Manchester Derby: Parhaat Etihad Stadiumilla pelatut derbyt

Manchester City ja Manchester United. Sky Blues ja Red Devils. Tämä on yksi Valioliigan vanhimmista derbyistä seurojen historia ja luonne huomioiden. Palataan ajassa taaksepäin ja muistellaan City of Manchester Stadiumilla pelattujen otteluiden ikimuistoisimpia hetkiä.

2004 – Manchester City 4-1 Manchester United / Valioliiga

Tämä oli Manchester Cityn ensimmäinen derby Etihad Stadiumilla. Pelattuaan 80 vuotta Maine Roadilla Sky Blues kunnosti City of Manchester Stadiumin ja otti sen kotistadionikseen ennen kauden 2003/2004 alkua. Nykyään City on yksi Englannin seuroista, mutta tuolloin ei niin ollut. Sijalla 15 oleva seura kukisti vastustajansa, joka oli kolmannella sijalla, mutta silti niin kaukana liigan huipulta.

2010 – Manchester City 2-1 Manchester United / Liigacupin välierät

Vuonna 2009 Carlos Tevez vaihtoi puolta. Manchester City osti argentiinalaisen hyökkääjän Manchester Unitedilta 47 miljoonalla punnalla, mikä raivostutti Unitedin fanit. Tevez pelasi entistä seuraansa vastaan Liigacupin välierien ensimmäisessä ottelussa ja teki kaksi maalia varmistaen Citylle voiton 2-1. Toinen ottelu, jossa United nousi takaisin ja pääsi finaaliin. onkin sitten aivan toinen tarina.

2012 – Manchester City 2-3 Manchester United / FA Cupin 3. kierros

Tämä oli helpotusvoitto Red Devilsille. City tuhosi heidät 1-6 Old Traffordilla kolme kuukautta aiemmin. Liigamestaruudesta taistelevien joukkueiden tiet kohtasivat FA Cupissa. Wayne Rooney teki vierasjoukkueelle maalin varhain juuri ennen Cityn kapteenin Vincent Kompanyn jäähyä. 10 pelaajalla pelannut Sky Blues ei onnistunut torjumaan vielä kahta maalia ennen puoliaikaa, mutta onnistui kaventamaan eroa toisella puoliajalla.

2013 – Manchester City 4-1 Manchester United / Valioliiga

Valioliigan kaksi viimeisintä mestaria kohtasivat Valioliigan kauden 2013/2014 viikolla 5. Kilpailun lisäksi ottelulla piti määrittää, onnistuisiko suuri ennakkosuosikki voittamaan tänä vuonna. Pelin jälkeen oli selvää, että City oli askeleen edellä kilpailijaansa. Sergio Aguero teki kaksi maalia ja joukkue voitti 4-1.

2014 – Manchester City 1-0 Manchester United / Valioliiga

Jälleen kerran Sergio Agueron loistava suoritus sinetöi Cityn voiton. Hän teki ottelun ainoan maalin toisella puoliajalla, kauden 10. maalin. Unitedilla oli 10 pelaajaz ennen puoliajan vihellystä, eikä se pystynyt luomaan uhkaavaa tilannetta.

2016 – Manchester City 0-1 Manchester United / Valioliiga

18 vuotta ja 141 päivää. Marcus Rashfordista tuli Valioliigassa Manchester Derbyn nuorin maalintekijä pelin 16. minuutilla. Kun kauden loppuun oli jäljellä vain 8 peliä, molemmat joukkueet taistelivat Mestarien liigan paikasta vain neljän pisteen erolla toisistaan. United voitti ottelun, mutta City pysyi kaupunkikilpailijansa kärjessä.

2018 – Manchester City 2-3 Manchester United / Valioliiga

Sen piti olla Manchester Cityn juhla, mutta Red Devils tuhosi sen. Voitto olisi varmistanut Valioliigan mestaruuden Sky Bluesille viiden viikon kuluttua. Voitto olikin melkein varma, kun joukkue oli puoliajalla johdossa 2-0. Paul Pogba teki kuitenkin kaksi maalia kahdessa minuutissa tauon jälkeen, ja Chris Smallingin toinen maali varmisti Unitedin paluun. Red Devils voitti kerskausoikeudet sillä viikolla, mutta Citystä tuli Englannin mestari seuraavalla viikolla.

2018 – Manchester City 3-1 Manchester United /nValioliiga

Joukkueen upea toiminta toi Manchester Citylle voiton ja samalla ensimmäisen paikan Valioliigan sijoituksissa tuhoten Unitedin mestaruustavoitteet. Silva ja Aguero johdattivat Cityn 2-0 voittoon, mutta Martial teki rangaistuspotkulla yhden maalin. Sky Blues hallitsi koko peliä ja nappasi voiton 86. minuutilla Ilkay Gundoganin upean maalin ansiosta 44. syötön jälkeen.

2019 – Manchester City 1-2 Manchester United / Valioliiga

Kolmannella sijalla oleva Manchester City yritti saavuttaa Valioliigaa johtanutta Liverpoolia. Euroopan paikoista taistellut Manchester United murskasi kuitenkin toiveet ottelun ensimmäisen puolen tunnin aikana. Marcus Rashford ja Antony Martial tekivät kaksi maalia Red Devilsille, joka lopulta voitti 1-2.

2020 – Manchester City 0-1 Manchester United / Liigacupin välierät

Manchester City oli luottavainen Old Traffordilla käydyn ensimmäisen osaottelun 3-1 voiton jälkeen. Joukkueella oli etumatkaa ja he pelasivat kotistadionillaan. Nemanja Matic teki kuitenkin maalin Red Devilsille ensimmäisellä puoliajalla pelästyttäen Cityn fanit. Vaikka Sky Blues hallitsi peliä alusta loppuun, he eivät päässeet maalivahti David de Gean ohi. Lopulta City eteni tappiosta huolimatta ja voitti kolmannen Carabao Cupin peräkkäin.

Varaa matka Etihad Stadiumille

Manchester Citystä on tullut viime vuosina yksi Euroopan parhaista joukkueista. Sky Blues nauttii historiansa parhaasta hetkestään huipputason joukkueen ja uuden stadionin ansiosta. Haluatko kokea sen itse? Varaa nyt matka seuraamaan Manchester Cityn ottelua!