5 parasta hullua jalkapallotapahtumaa

Jalkapallo voi olla joskus hieman henkistä. Muutamista tarinoista Hollywoodin käsikirjoittajat voisivat vain uneksia. Tässä on viisi hulluinta jalkapallomaailman tapahtumaa.

Arsenal vs Dynamo Moscow 1945

Saatat luulla, että oudointa tässä pelissä olisi se, että Arsenal pelasi White Hart Lanella, mutta olet väärässä. Arsenalin ja Dynamo Moskovan välinen ottelu vuonna 1945 oli hullua alusta loppuun asti.

Tuolloin pelattiin vain ystävyysottelua, mutta molemmat joukkueet pelasivat kuin koko maailma olisi ollut lopputuloksesta kiinni. Uskomattoman sakean sumun vuoksi toimitsijoiden oli lähes mahdotonta nähdä kentän tapahtumia, ja molemmat joukkueet käyttivät sen hyväkseen.

Säännöt unohdettiin täysin. Venäläiset ottivat vaihtopenkiltä pelaajan kentälle ottamatta edes pelaajaa pois, ja paikalla olleet fanit väittivät, että moskovalaisilla oli yhdessä vaiheessa 15 pelaajaa kentällä.

Arsenal ei kuitenkaan ollut syytön. Heiltä yksi pelaaja sai rangaistuksen, mutta tämä hiipi takaisin kentälle. Yhdessä vaiheessa heidän maalivahtinsa tyrmäsi itsensä törmäämällä maalitolppaan, ja fanit tulivat hänen tilalleen.

Ottelu päättyi Arsenalin 4-3-tappioon.

Ion Radu; myyty sianlihaa vastaan

Kauan, kauan sitten, vuonna 1998, erään romanialaisen seuran oli turvauduttava epätyypillisempiin menetelmiin hankkiutuakseen eroon Ion Radusta. CS Jiul Petrosani oli juuri pudonnut Romanian ykkösdivisioonasta, ja sen oli myytävä pelaajia.

Valitettavasti monikaan seura ei etsinyt uusia pelaajia, joten puheenjohtajan oli löydettävä muita keinoja päästä eroon Ion Radusta. Neljännen divisioonan joukkue Chimia Ramnicu Valcea kiinnostui keskikenttäpelaajasta.

Koska Radun siirtoon ei ollut varsinaisesti rahaa, häntä haluavan joukkueen puheenjohtaja tarjosi Radusta kaksi tonnia sianlihaa, joka voitaisiin sitten myydä rahojen korvaamiseksi.

Näyttäisi siltä, että siirtokorvaus painoi Radun päälle, sillä hän ei vastannut fanien odotuksia. Seura, johon hän liittyi sianlihaa vastaan, meni konkurssiin ja hajosi vuonna 2004.

Chelsean fanit ja selleri

Chelsean fanit eivät ole erityisen tunnettuja mielikuvituksestaan ottelulaulujen suhteen, mutta yhtäkkiä he keksivät tämän varsinaisen oudon kappaleen. Se ei ole varsinaisesti perheystävällinen, mutta se on vakiokappale Stamford Bridgellä.

Kaikki alkoi 80-luvulla, kun tunnettu Chelsea-fani ja lauluntekijä Mickey Greenway kirjoitti kappaleen Ask Old Brown. Laulu kuului näin: “Ask Old Brown for tea and all the family, if he doesn’t come, we’ll tickle his bum with a lump of celery.”

Kuten todettu, Chelsean fanisovitus ei sovellu lapsille, mutta fanit ottivat sen sydämelleen ja salakuljettivat selleriä kentälle kunnianosoituksena. Vuonna 2002 neljä Chelsean fania pidätettiin sellerin heittelystä, ja vuonna 2007 selleri lopulta kiellettiin stadionilla sen jälkeen, kun Cesc Fabregas sai osuman.

Selleriä ei enää sallita Stamford Bridgellä, mutta jotkut Chelsea-fanit jatkavat rakkaan vihanneksen salakuljettamista vieraspeleihin.

Scillynsaarten jalkapalloliiga

Scillynsaaret ovat pieni saariryhmä Cornwallin edustalla Englannissa. Sieltä on kotoisin myös maailman pienin jalkapalloliiga, jossa on vain kaksi joukkuetta, jotka pelaavat toisiaan vastaan 18 kertaa kauden aikana.

Liigassa pelaavat Woolpack Wanderers ja Garrison Gunners, ja Wanderers on voittanut liigan mestaruuden ennätykselliset viisi kertaa, kun taas Gunners on voittanut sen vain kerran.

Liigan tulevaisuudesta ollaan huolissaan, sillä useimmat nuoret lähtevät saarelta etsimään uusia mahdollisuuksia. Peukut pystyyn liigan jatkumiselle!

Madagaskarin oma maaliprotesti

Vuonna 2003 Madagaskarin mestari AS Adema voitti kilpailijansa Stade Olympique l’Emyrnen 149-0, mikä oli ilmeisesti liigan ennätys. Tosin jokainen maali oli oma maali.

AS Adema teki tahallaan 149 omaa maalia protestiksi eräästä siirtopäätöksestä, jonka seurauksena heidän valmentajansa menetti malttinsa niin pahasti, että hän halusi tahallaan hävitä seuraavan pelin. Jopa Antonio Conte osaa pitää päänsä kylmänä paremmin!

Valmentaja ja neljä pelaajaa saivat myöhemmin elinikäisen pelikiellon madagaskarilaisesta jalkapallosta protestiin osallistumisensa vuoksi.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *