Parhaat jalkapallomatkat ystävien kanssa

Haluat matkustaa parhaiden ystäviesi kanssa ja olette päättäneet lähteä seuraamaan jalkapallo-ottelua, mutta kysymys kuuluu: Mikä kohde kannattaa valita? Me autamme valinnassa! Käymme läpi viisi täydellistä kohdetta, joihin voit matkustaa ystävien kanssa katsomaan jalkapalloa, unohtamatta kiinnostavia kohteita, ruokaa ja edullisia hintoja!

Napoli | Diego Maradonan kaupunki

Napoli on yksi Italian suurimmista ja viehättävimmistä kaupungeista. Tämä kaupunki vangitsee mystisellä ilmapiirillään ja ennen kaikkea intohimolla maan eteläosan menestyneintä jalkapalloseuraa, SSC Napolia, kohtaan. Napolin ilmapiiri on hyvin nuorekas ja iloinen. Voit vaikka nauttia sen valtavista ja kauniista rannikoista ja yöelämästä. Hinnat eivät ole kalliita, ja ruoka on yksi suurista nähtävyyksistä, joka kannustaa sinua vierailemaan tässä kauniissa kaupungissa: voit myös tutustua, miksi heidän pizzaansa väitetään maailman parhaaksi! Lisäksi julkinen liikenne toimii hyvin ja voit matkustaa Amalfin rannikolla ongelmitta. Tässä kaupungissa on paljon viehättäviä nähtävyyksiä, kuten San Gennaron katakombit, vanha kaupungi ja sen lähellä sijaitseva kuuluisa Vesuvius tai Pompeiji. Mutta kaikkein silmiinpistävintä Napolissa ja napolilaisissa on rakkaus ja kunnioitus Diego Armando Maradonaa kohtaan.

Kaupungin joka ikisestä nurkasta ja kujalta löytyy jotain, joka liittyy argentiinalaiseen pelaajaan. Jos harkitset matkustamista ystävien kanssa, voimme taata, että Napolissa ei tule tylsää. Koska stadionilla on yli 60 000 istumapaikkaa, paikan valitseminen ei ole ongelmallista useimmissa otteluissa. Siitä huolimatta ottelut italialaisia suurseuroja ja eurooppalaisia kilpailuja vastaan tarjoavat parhaan tunnelman ja jalkapallokokemuksen. Suosittelemme siis seuraamaan Napolin peliä muita Italian jättiläisseuroja vastaan tai Mestarien liigan ottelua ja luomaan upeita muistoja.

Napoli Maradona stade

Amsterdam | Taidetta kentällä ja sen ulkopuolella

Koska Amsterdam on yksi maailman värikkäimmistä kaupungeista, käy järkeen, että kaupungin jalkapallojoukkue Ajax on myös värikäs. Amsterdamissa voit ihailla kauniita kanaaleja, taloja ja puistoja sekä upeaa jalkapallo- ja urheilukulttuuria. Jos harkitset matkustamista ystävien kanssa, Amsterdam on yksi suositelluista paikoista, sillä kaupungissa on upea tunnelma sekä päivällä että yöllä ja kiinnostavia turistikohteita. Ei ihme, että sitä pidetään yhtenä nuorten suosituimmista matkakohteista ympäri Eurooppaa!

Kaupungin yöelämän, viihdetarjonnan, nähtävyyksien ja vähemmän perinteisten kahviloiden lisäksi ei kannata jättää väliin kaupungin kuuluisia kanaaleja, Vondelparkia tai Jordaanin boheemia kaupunginosaa. Eikä unohdeta jalkapalloa: Johan Cruijff Arena on moderni temppeli, jossa on upea tunnelma ja jossa pelaa maailmanluokan joukkue. Liikenne ei ole ongelma, ja ympäri kaupungia on käytettävissä tuhansia polkupyöriä, jos haluat sulautua paikallisten joukkoon! Hinnat eivät ole halpoja, mutta kokemus on sen arvoinen ja hauskuus taattu. Jos suunnittelet matkaa ystävien kanssa, harkitse kohteeksi Amsterdamia!

amsterdam river

Bilbao | Kulttuuri ja perinne

Jos etsit kaupunkia, jossa ei tule koskaan tylsää, jossa voit syödä paljon ja hyvin ja jossa voit nauttia jalkapallosta, Bilbao on siihen loistava kohde. Pohjois-Espanjassa sijaitsevan Baskimaan väkirikkain kaupunki on kulttuuri- ja ruokakaupunki. Tässä kaupungissa voit ihailla kulttuuria, perinteitä ja rakkautta kaupunkia ja aluetta kohtaan – sekä tietenkin jalkapalloa. Heti kun saavut Bilbaoon, huomaat sen olevan työväenluokan kaupunki, mutta samalla hyvin moderni ja valokuvauksellinen, sillä kaupungissa on esimerkiksi Guggenheim-museo ja Bilbaon Ría.

Tässä kaupungissa on myös intensiivinen yöelämä, joten matkalla ystävien kanssa voit vaikka syödä herkullisia pinchoja tai seurata jalkapalloa San Mamés -stadionilla, jossa on ainutlaatuinen tunnelma tai stadionin valtavassa animaatiokatsomossa. Athletic Bilbao on tässä kaupungissa uskonto, sillä joukkueessa on vain Baskimaassa syntyneitä tai sen akatemiassa opiskelleita pelaajia. San Mamés -stadion pauhaa otteluissa, sillä katsojat ovat hyvin ylpeitä jalkapalloidentiteetistään.

Bilbao Guggenheim

Newcastle | Britannian sydän

Pohjois-Englannissa sijaitsee yksi koko maan parhaista jalkapallokaupungeista. Tässä kaupungissa on tuhansia pubeja ja siellä voit nauttia unohtumattomia öitä Bigg Marketissa ja ihailla nähtävyyksiä yhdellä kaupungin seitsemästä sillasta. Newcastle on yksi parhaista kohteista, jonne kannattaa lähteä ystävien kanssa, sillä se on suuri yliopistokaupunki. Sää ei ole siellä ehkä paras mahdollinen, mutta kaupungissa on monia paikkoja, joihin pääsee suojaan ja pitämään hauskaa matkaseurueen kanssa!

Joen varrella on monia paikkoja, joissa voi nauttia ulkona tuopillisen tai pari. Hinnat ovat kohtuulliset ja julkinen liikenne toimii täydellisesti. Kaiken lisäksi Newcastle United on aloittamassa fanien kannalta kiinnostavaa jalkapallohanketta, mikä voi olla plussaa suunnitellessasi matkaa ystävien kanssa. Tällä joukkueella on paljon historiaa, valtava stadion ja uusittu joukkue, joka on valmis käyttämään miljoonia viedäkseen joukkueen takaisin Eurooppaan. Menet varmasti kananlihalle, kun joukkue astelee kentälle Local Hero -kappaleen soidessa, ja koet yhden jalkapallomaailman parhaista ottelua edeltävistä tunnelmista.

NEWCASTLEe

Glasgow | Jakautunut kaupunki

Glasgow ei ole Skotlannin pääkaupunki, mutta se on maan jalkapallopääkaupunki, koska maan kaksi parasta joukkuetta, Celtic ja Rangers, pelaavat tässä kaupungissa. Glasgow on loistava jalkapallokohde ystävien kanssa, sillä kaupungissa on monia nähtävyyksiä, kuten Glasgow’n katedraali ja George’s Square. Jalkapallo on täällä myös jonkinlaisessa kulttimaineessa. Hinnat eivät ole yhtä alhaiset kuin muissa Euroopan kaupungeissa, mutta hauskanpito on 100-prosenttisen taattua. Sanontakin kuuluu: ”Hautajaiset Glasgow’ssa ovat paremmat kuin häät Edinburghissa!” Julkinen liikenne on erittäin tehokasta, mikä on hyvä asia etenkin huonolla säällä. Voit aina mennä suojaan sateelta Buchanan Streetin kauppoihin tai Celticin (Celtic Park) ja Rangersin (Ibrox Stadium) stadioneille. Glasgow’ssa on paljon historiaa, jota voit nähdä jokaisella kadulla ja vuorovaikutuksessa kaupungin molempien joukkueiden fanien kanssa. Glasgow on epäilemättä ehdoton valinta tämän urheilulajin ystäville.

Glasgoww

Suosittelemme näitä viittä kohdetta jalkapallomatkalle ystävien kanssa. Nyt on sinun vuorosi valita!



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *