best football teams ever

5 kaikkien aikojen parasta jalkapallojoukkuetta

Kysy jalkapallofaneilta, mikä on paras jalkapallojoukkue, ja saat todennäköisesti pitkän luettelon vastauksia. Loppujen lopuksi ”paras” on subjektiivinen termi. On kuitenkin kiistatonta, että jotkut huippujalkapalloseurat kautta aikojen ovat hallinneet alaa ylivertaisesti. Tämä huomioiden olemme laatineet listan historian kunnioitusta herättävimmistä joukkueista.

best football teams

Mitkä ovat kaikkien aikojen parhaat jalkapallojoukkueet?

  1. FC Barcelona (2009-2016)
  2. Real Madrid (1955–1960)
  3. Manchester United (1999) (klo 19.99)
  4. Liverpool FC (1977-1985)
  5. AC Milan (1988-1994)

1.  FC Barcelona (2009-2016)

Mikään luettelo maailman parhaimmista jalkapallojoukkueista ei ole täydellinen mainitsematta FC Barcelonaa. Tällä hetkellä La Ligan toiseksi menestyneimmän joukkueen, espanjalaisjätin palkintokaappi sisältää:

  • 26 La Liga -mestaruutta
  • 31 Copa del Rey -mestaruutta
  • 5 UEFA:n Mestarien liiga -mestaruutta

Vaikka Barcelonalla on pitkä menestyshistoria, yksi kokoonpano on paljon muiden yläpuolella. 2009-2016 joukkuetta pidetään laajalti joukkueen kultaisena sukupolvena.

Tässä joukkueessa, jonka ansiona oli tiki-taka-pelityylin popularisointi, pelasi monia legendoja. Poikkeuksellisia nimiä ovat Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavier Creus (Xavi), Carlos Puyol, Gerard Pique ja Sergio Busquets.

Tämän lisäksi joukkuetta valmensi uusi johtaja, joka oli kiinnostunut mestarillisesta taktiikasta: Pep Guardiolan. Ensimmäisenä vastuuvuotenaan Guardiolan ansiosta Barcelona voitti kolme merkittävää kilpailua samalla kaudella. Toistaiseksi Barcelona on ainoa espanjalainen joukkue, joka on voittanut mannertenvälisesti kolme merkittävää kilpailua samalla kaudella.

Tämä saavutus merkitsi alkua Barcelonan hallitsevalle asemalle sekä espanjalaisessa että eurooppalaisessa jalkapallossa. Näinä vuosina joukkue voitti 6 La Liga -mestaruutta, 4 Copa del Rey -mestaruutta ja 3 UEFA:n Mestarien liigan mestaruutta. Lähes vuosikymmenen ajan joukkueet pelkäsivät matkustaa Camp Noulle enemmän kuin muille stadioneille.

Vaikka monet tämän maagisen aikakauden pelaajista ovat jääneet eläkkeelle tai siirtyneet eteenpäin, katalonialaisseuralla on edelleen vahva nuorisojärjestelmä. Joukkueen muodostamisen aikana uudet tähdet saavat mahdollisuuden loistaa. Etenkin Lionel Messin muuton jälkeen Paris Saint Germainiin.

Haluatko varata jalkapallomatkan?

Varaa jalkapallomatka FC Barcelonaan

2. Real Madrid (1955–1960)

Näennäisesti päättymättömän pelikassan johdosta monetkaan eivät ylläty siitä, että Real Madrid esiintyy tällä listalla. Barcelonan vahvasta haasteesta huolimatta joukkueen mestaruustilastot eivät ole vielä nousseet kärkeen. Joitakin kohokohtia ovat:

  • 34 La Liga -mestaruutta
  • 19 Copa del Rey -mestaruutta
  • 13 UEFA:n Mestarien liiga -mestaruutta

Ironista kyllä, kaikista viimeaikaisista suurista rahansiirroista huolimatta Real Madridin paras joukkue oli aikana, jolloin raha ei vaikuttanut niin vahvasti jalkapalloon. Kokoonpanoa 1955-1960 pidetään usein joukkueen historian parhaimpana.

Vaikka yksikään yksittäinen pelaaja tässä joukkueessa ei voinut vastata Cristiano Ronaldon tilastoihin, tämä joukkue voitti enemmän Mestarien liigan finaaleja. Vuodesta 1956 vuodesta 1960 Euroopan cupin (kuten sitä silloin kutsuttiin) mestaruus ei lähtenyt Santiago Bernabeulta.

Nämä pelaajat rakensivat perustan Real Madridin vahvalle maineelle. Vaikka vuosina 2014–2018 joukkue oli lähellä tämän urotyön sovittamista, he jäivät paitsi voittoa vain neljä kertaa viiden vuoden aikana.

Vaikka minkä tahansa joukkueen on vaikea kilpailla tämän saavutuksen kanssa, Bernabeu on edelleen korkean tason pelaajien siirtymäriitti. Epäilemättä seuran tulevaisuudessa on vielä tulossa ennätyskausia.

Haluatko varata jalkapallomatkan?

Varaa jalkapallomatka Real Madridiin

3. Manchester United (1999)

Manchester United on luultavasti maailman kuuluisin jalkapalloseura. Mutta joukkueen maine ei ole aiheeton. Manchester Unitedin 143 vuoden historian kohokohtia ovat:

  • 20 Valioliigan mestaruutta
  • 12 FA Cupin mestaruutta
  • 3 UEFA:n Mestarien liigan mestaruutta

Vaikka Manchester United on menestynyt monilla kokoonpanoilla, joukkueen kaikkien aikojen parhaan kokoonpanon nimeäminen on helppoa. Vuoden 1999 joukkue auttoi joukkuetta voittamaan kaikkien aikojen ensimmäisen kerran mannertenvälisesti kolme merkittävää kilpailua samalla kaudella – ainoa tämän saavuttanut englantilainen joukkue.

Sir Alex Fergusonin johtamassa vuoden 1999 kolme merkittävää kilpailua samalla kaudella voittaneessa kokoonpanossa oli useita jäseniä vuoden 1992 luokasta – joka tunnetaan myös nimellä Fergie’s Fledglings. Joukkueen menestyksen kannalta tärkeäksi osoittautuneet pelaajat ovat David Beckham, Roy Keane, Ryan Giggs, Gary Neville ja Paul Scholes. Mukaan liittyi myös Peter Schmeichel ja nykyinen manageri Ole Gunnar Solskjaer.

Joukkueen ikimuistoisin saavutus tuli Mestarien liigan finaalissa Bayern Müncheniä vastaan. Yli 80 minuutin jälkeen kaksi loukkaantumisaikamaalia Sheringhamilta ja Solskjaerilta varmistivat voiton.

Viime vuosina Manchester United on kamppaillut päästäkseen takaisin Fergusonin alaisuudessa näkemäänsä muotoon. Cristiano Ronaldon paluu saa fanit kuitenkin toiveikkaiksi.

Haluatko varata jalkapallomatkan?

Varaa jalkapallomatka

4. Liverpool  (1977–1985)

Liverpool on englantilaisen jalkapallon toiseksi menestynein joukkue. Tässä on luettelo joistakin heidän huomionarvoista saavutuksistaan:

  • 19 Valioliigan mestaruutta
  • 7 FA Cupin mestaruutta
  • 6 UEFA:n Mestarien liigan mestaruutta

Liverpoolia pidetään alisuoriutujana suuren osan 2000-lukua. Kieltämättä joukkueen oli jossain vaiheessa pärjättävä hyvin, jotta sitä voitaisiin nyt pitää alisuoriutujana. Ja tämä on totta, kuten suuren osan 1980-lukua he olivat päihittämätön joukkue.

Tänä aikana Liverpool hallitsi sekä Euroopan cupia että Valioliigaa voittamalla yhteensä 13 pokaalia kahden turnauksen välillä. Luultavasti ikimuistoisin kausi oli 1983–84. Joukkue jäi täpärästi ilman mannertenvälisesti kolmen merkittävän kilpailun voittoa samalla kaudella, mutta onnistui silti täydentämään toisen liigacupin voitolla.

Tämän kauden tähtipelaajia ovat muun muassa Kenny Dalglish, Graeme Souness, Alan Hansen ja Bruce Grobbelaar.

Huolimatta valioliigan heikoista suoriutumisista viimeisen 30 vuoden aikana, Liverpoolia pidetään edelleen yhtenä parhaista jalkapallojoukkueista. Joukkueen sinnikkyys vastoinkäymisten edessä on osoittanut, ettei heitä voi laskea pois. Tämä tekee joukkueesta erittäin jännittävän seurata.

Etkö usko meitä? Tutustu heidän suorituksiinsa vuoden 2005 Mestarien liigan finaalissa AC Milania vastaan tai vuoden 2019 Mestarien liigan välierässä Barcelonaa vastaan.

Haluatko varata jalkapallomatkan?

Varaa jalkapallomatka

5.  AC Milano (1985-1994)

AC Milan on Italian kolmanneksi menestynein joukkue Juventuksen ja Inter Milanin jälkeen. Kansainvälisellä tasolla he ovat Euroopan toiseksi menestynein joukkue Real Madridin jälkeen. Heidän tilastoissaan ei ole mitään hävettävää, koska ne sisältävät:

  • 18 Serie A -mestaruutta
  • 7 UEFA:n Mestarien liigan mestaruutta
  • 5 Coppa Italia -mestaruutta

Luonnollisesti he ovat aina olleet melko kilpailukykyinen joukkue. Tämän seuran historiassa on kuitenkin yksi kokoonpano, joka erottuu edukseen – 1988–1994 joukkue.

Tänä aikana joukkue voitti seitsemän pokaalia Serie A:n ja Euroopan cupin välillä. San Sirossa oli myös paljon maailmanluokan pelaajia, kuten Paolo Maldini, Frank Rijkaard ja Marco Van Baasten. Arrigo Sacchin johdolla luotiin ennennäkemätöntä menestystä.
Nykyään AC Milanilla on edelleen melko kilpailukykyinen joukkue, vaikka he ovat joskus jääneet ilman suurta voittoa. Zlatan Ibrahimovicin ansiosta joukkue on edelleen seuraamisen arvoinen.

Haluatko varata jalkapallomatkan?

Varaa jalkapallomatka AC Milaniin



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *