suurimmat jalkapallosiirrot

Mitkä ovat jalkapallohistorian suurimmat siirrot?

Nykypäivän siirtomarkkinoilla ei ole epätavallista  nähdä jalkapalloilijoita  vaihtamassa seuraa. Vielä harvinaisempaa on, että siirtoihin käytetään suuria rahasummia. Itse asiassa 50 miljoonan euron maksaminen yhdestä pelaajasta on nykyään tavanomaista. Nykyään kalliit siirrot menevät yli – ajattele, että yli 100 miljoonaa euroa käytetään yhteen pelaajaan!

Joskus siirrot ovat kuitenkin myös huomattavat muistakin syistä kuin vain rahasta. Monet siirrot ovat koskettaneet miljoonien kannattajien sydämiä sekä hyvistä että huonoista syistä. Ajattele, että Messi ”kääntää selkänsä” Barcelonalle.

Koska siirrot jalkapallomaailmassa ovat niin jännittäviä, olemme laatineet luettelon kaikkien aikojen suurimmista siirroista!

suurimmat jalkapallosiirrot neymar ronaldo

5 suurinta siirtoa koskaan

  1. Neymar (Barcelonasta PSG:hen, 2017)
  2. Lionel Messi (Barcelonasta PSG:hen, 2021)
  3. Cristiano Ronaldo (Manchester Unitedista Real Madridiin, 2009)
  4. Paul Pogba (Juventuksesta Manchester Unitediin, 2016)
  5. Gareth Bale (Tottenham Hotspurista Real Madridiin, 2013)

5. Gareth Bale (Tottenham Hotspurista Real Madridiin, 2013)

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Gareth Balen siirto. Balen siirtyminen Tottenhamista Real Madridiin oli kaikkien aikojen kallein siirto. Se oli myös ensimmäinen kolminumeroinen siirto jalkapallohistoriassa!

Walesilaispelaajan matka alkoi Southamptonista. Oltuaan siellä vuoden hän liittyi Tottenhamiin allekirjoitettuaan neljän vuoden sopimuksen. Loukkaantumisista huolimatta Balen ura Tottenhamissa oli merkittävä. Niin merkittävä, että hän herätti monien muiden seurojen kiinnostuksen.

Tottenham-vuosinaan hän saavutti uskomattomia saavutuksia huolimatta siitä, että hän ei voittanut monia palkintoja, mukaan lukien:

  • 167 maalia
  • 138 syöttöä
  • 1 Englannin liigacupin mestaruus

Tottenham ilmoitti 1.9.2013 Gareth Balen siirtyvän Real Madridiin. Hän allekirjoitti  kuuden vuoden ja 100,8  miljoonan euron arvoisen sopimuksen  – mikä on enemmän kuin mitä Real Madrid maksoi Cristiano Ronaldosta!

Real Madridissa ollessaan Bale oli epäilemättä yksi maailman parhaista pelaajista. Hän voitti 13 pokaalia seitsemässä vuodessa (neljä niistä oli Mestarien liigan mestaruuksia). Hän teki myös 105 maalia ja teki 68 syöttöä. Walesilainen on Real Madridin legenda!

Haluatko varata jalkapallomatkan?

4. Paul Pogba: (Juventuksesta Manchester Unitediin, 2016)

Paul Pogba oli vasta 23-vuotias, kun hän päätti palata Manchester Unitediin loistavan Juventus-uran jälkeen. Vuonna 2012 hän jätti Manchester Unitedin Torinon jättiläisille allekirjoittamalla nelivuotisen sopimuksen. Noina vuosina Pogba saavutti:

  • 34 maalia
  • 40 syöttöä
  • 4 Serie A -mestaruutta, 2 Supercoppa Italiana -mestaruutta, 2 Coppa Italia -mestaruutta

Euro 2016:n ilmiömäisen suoriutumisen lisäksi Pogban tilastot tekivät hänestä halutun pelaajan. Joten, kun  Manchester United tuli hakemaan takaisin timanttia, jonka he olivat päästäneet pakoon vuonna 2016, he joutui maksamaan paljon.

Paljonko tarkalleen ottaen? No, silloinen ennätyssiirtomaksu 105 miljoonaa euroa! Maksu oli tuolloin korkein englantilaisen seuran maksama siirtomaksu.

Se auttoi myös, että Pogba oli todella fanittu huippupelaajaksi sitten Manchester Unitedin manageri José Mourinho. Hän näki Pogbassa laatupelaajan, jolla on paljon potentiaalia parantaa.

Manchester Unitedin aikana Pogba on tehnyt 38 maalia ja 49 syöttöä huolimatta  hyvästä tuesta suuren osan ajastaan englantilaisseurassa.

Etsitkö jalkapalloreissua?

3. Cristiano Ronaldo: (Manchester Unitedista Real Madridiin, 2009)

On mahdotonta puhua suurimmista jalkapallosiirroista mainitsematta Cristiano Ronaldoa. Kaksi jalkapallohistorian suurinta siirtoa liittyvät häneen.

Ensin vuonna 2009 hänen siirtonsa Manchester Unitedista Real Madridiin rikkoi ennätyksiä espanjalaisjättien maksettua pelaajasta 94 miljoonaa euroa.

Sitten, vuonna 2018, tasan yhdeksän kautta myöhemmin, hän siirtyi Real Madridista Juventukseen 117 miljoonan euron palkkiolla. Vaikka molemmat siirrot ovat ällistyttäviä, päätimme puhua siitä, mitä hänen uransa alussa tapahtui.

Ronaldo saapui Manchester Unitediin teini-ikäisenä, mutta muutaman vuoden kuluessa hän nousi yhdeksi maailman parhaista pelaajista. Hänen uskomaton vauhtinsa, ilmakykynsä ja  kykynsä tehdä maali kaukaa tekivät hänestä yhden maailman arvaamattomimmista pelaajista. Hänen merkittävimpiä saavutuksiaan Manchester Unitedissa ovat:

  • 118 maalia
  • 69 syöttöä
  • 1 Ballon d’Or, 1 Mestarien liigan mestaruus, 3 Valioliigan mestaruutta, 1 FA Cup -mestaruutta ja 2 Liigacupin mestaruutta

Pelaajalle uransa alussa 11 pokaalin voittaminen ylittää kaikki odotukset. Real Madrid  yritti salametsästää Ronaldoa vuosia ennen kuin hän todella liittyi seuraan, mutta Manchester United onnistui suostuttelemaan  hänet jäämään pitkäksi aikaa.

Vuonna 2009 Real Madrid saavutti tavoitteensa ja ilmoitti yhdestä menestyksekkäimmistä siirroista modernin jalkapallon historiassa: Cristiano Ronaldo siirtyi Madridiin 94 miljoonasta eurosta.

Nykyään joukkueet käyttävät tällaisia summia mihin tahansa hyvään pelaajaan, mutta vuonna 2009 tämä maksu oli valtava jopa yhdelle maailman huippupelaajista.

Etsitkö jalkapallomatkaa?

2. Lionel Messi: (FC Barcelonasta Paris Saint-Germainiin, 2021)

Useimmat jalkapallofanit eivät luultavasti vieläkään pääse tästä siirrosta yli. Messi vietti 17 kautta Barcelonassa debyyttinsä jälkeen Camp Noussa vuonna 2003.

Sopimuksensa umpeuduttua vuonna 2021 Messi halusi tehdä uuden sopimuksen ainoan seuran kanssa, jossa hän on koskaan pelannut, ja Barcelona halusi myös hänen jäävän. Näin ei kuitenkaan selvästikään tapahtunut, ja se selittää, miksi tämä siirto on täysin erilainen kuin muut tähän mennessä.

Barcelona todellakin halusi jatkaa 34-vuotista sopimusta kahdella vuodella, mutta La Ligan taloudelliset reilun pelin säännöt eivät sallineet sitä. Valitettavasti seura ei onnistunut pääsemään eroon tarpeeksi pelaajista pitääkseen mestarinsa.

Barcelonan palkka-liikevaihtoprosentin on oltava 70 prosenttia ja Messin mukana tämä prosenttiosuus oli 110 prosenttia. Joten he eivät mahtuneet hänelle, vaikka hän olisi pelannut ilmaiseksi.

On selvää, että koko pitkän Barcelona-uransa ajan argentiinalainen saavutti uskomattomia saavutuksia,  mukaan lukien:

  • 672 maalia
  • 301 syöttöä
  • 6 Ballon d’Ors, 3 UEFA:n paras eurooppalainen pelaaja, 4 Mestarien liigan mestaruutta, 10 La Liga -mestaruutta ja 7 Copa del Rey -mestaruutta

PSG on aina seurannut tilannetta akuutisti. Joten, kun  oikea tilaisuus saapui, he julkaisivat tarjouksensa. Elokuussa 2021 Lionel Messi sai päätökseen vapaan siirtonsa Paris Saint-Germainiin ja allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen, jonka nettopalkka on 25 miljoonaa euroa vuodessa.

Argentiinalaisen ura ranskalaisseurassa on vasta alkanut. Hän debytoi 29. elokuuta Reimsissä.

Se oli  ensimmäinen kerta, kun Messi pelasi kilpailullisen seuraottelun muussa joukkueessa kuin Barcelonassa. Kuten  PSG:n päävalmentaja Mauricio Pochettino  debyyttinsä jälkeen totesi, Messi on vielä kaukana parhaasta muodostaan, mutta olemme varmoja,    että hän vahvistaa olevansa jalkapallon kansansatu,  joka jo  on!

Haluatko varata jalkapallomatkan?

1. Neymar: (FC  Barcelonasta Paris Saint-Germainiin,2017)

Neymarin siirto Barcelonasta PSG:hen kesällä 2017 pääsee ykkössijalle muutamasta syystä. Hintalappu ei ollut vain järkyttävä, vaan muutto päätti myös pahamaineisen MSN:n (Neymar, Messi ja Suarez) hyökkäävän kolmikon Barcelonassa.

Barca allekirjoitti brasilialaisen pelintekijän  vuonna 2013. Aikanaan katalonialaisten kanssa Neymar  vakiinnui  merkittäväksi jäseneksi  yhteen jalkapallohistorian parhaiten hyökkääviä trioja. Neljän    Barcelona-kautensa  aikana Neymar saavutti uskomattomia saavutuksia, mukaan lukien:

  • 105 maalia
  • 76 syöttöä
  • 1 Mestarien liigan mestaruus, 2 La Liga -mestaruutta, 3 Copa del Rey -mestaruutta, 1 UEFA Super Cup -mestaruus

Luonnollisesti, kun Paris Saint-Germain  ilmoitti kiinnostuksestaan ostaa hänen palveluitaan, Barcelona sai pariisilaisjätit kurottamaan syvälle taskuihinsa. PSG  allekirjoitti Neymarin vuonna 2017  222 miljoonalla eurolla  –  maksu, joka teki brasilialaisesta jalkapallohistorian kalleimman siirron. Tämä  ennätys on yhä voimassa!

Neljän kauden jälkeen Neymar on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä parhaista PSG:n pelaajista. Hänen listansa saavutuksista seuran kanssa on merkittävä ja kasvaa edelleen. Brasilialainen teki hiljattain ranskalaisseuran kanssa uuden sopimuksen, joka pidensi hänen aikaansa joukkueen kanssa kaudelle 2025.

Epäilemättä hän on edelleen yksi parhaista pelaajista sekä FC Barcelonan että PSG: n historiassa.

Etsitkö jalkapallomatkaa?



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *