Brentford antaa Christian Eriksenille toisen mahdollisuuden

Se oli järkyttävä hetki kaikille jalkapallofaneille. Keskikenttäpelaaja Christian Eriksen sai sydänpysähdyksen EM-kisojen Tanskan ja Suomen välisen ottelun ensimmäisellä puoliskolla ja lysähti kentälle. Lääkintähenkilöstö auttoi häntä kuitenkin nopeasti ja hänet vietiin sairaalaan. Tuntia myöhemmin lääkärit vahvistivat tanskalaisen pelaajan tilan vakaaksi. Eriksen ei ole pelannut enää ammattilaisjalkapalloa. Ennen kuin nyt.

Eriksen solmii sopimuksen Brentford FC:n kanssa

Valioliigaseura Brentford ilmoitti ostavansa tanskalaisen pelaajan ja jalkapallomaailma juhlii sopimusta. 30-vuotias keskikenttäpelaaja oli lähellä lopettaa uransa, mutta nyt hän on allekirjoittanut kuuden kuukauden sopimuksen lontoolaisen seuran kanssa ja saattaa palata kentälle hyvinkin pian.

eriksen brentford reserves

Toipuminen askel askeleelta

EM-kisoissa käyneen onnettomuuden jälkeen lääkärit implantoivat häneen rytmihäiriötahdistimen, jota voi tarvittaessa käyttää defibrillaatioon. Tämän laitteen avulla Eriksen voi taas pelata jalkapalloa ammattilaistasolla, mutta kaikki liigat eivät hyväksy pelaajia, joilla on tällaisia laitteita. Italian Serie A on yksi näistä liigoista, ja koska Eriksen on ollut Inter Milanin joukkueessa vuodesta 2019, seura irtisanoi tanskalaisen pelaajan sopimuksen.

Eriksen aloitti kuntoutumisen kahdessa entisessä seurassa. Hän palasi kotimaahansa Odensen OB:hen, jossa hän pelasi akatemiapelaajana. Eriksen pelasi myös Ajaxin nuorisojoukkueessa. Hän teki ammattilaisdebyyttinsä Ajaxissa ja hänestä tuli huippuluokan pelaaja. Huhuttiin, että hollantilainen seura tekisi tarjouksen Eriksenille, mutta tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä Brentford ilmoitti hankkineensa hänet uudeksi pelaajakseen.

eriksen inter

Takaisin Lontoossa

Tämä ei ole Eriksenin ensimmäinen kausi Lontoossa. Ajaxissa alkaneen lupaavan alun jälkeen Tottenham Hotspur osti hänet noin 13 miljoonalla eurolla. Pohjoislontoolaisessa seurassa pelannut tanskalainen pelintekijä auttoi Spursia pääsemään Valioliigan neljän parhaan joukkueen joukkoon ja lähestymään liigan voittoa kaudella 2016/17. Kaksi vuotta myöhemmin Tottenham pääsi Mestarien liigan finaaliin epätodennäköisen viime hetken paluun jälkeen Ajaxia vastaan ​​välierissä. Lopulta he hävisivät Liverpool FC:lle.

Nyt Eriksen on palannut Lontooseen, mutta eri ympäristöön. Brentford palasi Valioliigaan ensimmäistä kertaa 74 vuoteen, joten odotukset ovat melko erilaiset kuin hänen kaudellaan Tottenhamissa. Hiljattain liigaan nousseen seuran tavoitteena on vain välttää putoaminen, mutta Eriksenin paineet eivät ole yhtä korkeat kuin hänen Spur-aikanaan. Samalla tämä on tanskalaiselle keskikenttäpelaajalle loistava mahdollisuus päästä kilpailuihin ja kentälle.

christian eriksen tottenham

Kaikkien aikojen paras sopimus?

Erikseniä tulee valmentamaan tanskalainen valmentaja, Thomas Frank, joka tuntee Eriksenin melko hyvin. Frank valmensi aikoinaan Erikseniä, kun tämä pelasi maajoukkueen nuorisojoukkueessa. Tämä jälleennäkeminen auttaa Erikseniä varmasti tuntemaan olonsa mukavaksi, kun hän tekee itselleen paikan lähtöyhdestätoista. Vuodesta 2018 vastuussa ollut Frank on sanonut, että Eriksen voisi olla joukkueen kaikkien aikojen suurin sopimus, koska hän saatiin ilmaisena siirtona ja häntä pidetään edelleen yhtenä Euroopan jalkapallon parhaista pelintekijöistä. Se on ollut toistaiseksi suuri kaupallinen menestys Brentfordille, sillä heidän sarjansa myynti on kasvanut huomattavasti ilmoituksen jälkeen.

Jos Brentford säilyttää nykyisen vauhtinsa ja Eriksen tuo mukanaan ripauksen laatua, lontoolaisen seuran aseman pitäisi olla turvattu ja sen luulisi takaavan itselleen paikan Valioliigassa vielä vuodeksi. Tämä on kaikille osapuolille hyödyttävä tilanne, myös henkilökohtaisella tasolla.

Eriksen on päättänyt tarttua tilaisuuteen. Hän ilmoitti haluavansa pelata Qatarin 2022 MM-kisoissa myöhemmin tänä vuonna, joten hänen on käytettävä kautensa Brentfordissa hyödyksi esitelläkseen kykyjään ja palatakseen maajoukkueeseen. Tanska on jo päässyt turnaukseen, ja hän on ollut yksi heidän avainpelaajistaan ​​viime vuosina.

eriksen tribute euro 2020

Brentfordin pysäyttämätön kehitys

Brentford on kasvanut tasaisesti viimeisen vuosikymmenen aikana, lähinnä sen jälkeen, kun kannattaja Matthew Benhamista tuli seuran enemmistöomistaja. Benham tienasi vedonlyönnissä valtavasti rahaa hyödynnettyään tietojaan rahoituksesta ja fysiikasta. Brentfordin johtoon päästyään hän päätti käyttää samaa strategiaa hankkiakseen aliarvostettuja pelaajia ja auttaakseen suosikkijoukkuettaan pääsemään Valioliigaan. Tuolloin Brentford oli pieni seura, joka kilpaili enimmäkseen Englannin jalkapallon toisella tai kolmannella tasolla, mutta hänen suunnitelmansa vei Brentfordin huipulle vuonna 2021.

Hänen filosofiansa ansiosta joukkue on päässyt nauttimaan menestyksestä. Benhamista tuli tanskalaisen Midtjyllandin enemmistöomistaja vuonna 2014, ja heistä tuli nopeasti mestareita. Ainoastaan rahasumma ei ole kehittänyt joukkuetta, vaan myös tapa, jolla se tehdään. Benham on panostanut paljon analytiikkaan, jota ei huomioida kovinkaan hyvin perinteisessä jalkapallomaailmassa. Brentford työllistää matemaatikoita ja data-analyytikoita päätöksenteossa, mitä huippuseurat ovat myös alkaneet tehdä.

brentford community stadium

Seuraa Christian Eriksenin peliä

Se on varmasti erityinen ympäristö. Eriksenin tarina saattaa olla jopa yksi loppukauden kohokohdista. Tämä on siis täydellinen syy varata jalkapallomatka Valioliigan peliin ja seurata Brentfordin peliä livenä.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *