Eurooppa-liigan nukkuvat jättiläiset

Mestarien liiga synnyttää ehkä suurimman osan otsikoista. Seurat haluavat osallistua tähän liigaan valtavan taloudellisen hyödyn vuoksi, mutta Eurooppa-liigasta on pikku hiljaa tullut fantastinen seuraturnaus. Viime vuosina osa Euroopan suurimmista seuroista on osallistunut tähän kakkosturnaukseen. Tässä muutamia seuroja, joita kannattaa ehkä seurata tällä kaudella.

Jalkapallomatka näiden seurojen otteluihin on varmasti upea kokemus. Eurooppa-liiga tarjoaa kaiken mahdollisen.

Barcelona

Katalonialaisseura on ehkä tottunut kuulemaan sitä kuuluisaa Mestarien liigan tunnusmusiikkia, mutta parin viime kauden aikana he ovat joutuneet kuuntelemaan kiistatta parempaa Eurooppa-liigan tunnusmusiikkia.

Tällä kertaa se päätyi hankalaan Mestarien liigan lohkoon, jossa se kohtasi Bayern Münchenin, Inter Milanin ja Viktoria Plzenin, eikä voittanut muuta joukkuetta kuin tšekkiläiset.

Xavi ja hänen toverinsa toivovat tällä kertaa parempaa menestystä hävittyään Eintracht Frankfurtille viime kauden puolivälierissä. Barca-fanien on oltava täydessä iskussa, jos he haluavat voittaa pokaalin kauden päätteeksi!

Juventus

Italian menestyneimmän paikallisen joukkueen lisäksi torinolaiset ovat myös kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja. Seura voitti Euroopan tärkeimmän seuraturnauksen viimeksi vuonna 1996. Juventus on todistetusti massiivinen seura.

Tämä seura on kamppaillut Euroopassa päästyään Mestarien liigan finaaliin kaudella 2016/17, ja selviytynyt vain kerran 16 parhaan joukkoon. Tällä kaudella se jäi Paris Saint Germainin ja Benfican jalkoihin pudotessaan Eurooppa-liigaan.

Leonardo Bonuccin, Alex Sandron ja Angel Di Marian kaltaiset pelaajat toivovat, että heidän kokemuksensa ja jalkapallotaitonsa auttavat heitä pääsemään turnauksen loppuvaiheeseen, mutta heidän on voitettava suuria nimiä päästäkseen huipulle.

Manchester United

Vain 11 vuotta sitten Manchester United pelasi Mestarien liigan finaalissa edellä mainittua Barcelonaa vastaan. Tänä vuonna he kohtaavat toisensa Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. 11 vuotta on pitkä aika jalkapallomaailmassa.

Manchester United on tämän luettelon ainoa joukkue, joka ei ollut alun perin päässyt Mestarien liigaan, sillä se sijoittui viime kaudella Valioliigassa kuudenneksi, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi valtava seura.

Ainoa Manchesterista kotoisin oleva joukkue, joka on koskaan voittanut Mestarien liigan (toistaiseksi). Erik Ten Hag ja hänen toverinsa näyttävät selvinneen hankalasta alkutaipaleesta ja tilanne vaikuttaa hyvältä. Jos he onnistuvat voittamaan Barcelonan, olisi vaikea olla pitämättä seuraa suosikkina.

Ajax

Ellet ole kotoisin Rotterdamista, AFC Ajaxia on vaikea vihata. Kiistatta jalkapallohistorian menestynein hollantilaisseura, nykyinen Eredivisien mestari on pärjännyt Euroopassa hyvin viime kaudet, mutta tällä kertaa se ei onnistunut voittamaan Liverpoolia ja Napolia.

Ajax menetti kesän aikana monia tähtipelaajiaan, kuten Lisandro Martinezin ja Antony Erik Ten Hagin jälkeen Manchester Unitediin. Onneksi heillä on runsaasti valinnanvaraa lahjakkuuksista kuuluisan nuoriso-akatemiansa ansiosta.

Jurrien Timber, Kenneth Taylor ja Brian Brobbey täyttävät jo nyt menetettyjen pelaajien jättämää tyhjiötä, ja seuran kuuluisan vapaamuotoisen jalkapallon ansiosta Ajax voi hyvinkin selvitä voittajaksi.

Sporting Lisbon

Sporting Lissabonia esti etenemästä Mestarien liigassa turhauttava kotiottelu Eintracht Frankfurtia vastaan. Seura hävisi, mutta he haluavat silti näyttää maailmalle, mihin heidän nuori joukkueensa pystyy Eurooppa-liigassa.

Vaikuttavan pelaamisen pitäisi antaa joukkueelle uskoa siihen, että se pystyy nousemaan rikkaampia seuroja vastaan ja selviytymään voittajaksi. Ruben Amorim haluaa joukkueensa pelaavan etupainotteisesti, eivätkä he aio tinkiä tyylistään. He tietävät, että he voivat voittaa kenet tahansa.

Luultavasti tämän luettelon seuroista epätodennäköisimmin se nousee kauden päätteeksi voittajaksi, mutta se ei tarkoita, etteikö se voisi olla musta hevonen. Pelaajien ja valmentajan nuorekas riemu tekee heistä pelottomia. Aliarvioi heitä omalla vastuullasi.

Monet jalkapallofanit eivät pidä Eurooppa-liigaa minään, mutta näin ei ole. Tämä turnaus merkitsee valtavan paljon, ja pokaalin voittaminen voi olla yhtä vaikeaa kuin Mestarien liigan voittaminen, varsinkin kun mukana pelaamassa ovat nämä joukkueet.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *