Jalkapallomatkat

Jalkapalloreissuja seuraamaan kansallisliigoja

Eurooppa on täynnä loistavia liigoja, joista jalkapallon ystävät voivat valita parhaat päältä. Rentouttava pitkä viikonloppu ja usein myös loistava kaupunkiloma samassa. Englannin Premier League ja espanjalainen La Liga ovat tietenkin erittäin suosittuja.

La Liga

Espanjan korkein taso! Täällä voit nauttia seuroista, kuten Real Madrid, FC Barcelona ja Atlético Madrid. Liiga tunnetaan myös nimellä Primera Division, jonka sponsorina toimii La Liga Santander. 20 seuraa kisaa ykkössijasta. Numero 1-4 jatkavat Mestarien liigaan ja sijat 5-6 Europa-liigaan. Viimeiset kolme seuraa tippuvat.

Näe kaikki jalkapalloreissut kohteeseen La Liga

Premier League

Monien mielestä maailman upein liiga! Täällä voit nauttia joka viikko huippuseuroista, kuten Liverpool FC, Arsenal FC ja Manchester United. Sillä välin, kun "4 suurta" jakavat palkintoja keskenään, Premier League on kiinnostavampi kuin koskaan. Monilla joukkueilla on upouudet stadionit ja jalkapalloreissut Englantiin ovat suosituimpia, kuin koskaan.

Näe kaikki jalkapalloreissut kohteeseen Premier League

Serie A

20 joukkuetta kilpailee Italian korkeimmalla tasolla. Voit nauttia joukkueista, kuten Hellas Verona, AS Roma ja AC Milan. Serie A:n neljä parasta joukkuetta pääsevät suoraan Mestarien liigaan ja kolme viimeistä tippuvat.

Näe kaikki jalkapalloreissut kohteeseen Serie A

Bundesliga

18 joukkuetta taistelee Saksan Bundesliigan pääpokaalista. Kaksi viimeiseksi tullutta tippuvat. Neljä ensimmäistä pääsevät suoraan Mestarien liigan valintavaiheeseen. Numerot 5-6 pelaavat Euroopan liigassa. Bundesliigalla on eniten kannattajia kaikista ja 2011-2012 kaudella heitä oli keskimäärin 45 000. Viime vuosina Borussia Dortmund on hallinnut täällä.

Ligue 1

Ranskan korkein taso. 20 joukkuetta tavoittelee ykkössijaa. Kolme viimeistä tippuvat Ligue 2:een. Kolme parasta joukkuetta pääsevät Mestarien liigan valintavaiheeseen. Numerot 1 ja 2 pääsevät automaattisesti valintavaiheeseen. Numero 3 pelaa pudotuspeleissä. Numero 4 pääsee Euroopan liigan. Kaksi ranskalaista joukkuetta pääsee mukaan. Edellä mainitut ovat Coupe de Francen ja Coupe de la Liguen voittajat. Jos kyseisten kahden liigan voittajat ovat jo päässeet jalkapallon EM-kisoihin, numerot 5 ja 6 pääsevät Europa-liigaan. PSG -jalkapalloreissu (Paris Saint-Germain) on ollut erityisen suosittu viime vuosina.

Eurooppalaiset seuraliigat

Turnauksiin pääsevät vain Euroopan parhaimmat seurat. Mestarien liiga, joka on miljoonien arvoinen, houkuttelee miljoonia katselijoita ympäri maailman. Monille reissu seuraamaan kansainvälisiä suosikkiseuroja on unelmien täyttymys. Europa-liiga on toiseksi korkea-arvoisin turnaus, joka tuo seuroille valtavan tuoton.

Champions League

Jalkapallon pääpalkinto! Täällä Euroopan parhaat seurat kisaavat valtavasta pokaalista. Jalkapallon tärkeimmästä ja suurimmasta palkinnosta.

Näe kaikki jalkapalloreissut kohteeseen Champions League

Europa League

Seurojen toiseksi korkein taso. Ottelun voittajan tulee kisata Mestarien liigan voittajaa vastaan. Suosikkijoukkueesi näkeminen livenä EM-tason kisoissa on uskomaton kokemus.

Cup-ottelut

Mahtavaa cup-otteluissa on se, että pienemmätkin seurat saavat mahdollisuuden puolustautua jättiläisiä vastaan. Vuosi vuoden jälkeen isot seurat saavat selkäänsä pienokaisilta. Suurin osa finaalipaikoista tarkoittaa pääsyä Europa-liigaan: panostaminen kannattaa! Sentence Lea Tarkista lähtömaasi, saapumismaasi ja myös seuran/liigan/tapahtuman säännöt ja varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat matkustaaksesi ja osallistuaksesi otteluun.

FA Cup

FA Cup on Englannin tärkein, sekä maailman vanhin jalkapalloturnaus. Englantilaiset ovat olleet Cupin lumoissa vuodesta 1871 asti. Turnauksen voitto antaa suoran pääsyn Europa-liigaan sekä FA-yhteisöön, jossa kohtaavat kansallisen mestaruuden sekä FA Cupin voittajat. Turnauksessa on 12 kierrosta, semifinaali sekä finaali.

Näe kaikki jalkapalloreissut kohteeseen FA Cup

Carabao Cup

Historiallisesti kyseessä on EFL (English Football League), johon on tällä hetkellä liitetty sponsorin nimi. Seurat Englannin neljältä korkeimmalta tasolta voivat osallistua kyseiseen turnaukseen. Turnaus on ajettu seitsemään kierrokseen ja finaali pelataan Wembley Stadionilla.

Coppa Italia

Italian vanhin cup-turnaus. Voittaja pääsee välittömästi Europa-liigaan. Voittaja pääsee lisäksi pelaamaan Supercoppassa kansallista mestaria vastaan. Onnekas voittaja saa kantaa "Italian ruusuketta" paidassaan koko vuoden ajan. Valtava kunnia.