Paras stadionilmapiiri

10 jalkapalloseuraa, joilla on paras stadionilmapiiri

Entinen Skotlannin manageri Jock Stein sanoi kerran, ”Jalkapallo ilman faneja ei ole mitään.”  Tämä pitää todellakin paikkansa. Upea stadionilmapiiri mahdollistaa ikimuistoiset elämykset. Heikko ilmapiiri takaa vain tylsyyden (ja mahdollisesti katumuksen).

Koska Euroopassa on niin paljon jalkapalloseuroja, parhaiden stadionkokemusten määrittäminen voi  olla vaikeaa. Etsimme Internetistä kaikki seurat, joiden ilmapiiri on niin jännittävä, että sinun on itse nähtävä ja koettava se.

Millä jalkapalloseuroilla on paras stadionilmapiiri?

  1. Borussia Dortmund
  2. SSC Napoli
  3. Liverpool FC
  4. Feyenoord Rotterdam
  5. AC Milano/Inter Milan
  6. Manchester United
  7. Glasgow Kelttiläinen
  8. Real Madridin alue
  9. Bayern München
  10. FC Barcelona

10. FC  Barcelona  – Camp  Nou

Ottelupäivät Camp Noussa ovat aina erityisiä. Itse stadion on maaginen (ja myös Euroopan suurin). Tuhansien karjuvien fanien ja erittäin menestyvän jalkapallojoukkueen ansiosta kokemuksesta tulee ikimuistoinen.

Muutama vuosi sitten FC Barcelonan johto otti lisäaskeleita areenan tunnelman korostamiseksi.   Tuloksena oli katsomossa laulava osio,  joka pitää meteliä, kun tähtipelaaja saa pallon.

Jos aiot vierailla Camp Noussa ja etsit ottelusuosituksia, tulee heti mieleen –    El Classico  (Barcelona vastaan Real Madrid). Muita mahdollisesti upeita otteluita ovat Mestarien liigan pelit Bayern Müncheniä, Juventusta tai  Paris Saint Germainia vastaan.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka katsomaan FC Barcelonaa

9. Bayern München – Allianz Arena

Sinun tarvitsee vain katsoa Allianz Arenaa ulkopuolelta Bayern Münchenin ottelupäivinä saadaksesi tunteen siitä, millainen ilmapiiri sisällä on. Stadionin ulkopinnan muokattavissa oleva valonäyttö säteilee itse jännityksen tunnetta.

Stadionin sisällä voit odottaa kymmenien fanien hurraavan joukkueelleen. Kuten monilla muillakin saksalaisilla stadioneilla, melun suuruus on vertaansa vailla. Mestarien liigan pelien aikana vierailevat joukkueet yllättyvät usein siitä, kuinka äänekäs 80 000 ihmisen yleisö voi olla.

Allianz Arenalla sinun on koettava otteluita, kuten Der Klassiker  (Bayern München vs. Borussia Dortmund) ja Münchenin derby (TSV 1860 Müncheniä vastaan.)

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka katsomaan Bayern Müncheniä

8. Real Madrid – Santiago Bernabau

Real Madridin fanien tiedetään luovan kunnioitusta herättäviä tunnelmissa ottelupäivinä, erityisesti Mestarien liigan iltoina. Soihdut ja laulavat fanit eivät ole vain normi aloituspotkun aikana, vaan ne ovat myös suurelta osin läsnä koko pelin ajan.

Vuosien varrella monet Real Madridin pelaajat ovat kommentoineet, kuinka fanit ja stadionilmapiiri ovat painostaneet heitä pelaamaan paremmin.

Jos fanien karjunta ei riitä sinulle, Real Madrid sai myös äskettäin päätökseen Santiago Bernaboun peruskorjaamisen. Tämä tarkoittaa, että voit odottaa kokemuksesi vastaavan miellyttäviä ja moderneja tiloja.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka katsomaan Real Madridia

7. Glasgow Celtic – Celtic Park

Glasgow Celtic on listan kärjessä useissa jalkapalloseurojen ilmapiiriä koskevissa mielipidemittauksissa. Vaikka Celtic ei ole merkittävin eurooppalainen joukkue, heidän faninsa tekevät jokaisen ottelun katsomisesta ikimuistoisen kokemuksen.

Useat pelaajat maailman huippujoukkueista ovat kommentoineet, kuinka sähköistävä tunnelma on Parkheadissa. Listalla ovat muun muassa  Gianluigi Buffon, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo,  Zlatan Ibrahimovic, Gerard Pique ja Steven Gerrard.

Jos aiot vierailla Celtic Parkissa (kutsutaan myös nimellä Parkhead), suosittelemme menemään Mestarien liigan peleihin.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka nyt

6. Manchester United – Old Trafford

Old Trafford on menestyneimmän englantilaisen jalkapallojoukkueen Manchester Unitedin kotikenttä ja kotipelit ovat lähes aina  loppuunmyytyjä. Tapahtumapaikalta on vaikea löytää tyhjää paikkaa.

Katsomossa on 70 000 fania riippumatta siitä, onko kyseessä hyväntekeväisyys- vai liigapeli.

Äänekkäitä iltoja ovat Manchesterin derby ja kaikki pelit historiallista kilpailijaa Liverpoolia vastaan. Samoin kannattaa odottaa pelejä,  joissa on valtava eurooppalainen oppositio, kuten Bayern München tai FC Barcelona.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka katsomaan Manchester Unitedia

5. AC Milan/Inter Milan – San Siro

San Sirossa pelaa kaksi Italian suurinta jalkapalloseuraa: AC Milan ja Inter Milan. Näiden joukkueiden pelit ovat valtavia tapahtumia, joissa fanit heiluttavat lippuja, sytyttävät soihtuja ja laulavat lauluja.

Jotta voit todella kokea San Siron jännittävän ilmapiirin ja kaiken sen kunnian, sinun on osallistuttava Milanon derbyyn. Koska kaikki fanit ovat kotifaneja, voit odottaa riitaista ja tunteiden täyteistä ilmapiiriä. Derbyn lisäksi matkan arvoisia ovat kaikki Mestarien liigan ottelut, joissa on mukana perinteinen kilpailija, kuten Liverpool tai Barcelona.

Jos sinun on valittava joko AC Milanin tai Inter Milanin välillä, suosittelemme valitsemaan AC Milanin. Heidän faninsa näyttävät olevan hieman innokkaampia.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka katsomaan AC Milania

Varaa jalkapallomatka katsomaan Inter Milania

4. Feyenoord Rotterdam – Feyenoord-stadion

Feyenoord Rotterdam tarjoaa vahvan stadionilmapiirin, joka on täynnä perinteistä jalkapalloa ja jännittävää yleisöä. Seuran vahvimmat kannattavat (tunnetaan hellästi nimellä ”Het Legioen”) ovat seuraamisen arvoisia.

Joka ottelupäivänä katsomossa on 50 000 fania, jotka laulavat seuran nimikkolaulua ”Hand in Hand”. Myös nimellä De Kuip tunnettu vierailu Feyenoord’sissa tekee aina vaikutuksen todellisiin jalkapallofaneihin.

Huomion arvoisia otteluita ovat erityisesti Ajaxin (tunnetaan nimellä De Klassieker) ottelut. Eurooppalaisten otteluiden tiedetään tuovan esiin myös inspiroivia esityksiä seuran uskollisiisilta faneilta.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka nyt

3. Liverpool FC –  Anfield

Vuonna 2021 Liverpool FC äänestettiin Valioliiga-joukkueeksi, jolla oli paras stadionilmapiiri. Jos se ei saa sinua odottamaan sähköistävää ottelupäivän kokemusta, emme tiedä mikä. Otteluiden aikana joukkueen nimikkolaulun ”You’ll Never Walk Alone” voi kuulla kajahtelevan katsomosta.

Vaikka Liverpoolin fanit luovat intensiivisen ympäristön vieraileville joukkueille, he ovat myös tunnettuja vierailevien pelaajien kunnioittamisesta. Esimerkiksi entinen Real Madridin ja FC Porton maalivahti Iker Casillas sai kaksi seisovaa suosionosoitusta, kun hän ei päästänyt läpi yhtään maalia ottelussa Liverpoolia vastaan.

Vaikka Anfield ei ole suurin stadion, katsomot viikoittain täyttävät fanit saavat sen usein tuntumaan maailman suurimmalta areenalta.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka katsomaan Liverpool FC

2. SSC Napoli – Diego Armando Maradona -stadion

SSC Napoli ei ole Italian menestynein seura, mutta sillä on ainutlaatuinen  historia ja massiivinen fanikunta. Vaikka joukkue voitti  Serie A-mestaruuden viimeksi yli 30 vuotta sitten,  sitä ei uskoisi tukijoiden osoittaman rakkauden johdosta.

Joillakin jalkapallostadioneilla on odotettavissa kuohuvaa yleisöä tiettyinä ottelupäivinä. Napolin osalta voit kuitenkin odottaa, että jokainen ottelupäivä on täynnä faneja. Näin ollen, jos haluat tietää, miltä raaka, emotionaalinen energia näyttää, sinun on koettava Napolin stadionilmapiiri.

Inspiroivia tuloksia tarjoavat ottelut ovat pelit Juventusta, Romaa (Derby del Sud) ja Palermoa (Derby  delle Sud Due Sicilie) vastaan.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka katsomaan Napolia

1.    Borussia Dortmund – Signaali Iduna Park / Westfalenstadion

Borussia Dortmund on usein äänestetty seuraksi, jolla on Euroopan paras stadionilmapiiri. Onko yllättävää, että joukkue julkaisee säännöllisesti maanosan korkeimpia keskimääräisiä osallistujalukuja?

Westfalenstadion  on Euroopan seitsemänneksi suurin stadion, jolla on yhteensä  81 365 istumapaikkaa. Ottelupäivinä katsomot ovat täynnä mustiin ja keltaisiin pukeutuneita kannattajia, jotka huutavat joukkueelleen, mikä tekee ympäristöstä pelottavan vieraileville joukkueille.

Jos haluat nähdä intohimoa parhaimmillaan, käy Signal Iduna Parkissa. Kuten Bayern Münchenissä, suosittelemme vierailua päivinä, der Klassikerin tai Mestarien liigan ottelupäivinä. Suosittelemme kuitenkin, että pakkaat mukaan kuulokkeet.

Etsitkö jatkapallomatkaa?

Varaa jalkapallomatka katsomaan Borussia Dortmundia



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *