihtyy entisestään. Der Klassiker on Saksan suurin peli, ja Dortmundin fanit pitävät huolen siitä, että pelaajat tietävät sen.

Dortmund,,Germany-,December,10,,2015:,Dortmund,Fans,Celebrating,For,Their

Laula You’ll Never Walk Alone -kappaletta Anfield -stadionilla

Liverpoolin kaupunki elää ja hengittää jalkapalloa. Maailmassa on vain harvoja seuroja, jotka edustavat kaupunkia ja yhteisöä yhtä hyvin kuin Liverpool, ellet sitten ole Evertonin fani.

Ennen jokaista kotiottelua Anfieldin kentällä soi kuuluisa hymni niin kovaa, että koko Merseyside kuulee sen. Se saa jalkapallofanit kananlihalle.

Anfieldin yleisön joukossa oleminen on osa jotain suurempaa kuin jalkapallo. Näet joka puolella ihmisiä, jotka halailevat tai itkevät kanssasi 90 minuutin ajan. Se tekee kauniista pelistä kauniin. Eikä sitä kannata jättää väliin.

Kyiv,,Ukraine,€“,May,26,,2018:,Liverpool,Football,Club,Fans

Seuraa Mestarien liigan ottelua upealla stadionilla

Old Trafford, Allianz Arena, Camp Nou tai San Siro. Mestarien liigassa kohtaavat Euroopan suurimmat ja parhaat seurat. Seuralla ei ole merkitystä, sillä Mestarien liigan ottelu on aivan ainutkertainen. Pelkästään kilpailun hymnin kuuleminen jalkapallotemppelissä on unohtumaton kokemus.

Nykyinen mestari Real Madrid näyttää olevan hyvässä kunnossa ja Bayern München on aina mukana kisassa. Liverpool ja Man City edustavat Englannin parhaita mahdollisuuksia tuoda pokaali kotiin, ja molemmat Milanin joukkueet ovat palanneet mukaan kamppailuun.

Messiä ja PSG:tä on mahdotonta sulkea pois. Kuka tahansa onnistuu saamaan pokaalin käsiinsä, matka tulee olemaan pitkä ja raskas. Varmista, että olet paikalla todistamassa sitä.

Kyiv,,Ukraine,-,October,19,,2016:,Uefa,Champions,League,Logo

Nauti topillinen Freemasons’ Tavernassa

Tämä länsilontoolainen pubi, jonka nimi on nykyään Freemasons’ Arms, on jalkapallon synnyinpaikka sellaisena kuin me sen tunnemme.

Lokakuun 26. päivänä 1863 perustettiin ensimmäinen jalkapalloyhdistys, joka laati pelin säännöt. Paljon on muuttunut sen jälkeen, mutta moni asia on pysynyt samana.

Kylmä olut rakennuksessa, jossa kaunis pelimme syntyi, kuulostaa ihanalta ja täydelliseltä tavalta päättää jalkapallomatka Englantiin!

London,/,Uk,-,May,28,2020:,The,Freemason's,Arms


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *