Jalkapallomatka

Premier League

8.8
16 Arvostelut

Jalkapallomatka Premier League

8.8
16 Arvostelut Premier LeaguePremier Leaguehttps://assets.travelgroep.nl/images/86726/86726.jpg4.51605
1. Valitse ottelu
2. Koosta matka
3. Vahvista ja varaa
Varaa helposti Täydellinen räätälöity matkasi
Parhaat jalkapallomatkat Asiantuntija vuodesta 2004 lähtien
Selkeä ja ytimekäs Ei piilotettuja kuluja


Valioliigan jalkapallomatkat

Valioliiga on maailman vahvin liiga

Valioliiga näki päivänvalon jo vuonna 1992. Oli aika tehdä muutos Englannin jalkapallon vuosien rappeutumisen, rappeutuneiden stadionien, huligaanien ja vähäisten vierailijoiden jälkeen. Muut eurooppalaiset kilpailut, kuten Espanjan ja Italian liigat, veivät yhä enemmän Englannin seurat.

80-luvun loppu ei ollut englantilaisen jalkapallon parhaita vuosia. Englannin seurat jopa kiellettiin Euroopan kilpailuista viideksi kaudeksi Hyselin tragedian jälkeen. Piti olla suunnitelma saada englantilainen jalkapallo takaisin peliin. Aluksi lakkautettiin jalkapalloliigan ensimmäinen divisioona, joka oli ollut Englannin korkein joukkueiden liiga vuodesta 1888 lähtien. Tämä vuosina 1992-1993 perustettu kilpailu houkutteli uusia sponsoreita ja televisiotulot kasvoivat jälleen.

Valioliiga on nykyään maailman suosituin kilpailu. Jalkapallofanit kaikkialta maailmasta nauttivat fantastisesta jalkapallosta Valioliiga-jalkapallomatkallaan. Tätä tunnelmaa edistää tyypillinen englantilainen jalkapallokulttuuri ja se, että Englanti on todella nykyajan jalkapallon kehto.

Valioliigassa on 20 joukkuetta, jotka pelaavat 38 ottelua kauden aikana. Walesin seurat voivat osallistua myös Valioliigaan. Neljä parasta joukkuetta pääsee automaattisesti Mestarien liigaan. Viidenneksi sijoittuva joukkue pääsee automaattisesti Eurooppa-liigaan. Englanti voi osallistua kahdelle muulle joukkueelle, mutta nämä olisivat FA Cupin ja Carabao Cupin voittajat. Kolme viimeistä joukkuetta putoaa ja mestaruuden kolme parasta joukkuetta nousevat Valioliigaan (yksi pudotuspelien kautta).

Jalkapallomatkat Premier League
 • Valioliigan suosituimmat seurat
 • Valioliigan historiallisia faktoja
 • Valioliigan erityiset derby-ottelut
 • Yleiskatsaus jalkapallostadioneista
 • Hall of Fame -pelaajat

Valioliigan suosituimmat seurat

Valioliigaa pidetään usein standardeilla mitattuna maailman parhaana kilpailuna. Vaikka espanjalaiset seurat voittavat Mestarien ja Eurooppa-liigan useimmiten, Valioliiga on vahvin kilpailu. Englannissa puhutaan perinteisesti "neljästä suuresta seurasta", jotka ovat Arsenal, Chelsea, Manchester United ja Liverpool. Näin ei kuitenkaan enää ole nykyään, sillä kilpailu on jännittävämpää kuin koskaan ennen. Joukkueet, kuten Manchester City ja Tottenham Hotspur kuuluvat myös eliittiin. Monille jalkapallofaneille Valioliigan ottelun seuraaminen suorana on myös unohtumaton kokemus.

Jalkapallomatkat manchester united

Manchester United

Kun mietitään joukkuetta, jolla on eniten Valioliigan mestaruuksia, mieleen tulee Manchester United. He johtavat tällä hetkellä 20 mestaruudella, mutta Liverpool on lähellä 19 mestaruudella!

Miksi Manchester United?

 • Historiallisesti suurin seura Englannissa. Lähde stadionkierrokselle ja tutustu seuran loistavaan menneisyyteen.
 • Old Trafford on upea stadion ja Englannin toiseksi suurin stadion Wembleyn jälkeen.

Manchester United -jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat arsenal

Arsenal FC

Se on perinteinen "suuren neljän" Valioliigaseuran jäsen. Arsenal pelaa aina jäsenneltyä ja houkuttelevaa jalkapalloa, mutta on viime aikoina kamppaillut voittaakseen hopeaesineitä. He voittivat FA Cupin vuonna 2019.

Miksi Arsenal?

 • Arsenalin peleissä ympäröivät oikeat kannattajat. Vaikka kultaiset vuodet (toistaiseksi) saattavat olla takana, nämä fanit ovat ainutlaatuisia, koska he vitsailevat keskenään viime vuosien pettymysten vuoksi.
 • Ennalta-arvaamattomuus ja johdonmukainen hyökkäävä pelityyli merkitsevät sitä, että Emirates-stadionilla kuhisee aina.

Arsenal-jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat manchester city

Manchester City

Viime aikoina pääosin Manchester Citystä on tullut Valioliigan päävoima. He eivät enää seiso kaupunkikilpailijan Man Unitedin varjossa. Manchester Cityn jalkapallo-ottelu Valioliigassa on ennennäkemättömän suosittu.

Miksi Manchester City?

 • Sillä on loistavia maailmanluokan pelaajia.
 • Nauti siitä, mitä Manchesterilla on kaupunkina tarjottavanaan. Kansallinen jalkapallomuseo, "The Northern Quarter" ja vilkas yöelämä.

Manchester City -jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat liverpool

Liverpool FC

He ovat Valioliigan ehdoton tukipilari. Liverpool on kilpaillut hopeapalkinnoista viime vuosina sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Liverpool-jalkapallomatkat ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja. Tämä johtuu tietysti siitä, että he pelaavat hyvin ja ovat voittaneet Mestarien liigan.

Miksi Liverpool?

 • Liverpool on ollut viime vuosina todella aktiivinen sekä kotimaassa että Euroopassa ja on nykyään todella tunnettu.
 • Itse kaupunki on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Kaikkien aikojen suurin bändi The Beatles on kotoisin tästä kaupungista.

Liverpool-jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat tottenham hotspur

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur -jalkapallomatkojen suosio on kasvanut viime vuosina. Valioliiga voi jälleen nauttia upouudesta ja huippumodernista stadionista. Tottenham kilpailee tällä hetkellä myös tärkeistä kunnianosoituksista.

Miksi Tottenham Hotspur?

 • Nuoriso on avainasemassa Tottenham Hotspurin strategiassa. Tämä seura ei maksa tähtitieteellisiä palkkoja huippupelaajille.
 • Uusi stadion itsessään on näkemisen arvoinen. Siellä on "ääniseinä", josta eteläkatsomo tunnetaan, ja Euroopan pisin baari.

Tottenham Hotspur -jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat chelsea

Chelsea FC

Chelsea on viimeinen neljästä perinteisestä parhaasta seurasta. He ovat olleet viime aikoina erittäin vahvoja sekä Valioliigassa että kansainvälisesti Mestarien liigassa. "The Blues" pääsi mukaan peliin miljardööriomistaja Roman Abramovitšin investointien jälkeen.

Miksi Chelsea?

 • Chelsea pelaa aina voitosta ja on aina metsästämässä palkintoja. Joukkue on jatkuvasti vahva ja he pystyvät voittamaan kenet tahansa.
 • Useimmat Valioliigan seurat ovat vaihtaneet stadioneja vuosien varrella. Tämä ei kuitenkaan koske Chelseaa eikä Stamford Bridgeä, joka on ollut seuran kotistadion vuodesta 1887 lähtien.

Chelsea-jalkapallomatkat

Muut englantilaiset seurat

Englannilla on monia muitakin mielenkiintoisia seuroja.

westham united jalkapallomatka

West Ham United

West Ham United kilpailee jälleen tärkeistä pokaaleista ja on jopa matkalla kohti Mestarien liigaa. Tämä kulttiseura otetaan oikeutetusti vakavasti.

West Ham United -jalkapalloseurat

Everton jalkapallomatka

Everton FC

Everton on toinen Liverpoolin Valioliigassa pelaava seura. Se tunnetaan parhaiten Merseysiden derbystä, mutta tiesitkö, että Everton on vanhempi seura ja ensimmäinen seura, joka pelasi Anfield Roadilla?

Everton-jalkapallomatkat

Southampton jalkapallomatka

Southampton FC

Saints on kotoisin samannimisestä satamakaupungista Etelä-Englannista (Southampton). He eivät ole koskaan kuuluneet Englannin eliittiin, mutta St. Mary's -stadion ja muu kaupunki on hyvä lomakohde.

Southampton-jalkapallomatkat

Leicester jalkapallomatka

Leicester

Leicester City voitti kaikki suuret seurat vuonna 2016 ja voitto ensimmäistä kertaa kansallisen mestaruuden. Siitä lähtien heistä on tullut tukipilari, joka yrittää toistaa tätä menestystä.

Valioliigan historiallisia faktoja

Haluatko näyttää todelliselta asiantuntijalta jalkapallomatkallasi Valioliigan otteluun? Olemme koonneet tähän hauskoja faktoja.

Old Trafford Valioliigassa

Lyömätön Old Trafford -stadionilla

"Mancunilaiset" eivät ole koskaan hävinneet Valioliigan peliä Old Traffordilla.

Valioliigan hattutemppu

Hattutemput

Vain kolme Valioliigan (1992) luomisen jälkeen syntynyttä pelaajaa on tehnyt hattutempun. Nämä ovat Romelu Lukaku, Harry Kane ja Raheem Stirling.

Seuratuin kilpailu

Valioliigaa voi seurata 212 maassa. Potentiaalista yleisöä on siis yli 5 miljardia ihmistä!

Eniten vaihdettu pelaaja

Tämä tunnustus menee Valioliigan veteraani Ryan Giggsille. Hänet vaihdettiin 134 kertaa pitkän uransa aikana. Tämä johtuu luultavasti myös siitä, että hän pelasi niin pitkän ajan Englannin kentillä.

Yksi ainoa maalisyöttö

Mario Balotelli on tehnyt vain yhden maalisyötön koko Valioliiga-uransa aikana. Tämä oli kuitenkin erittäin merkittävä asia, nimittäin kun hän asetti Sergio Agueron Cityn Queens Park Rangersia vastaan tehtyihin mestaruusmaaleihin.

Eniten maaleja

Alan Shearer on Valioliigassa eniten maaleja tehnyt hyökkääjä. Hän on 260 maalillaan edellä toiseksi eniten maaleja tehnyttä Wayne Rooneytä.

Valioliigan tärkeimmät derbyt

Monet jalkapallofanit haluavat varata jalkapallomatkan Valioliigan derbyyn. Nämä jännittävät pelit ovat aina hieman erikoisempia kuin tavalliset ottelut. Stadionilla oleva taika on aina hyvin erikoista.

Manchester City – Manchester United

Tämä on varmasti yksi kauden tärkeimmistä kohokohdista. City ja United ovat perinteisesti olleet kilpailijoita. Historiallisesti Manchester United on aina ollut suurempi seura. Ne ajat ovat ohi, Manchester City on noussut tuhkasta. Tämä on todella upea peli, jos varaat matkan Valioliigaan.

Haluatko seurata Manchester-derbyä itse?
Manchester United -jalkapallomatkat
Manchester City -jalkapallomatkat

Tottenham – Arsenal

Tämä tunnetaan yleisesti Pohjois-Lontoon taisteluna. Tästä derbystä on tullut kilpailullisempi kuin koskaan aikaisemmin viime vuosina. Historiallisesti Arsenal on voittanut useammin, mutta viime vuosina Tottenham Hotspur on usein ottanut pisteet tässä Valioliigan derbyssä.

Haluatko seurata Pohjois-Lontoon taistelua livenä?
Tottenham-jalkapallomatkat
Arsenal-jalkapallomatkat

Manchester United – Liverpool

Vaikka tätä ei ehkä lasketa viralliseksi derbyksi, tämä ottelu tunnetaan Englannissa nimellä North West derby. Tämä on yksi kauden jännittävimmistä otteluista. Se on Valioliigan "El clasico". Nämä ottelut ovat hyvin tasaisia, ja vaikka Manchester Unitedilla on edelleen pieni etumatka, Liverpool on yhä lähempänä.

Haluatko nähdä ”North West derbyn” livenä itse?
Liverpool-jalkapallomatkat
Manchester United -jalkapallomatkat

Liverpool – Everton

Varsinainen kaupunkiottelu, joka tunnetaan paremmin Merseysiden derbynä. Nämä kaksi Liverpoolin joukkuetta varmistavat, että ilmapiiri on aina ystävällinen. Tämä tunnetaan myös Valioliigan ystävällisimpänä derbynä. Vanhat ja nuoret viihtyvät, ja on uskomatonta nähdä fanien vuorovaikutuksessa täällä Liverpoolin kaduilla. Jos haluat varata jalkapallomatkan Valioliigan Liverpooliin, tämä on loistava matka!

Haluatko itse seurata tätä Liverpoolin kaupunkiderbyä livenä?
Liverpool-jalkapallomatkat
Everton-jalkapallomatkat

Valioliigan kuuluisat jalkapallostadionit

Valioliigan stadionit ovat arkkitehtonisesti upeita nähtävyyksiä. Useat suuret seurat ovat remontoineet tai jopa rakentaneet kokonaan uusia stadioneja viime vuosina. Valioliigan jalkapallo on täysin valmistautunut 2000-luvulle.

Etihad Stadium

Etihad-stadion on ollut Manchester Cityn kotistadion vuodesta 2002 lähtien. Se rakennettiin alun perin City of Manchester -stadioniksi Kansainyhteisön kisoja varten. Stadionin nimi muuttui myös sen jälkeen, kun Etihadista tuli Man Cityn sponsori vuonna 2011. Muista käydä myös stadionkierroksella. Se on todella ainutlaatuinen audiovisuaalinen kokemus.

Kapasiteetti
55 000

Jalkapallomatka Manchester United -stadionille

Old Trafford

Tämä on Englannin toiseksi suurin stadion Wembleyn jälkeen. Manchesterissa sitä kutsutaan "unelmien teatteriksi" ja punaisten paholaisten kodiksi. Manchester United on pelannut tällä stadionilla vuodesta 1910 lähtien. Sitä on tietysti vuosien varrella uudistettu merkittävästi. Tällä hetkellä tätä stadionia suunnitellaan laajennettavaksi 90 000:een paikkaan. Stadionilla voit käydä myös stadionkierroksella.

Kapasiteetti
76 100

Stamford Bridge

Chelsea on nimetty Lontoon samannimisen kaupunginosan mukaan. Itse Stamford Bridge on vain kivenheiton päässä. Se rakennettiin alun perin yleisurheilustadioniksi jo vuonna 1877. Nykyään se on stadion, jonka kapasiteettia on tarkoitus lisätä. Chelsea aikoo isännöidä 60 000 katsojaa seuraavien vuosien aikana.

Kapasiteetti
41 623

Jalkapallomatka Arsenal-stadionille

Emirates Stadium

Emirates Stadium valmistui vuonna 2006. Se toimii myös tapahtumapaikkana, jossa pidetään pääasiassa konsertteja. Arsenalin kotikenttä on Englannin neljänneksi suurin stadion. Se nimetään uudelleen Ashburton Groveksi, kun sponsorointisopimus päättyy, koska se sijaitsee kyseisellä kadulla. Hauskaa on se, että ensimmäinen ottelu tällä stadionilla pelattiin Ajaxia vastaan.

Kapasiteetti
60 338

Jalkapallomatka Tottenham Hotspur -stadionille

Tottenham Hotspur Stadium

Valioliigan ja Tottenhamin fanit ovat joutuneet jättämään hyvästit kuuluisalle White Hart Lane -stadionille 188 vuoden jälkeen. Se oli uusi aikakausi Spursille. Tottenham Hotspur Stadium on yksi maailman moderneimmista stadioneista. Se on todella arkkitehtoninen mestariteos. Eteläkatsomo, "The wall of sound", on todella upea. Tältä stadionilta löytyy myös Euroopan pisin baari. Muista käydä myös stadionkierroksella, jos käyt Tottenhamin Valioliigan ottelussa.

Kapasiteetti
62 062

Jalkapallomatka Liverpool-stadionille

Anfield Road

Reds on pelannut Anfield Roadilla vuodesta 1892 lähtien. Stadionia on sen jälkeen kunnostettu useasti. Hienoa on, että stadion sijaitsee edelleen keskellä Anfieldin asuinaluetta. Tämä tekee siitä vielä hauskempaa, kun osallistut Liverpool-otteluun. Kannattajat kokoontuvat aikaisin stadionin lähistöllä oleviin pubeihin. Ihmiset voivat nauttia You'll never walk alone -hymnistä kävellessään stadionille muutaman oluen juotuaan. Hauskaa on se, että tämä stadion oli Evertonin kotistadion ensimmäiset 12 vuotta.

Kapasiteetti
54 074

Valioliigan Hall of Fame

Valioliiga on houkutellut maailman upeimpia pelaajia alusta lähtien. Olemme koonneet listan legendaarisimmista jalkapalloilijoista. Nämä nimet pysyvät ikuisesti historiankirjoissa tavoitteidensa, roolinsa tai suurten palkintojen voittamisen ansiosta.

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand pelasi 455 tasapeliä Manchester Unitedissa ja voitti Valioliigan kuusi kertaa. Ehdoton sankari kannattajien joukossa ja seuran ikoni. Hän oli maajoukkueen vakituinen pelaaja vuosina 1997-2001.

Bergkamp premier league

Dennis Bergkamp

Tämä hollantilainen liittyy erottamattomasti Arsenaliin. Bergkamp oli yksi sukupolvensa parhaista pelaajista ja voitti useita palkintoja Arsenalin riveissä. Bergkamp äänestettiin kahdesti maailman kolmanneksi parhaaksi pelaajaksi.

Michael Owen

Owen on Valioliigan nuorin maalintekijä, joka liittyi maineikkaaseen 100 maalin tehneiden pelaajien joukkoon. Urallaan hän pelasi Liverpoolissa, Real Madridissa, Newcastle Unitedissa ja Manchester Unitedissa. Hän voitti Ballon d'Orin kaudella 2001-2002.

John Terry

Tämä erittäin vankka puolustaja on ollut kapteenina Chelseassa ja Englannin maajoukkueessa. Hänet valittiin useaan otteeseen vuoden puolustajaksi. Hän voitti Valioliigan viisi kertaa ja pelasi yli 500 ottelua Chelsean riveissä.

Ryan Giggs

Giggsiä ei saa unohtaa tästä luettelosta. Hän on voittanut peräti 12 Valioliigan mestaruutta Manchester Unitedissa. Numero 11 on kiistatta Man U:n legendaarisin pelaaja, ja se vaatii tosissaan tekemistä. Ryan Giggs on jumala kuningasten joukossa.

sergio aguero premier league

Sergio Agüero

Listan nuorin pelaaja ja Manchester Cityn legenda. City on tavoitellut tähtiä siitä lähtien, kun Agüero tuli joukkueeseen. Tämä johtuu osittain siitä, että hän teki 257 maalia vain 384 pelissä. Cityn kaikkien aikojen paras hyökkääjä!

Wayne Rooney

Mestaruuksia, mestaruuksia ja lisää mestaruuksia, se on Wayne Rooneyn perintöä. Hän on ainoa pelaaja, joka on voittanut Valioliigan, FA Cupin, Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja FIFA Club World Cupin yhdessä joukkuetoverinsa Michael Carrickin kanssa. Hän on Manchester Unitedin kaikkien aikojen paras maalintekijä 253 maalilla.

David Beckham

Hän on epäilemättä yksi legendaarisimmista pelaajista, joka on koskaan aiheuttanut kohua Valioliigassa. Hänet tunnetaan parhaiten Manchester Unitedista, jossa hän teki debyyttinsä 17-vuotiaana. Hän voitti joukkueessa kuusi Valioliigan mestaruutta, kaksi FA Cupia ja Mestarien liigan vuonna 1999.

shearer premier league

Alan Shearer

Alan Shearerin nimissä ei ole paljon mestaruuksia, kuten muilla tämän listan pelaajilla. Hänet tunnetaan kuitenkin yhtenä parhaista Valioliigassa koskaan pelanneista hyökkääjistä. Hän teki huikeat 260 liigamaaalia 441 Valioliigan ottelussa koko peliuransa aikana.

Didier Drogba

Hänet tunnetaan Chelsean kaikkien aikojen poikkeuksellisimmista pelaajista. Hän auttoi Chelseaa voittamaan mestaruuden ensimmäistä kertaa 50 vuoteen debyyttikaudellaan. Tätä seurasi pitkä ja menestyksekäs jakso, jonka aikana voitettiin useita muita palkintoja.

Steven Gerrard

Tätä entistä Liverpoolin kapteenia pidetään seuran elävänä legendana. Valitettavasti hän ei koskaan voittanut Valioliigaa, mutta hän on maailman ainoa pelaaja, joka on tehnyt maalin FA Cupin finaalissa, Liigacupin finaalissa, UEFA Cupin finaalissa ja Mestarien liigan finaalissa. Hän onnistui myös voittamaan kaikki nämä ottelut.

Thierry Henry

Seuran ikoni ja Arsenalin legenda. Thierry Henry on Arsenalin kaikkien aikojen paras maalintekijä 228 maalillaan. Henryllä on Arsenalin ennätys eniten Valioliigan, Mestarien liigan ja Euroopan cupin maaleissa. Fanit muistavat hänet pitkään.