Jalkapallomatka

Serie A

9.3
6 Arvostelut

Jalkapallomatka Serie A

9.3
6 Arvostelut Serie ASerie Ahttps://assets.travelgroep.nl/images/86723/86723.jpg4.75605
1. Valitse ottelu
2. Koosta matka
3. Vahvista ja varaa
Varaa helposti Täydellinen räätälöity matkasi
Parhaat jalkapallomatkat Asiantuntija vuodesta 2004 lähtien
Selkeä ja ytimekäs Ei piilotettuja kuluja


Serie A -jalkapallomatkat

Rakkaus jalkapalloon on Serie A:ssa valtavaa

Useat Italian alueelliset liigat sulautuivat yhteen jo vuonna 1929. Italia loi kansallisen kilpailun, joka tunnetaan nykyään nimellä Serie A. Italialainen jalkapallo tunnetaan faneista, jotka yrittävät viedä seuransa voittoon valtavalla intohimollaan. Kun italialainen jalkapallo oli aiemmin tunnettu jäykästä jalkapallostaan, ihmiset voivat nykyään katsoa erittäin viehättävää jalkapalloa Italian huippusarjassa.

Italialle oli valtava etu, että maassa järjestettiin kansallinen kilpailu niin aikaisin. Maa on yksi menestyneimmistä, kun ihmiset katsovat eurooppalaisia kilpailuja. Italialaiset seurat ovat voittaneet Mestarien liigan (tai Eurooppan Cupin) 13 kertaa. Italialaiset seurat hallitsivat eurooppalaista jalkapalloa 1960-luvulla. Italialaiset seurat voittivat jopa Euroopan cupit kolmella peräkkäisellä kaudella vuosina 1963-1965.

Serie A on edelleen yksi maailman vahvimmista liigoista. Varsinkin romanttiset voivat nauttia kilpailusta: loistavasta historiasta, upeista stadioneista, intohimoisista kannattajista ja siellä pelaavista globaaleista tähdistä. Kaikki nämä tekijät yhdessä tekevät Serie A:sta loistavan kilpailun, jota kannattaa ehdottomasti seurata.

Serie A koostuu 20 joukkueesta, joissa pelataan 38 kierrosta joka kausi. Jokainen seura kilpailee seitsemästä paikasta Euroopan kilpailuissa. Neljä parasta joukkuetta pääsee automaattisesti Mestarien liigaan. Viidenneksi sijoittuva joukkue ja Coppa Italian voittajat pääsevät Eurooppa-liigaan. Seitsemännellä sijalla oleva seura etenee UEFA:n konferenssiliigaan. Liigan kolme parasta joukkuetta putoavat Serie B:hen jokaisen kauden lopussa.

Jalkapallomatkat Juventus
 • Serie A:n suosituimmat seurat
 • Serie A:n historiallisia faktoja
 • Serie A:n erityiset derby-pelit
 • Jalkapallostadionien yleiskatsaus
 • Hall of Fame -pelaajat

Serie A:n suosituimmat seurat

Italialaista jalkapalloa on hallinnut pieni joukko seuroja useiden vuosien ajan. Vain kolme eri joukkuetta on voittanut mestaruuden vuodesta 2001 lähtien: AC Milan, Internazionale ja Juventus. Nämä ovat maan kolme suurinta seuraa. Mestaruudesta kilpailee säännöllisesti myös joukko muita joukkueita, mutta ne eivät kuitenkaan onnistu voittamaan mestaruutta. Näitä joukkueita ovat mm. AS Roma ja Napoli. On myös joukkueita, jotka kilpailivat aiemmin Scudettosta, mutta eivät enää kilpaile. Fiorentina kuuluu tähän kategoriaan. Kolme huippuseuraa ja niiden suuri joukko seuraajia tekevät Serie A:sta jännittävän kansallisen mestaruuskilpailun joka kausi. Serie A:n ottelussa vieraileminen on siksi aina jännittävää ja kannattavaa.

Jalkapallomatkat juventus

Juventus FC

Juventus on ollut maan menestynein seura Serie A:n alusta lähtien. Joukkueella on sopimus maailmantähtien kanssa joka kausi. Old Lady on ollut mestari 36 kertaa, mikä on paljon enemmän kuin mikään muu italialainen seura!

Miksi Juventus?

 • "Juve" on historiallisesti ollut Italian suurin seura. Lähde stadionkierrokselle, jossa voit oppia lisää seuran historiasta.
 • Allianz Stadium on pata ja sinne mahtuu 41 507 katsojaa. Stadion tarjoaa upean, aidon italialaisen tunnelman, joka sinun täytyy kokea.

Juventus-jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat AC Milan

AC Milan

He ovat Euroopan kilpailuiden menestynein kansallinen seura. AC Milan on voittanut Mestarien liigan nyt seitsemän kertaa ja vain Real Madrid on voittanut useammin maailman suurimman seuraturnauksen. Vain Juventuksella ja kaupunkikilpailijalla Internazionalella on enemmän kotimaisia Italian mestaruuksia.

Miksi AC Milan?

 • AC Milanilla on valtava joukko fanaattisia kannattajia. San Siron tunnelmalliset kohtaukset ovat myös aina ainutlaatuisia. Alankomaissa on usein erittäin suuria bannereita, joita ihmiset eivät normaalisti näkisi. Kaikki tämä johtaa mahtavaan kokemukseen.
 • Seuralla on upea historia. Vieraile seuran museossa ja saa lisätietoja Rossonerin historiasta.

AC Milan -jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat inter milan

Internazionale

Heillä on historiallisesti tärkein haastaja Juventukselle yhdessä AC Milanin kanssa. Molemmat joukkueet pelaavat myös samalla stadionilla: Stadio Giuseppe Meazza, joka on nimetty molemmissa seuroissa pelanneen pelaajan mukaan. Tunnelma stadionilla on Inter-otteluiden aikana todella hyvä.

Miksi Internazionale?

 • Inter kilpailee sarjan mestaruudesta joka kausi. Joukkue on siksi aina täynnä tähtiä, joten näet aina huippupelaajia toiminnassa, kun vierailet seuraottelussa.
 • Milanossa on kaunis katedraali: Il Duomo. Se on kaunis kirkko ihastuttavalla kattoterassilla. Kaupungissa on paljon muutakin koettavaa kuin vierailu Il Duomossa.

Internazionale-jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat AS Roma

AS Roma

AS Romaa pidetään Italian huippuseurana, mutta se on voittanut mestaruuden vain kolmesti. Heidän viimeinen mestaruutensa juontaa juurensa vuodelta 2001, jolloin Francesco Totti oli päätähti. Se on todellinen kansanseura, sillä suurin osa sen kannattajista tulee Rooman työväenpiireistä. Tämä luo katsomoon intensiivisen tunnelman.

Miksi AS Roma?

 • Stadio Olimpico on jalkapallotemppeli, joka rakennettiin vuonna 1928. Stadionin kapasiteetti on 72 700: vain San Siroon mahtuu enemmän kannattajia.
 • Rooma on kunnon turistikohde. Kaupunki perustettiin vuonna 753 eKr. ja siksi sillä on pitkä historia. Voit myös nähdä hirveän paljon vieraillessasi kaupungissa ollessasi AS Roma -ottelussa.

AS Roma -jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat ssc napoliliverpool

SSC Napoli

Napoli on satamakaupunki Länsi-Italiassa. Se on todellinen työväenkaupunki ja sen todellinen ylpeys on sen paikallinen jalkapalloseura: Napoli. Diego Maradona teki seurasta kaksinkertaisen mestaruuden voittajan 1980-luvulla. Hän on Napolin jumala. Sana intohimo voidaan sanoa mistä tahansa seurasta, mutta Napoli on etusijalla tunteellisista faneista.

Miksi Napoli?

 • Tunnelmallinen Stadio San Paolo, jonka nimi on nyt Stadio Diego Armando Maradona, on upea stadion, johon mahtuu yli 60 000 kannattajaa. Katsomoilta tulevat pyörteiset tunnelmat antavat pelaajille valtavan sysäyksen.
 • Vesuvius on lähellä Napolia. Voit vierailla maailmankuululla tulivuorella, joka on 1 281 metriä merenpinnan yläpuolella.

SSC Napoli -jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat acf fiorentina

ACF Fiorentina

Fiorentina on perinteisesti ollut yksi Italian suurimmista seuroista. Firenzen joukkue voitti mestaruuden sekä vuonna 1956 että 1969. ACF Fiorentinaa pidetään edelleen tärkeänä seurana Italiassa, vaikka heidän viimeinen liigavoittonsa olikin jonkin aikaa sitten.

Miksi Fiorentina?

 • Stadio Artemio Franchi on kaunis rakennus. Voit lukea lisää Fiorentina-areenasta myöhemmin tästä artikkelista. Nauti tämän uskomattoman stadionin tunnelmasta. Stadionkierros täällä on pakollinen.
 • Fiorentina on ainoa joukkue Euroopan suurissa liigoissa, joka käyttää violettia nauhaa. Tämä johtui vahingossa pesukoneen viasta, mutta se on ollut syy, miksi Fiorentina erottuu heti joukosta lähtien.

ACF Fiorentina -jalkapallomatkat

Muut Italian Serie A:n joukkueet

Tarjoamme muita jalkapallomatkoja Italian seuroihin jo mainitsemiemme lisäksi.

Lazio jalkapallomatka

Lazio Roma

Lazio Roma kilpailee jälleen Serie A:n tärkeimmistä kunnianosoituksista. Lazio jakaa Stadio Olimpicon kaupunkikilpailijansa AS Roman kanssa. Näiden kahden seuran välinen derby on mahtava! Se on kulttiseura, joka pitäisi nykyään ottaa vakavasti.

Lazio-jalkapallomatkat

Torino FC jalkapallomatka

Torino FC

Torino on Torinon toinen seura jalkapallon jättiläisen Juventuksen jälkeen. Torinon Serie A -ottelussa vieraileminen on kunnon perhetapahtuma. Tunnelma täällä on erityisen hyvä!

Torino-jalkapallomatkat

Serie A:n historiallisia faktoja

Hämmästytä ystäväsi tietämykselläsi Serie A:sta. Olemme koonneet sinulle mielenkiintoisia ja/tai hauskoja faktoja.

Jalkapallomatkat Serie A

Ainoa joka kaudella kilpaillut joukkue

Internazionale on ainoa Serie A -joukkue, joka on kilpaillut joka kaudella. Juventus oli poissa yhden kauden, koska seura putosi Serie B:hen lahjontaskandaalin seurauksena. AC Milan ei päässyt korkeimmalle tasolle kahdella kaudella.

Valioliigan hattutemppu

Nuori debyytti

Wisdom Amey oli viidentoista vuoden, yhdeksän kuukauden ja yhden päivän ikäinen, kun hän debytoi Bolognassa vuonna 2021. Suurin osa Ameyn ikäisistä pelasi vielä alle 17-vuotiaiden joukossa ja haaveili pääsevänsä ammattilaisjalkapalloilijaksi.

Kaikkialla läsnä oleva valmentaja

Marco Giampaolo on valmentaja, jolla on nimissään eniten Serie A -seuroja. Giampaolo oli valmentajana Cagliarissa, Sienassa, Cataniassa, Cesenassa, Empolissa, Sampdoriassa, AC Milanissa ja Torinossa. Hän ei ollut erityisen menestynyt; Giampaolo ei koskaan voittanut Italian mestaruutta.

Eniten punaisia kortteja

Gabriel Palettalla on "väistämätön" kunnia Serie A:n historian eniten punaisia kortteja keränneenä pelaajana. Argentiinalainen sai yhdeksän punaista korttia Parmassa, AC Milanissa ja Atalanta Bergamossa vietettyään aikaan. AS Roman keskikenttäpelaaja Danielle de Rossi sai eniten suoria punaisia kortteja. De Rossi karkotettiin suoralla punaisella kortilla kuusi kertaa.

Flopit

Serie A:ssa pelanneista hollantilaisista on pitkä lista. Monet pelaajat menestyivät myös Italiassa, kun ajatellaan Marco van Bastenia tai Clarence Seedorfia. Useat pelaajat eivät myöskään onnistuneet leikkaamaan sinappia. Sky Italia kokosi joukkueen hollantilaisista, jotka olivat floppina Serie A:ssa. Joukkueeseen kuuluu Eljero Elia, joka pelasi vain neljä kertaa Juventuksessa.

Eniten maaleja

Silvio Piola on Italian liigan kaikkien aikojen paras maalintekijä. Entinen Pro Vercellin, Lazio Roman, Torinon, Juventuksen ja Novaran hyökkääjä teki näissä seuroissa 274 liigamaaalia. AS Roma -seuran legenda Francesco Totti on maalintekijälistan toisella sijalla tehdessään maalin 250 kertaa.

Serie A:n tärkeimmät derby-ottelut

Mikään ei ole parempaa kuin osallistua derby-otteluun jalkapallomatkasi aikana. Serie A:ssa on useita derbyjä. Nämä kohtaamiset ovat aina intensiivisempiä ja jännittävämpiä kuin muut ottelut ja tunnelma stadionilla on myös sen verran parempi.

Jalkapallomatkat Serie A

AC Milan – Internazionale

Tämä on yksi maailman jalkapallon suurimmista derbyistä. AC Milanilla ja Internazionalella on yhteinen stadion, mutta molemmat seurat eivät todellakaan ole ystäviä. Molemmilla joukkueilla on valtava kansainvälinen läsnäolo. AC Milan on voittanut Mestarien liigan useammin, mutta Inter on voittanut enemmän Italian mestaruuksia. Derbyt ovat aina erittäin hinnoiteltuja ja niissä on ehdottomasti vierailemisen arvoinen jalkapallomatkan aikana.

Haluatko itse päästä seuraamaan tätä Milanon derbyä?
AC Milan -jalkapallomatkat
Internazionale-jalkapallomatkat

AS Roma – Lazio Roma

AS Roma ja Lazio Roma jakavat myös stadionin. Kontrastit kahden roomalaisen joukkueen välillä ovat valtavat: AS Roma on ihmisten seura, Lazio Roma on pääasiassa rikkaampien roomalaisten seura. AS Roma on perinteisesti vasemmistolainen seura, kun taas Lazio yhdistetään usein äärioikeistoon. Kaikki nämä ristiriidat tekevät kuumasta derbystä joka kausi.

Haluatko itse päästä seuraamaan tätä Rooman taistelua?
AS Roma -jalkapallomatkat
Lazio-jalkapallomatkat

Juventus – Internazionale

Tämä taistelu on italialainen klassikko. Ottelu tunnetaan myös nimellä "Derby d'Italia". Juventus ja Inter ovat maan kaksi menestyneintä seuraa. Molemmat joukkueet kilpailevat kansallisen liigan mestaruudesta joka kausi. Keskinäiset kohtaamiset ovat siksi aina jännittäviä.

Haluatko itse päästä seuraamaan Derby d'Italiaa livenä?
Juventus-jalkapallomatkat
Internazionale-jalkapallomatkat

Juventus – Torino FC

Tämä on David Goliatia vastaan, kansainväliset tähdet Torinon suosikkijoukkuetta vastaan. Juventus saattaa olla Italian suurin seura, mutta Torino FC on suositumpi kuin Torinon kaupungin kilpailijat. Ilmeisesti Juve voittaa suurimman osan derbyistä. Torinon kaduilla järjestetään suosittu festivaali, jos Torino FC voittaisi vain kerran. Ottelu tunnetaan nimellä "Derby della Mole". Ottelu on nimetty Mole Antonellianan mukaan, joka on tärkeä rakennus kaupungissa.

Haluatko itse päästä seuraamaan Derby della Molea livenä?
Juventus-jalkapallomatkat
Torino FC -jalkapallomatkat

Jalkapallomatkat Serie A

Serie A:n kuuluisat jalkapallostadionit

Italia on täynnä vanhanaikaisia ja joskus lähes rappeutuneita stadioneja. Näillä stadioneilla on kentän ympärillä tuhkarata. Siellä on myös paljon nykyaikaisia areenoita, jotka on varustettu uusimmalla tekniikalla ja nykyaikaisella kehityksellä. Alla on joitain stadioneja, joihin keskiverto jalkapallofani rakastuu.

Stadio Giuseppe Meazza

Tämä tunnetaan paremmin nimellä San Siro, ja se on nimetty sen kaupunginosan mukaan, jossa tämä jalkapallotemppeli sijaitsee. Stadionilla toimii sekä AC Milan että Internazionale. San Siro on suurin kaikista Italian stadioneista. Suunnitteilla on uusi stadion, joten varmista, että käyt stadionilla nähdäksesi suuren osan tästä kauniista stadionista ennen kuin se katoaa.

Kapasiteetti
88 074

Stadio Olimpico

Tämä stadion on myös kahden seuran koti. AS Roma ja Lazio Roma pelaavat kotiottelunsa vuonna 1928 rakennetulla stadionilla. Stadio Olimpico on yksi maan vanhanaikaisimmista stadioneista. Kentän ympärillä on yleisurheilurata ja katsomot hajoavat. Tämä on vanhanajan jalkapallon romantiikkaa monille ihmisille.

Kapasiteetti
77 700

Allianz Stadium

Juventus-stadion on aivan uusi. Juve pelasi aina ottelunsa Stadio Delle Alpissa, jonka seura jakoi Torino FC:n kanssa. Allianz Stadium avattiin jo vuonna 2011; se on hypermoderni stadion, joka sopii täydellisesti Juventuksen kasvuun seurana.

Kapasiteetti
75 024

Stadio Diego Armando Maradona

Napolin stadion on tietysti nimetty seuran historian suurimman ja tärkeimmän pelaajan mukaan. Se on vanhanaikainen stadion, johon kuuluu myös yleisurheilurata. Kannattajat ovat siis jonkin matkan päässä kentältä, mutta tunnelma pysyy kireänä. Tärkein ottelu pelattiin stadionilla jo vuonna 1990: vuoden 1990 MM-kisojen välierä Italian ja Argentiinan välillä. Argentiinan tähtipelaaja Maradona oli pyytänyt italialaisia faneja tukemaan Argentiinaa. Napolilaiset kieltäytyivät tekemästä niin, mutta eivät huutaneet Argentiinan kansallislaulun aikana kunnioittaen Maradonaan.

Kapasiteetti
60 240

Stadio Grande Torino

Tämä on Torinon olympiastadion. Stadionilla järjestettiin sekä vuoden 2006 talviolympialaisten avajaiset että päättäjäiset. Torino pelasi ottelunsa täällä vuoteen 1990 asti. Olympiastadionista tuli jälleen sen kotipaikka, kun seura etsi uutta stadionia vuonna 2006. Stadion on nimetty vuonna 2006 lento-onnettomuudessa menehtyneen menestyneen Torino FC -joukkueen lempinimen mukaan. 1949.

Kapasiteetti
28 140

Stadio Artemio Franchi

Tämä on ACF Fiorentinan stadion. Se on rakennettu kokonaan sementistä, mukaan lukien torni, joka on seitsemänkymmentä metriä korkea. Tätä kutsutaan "Maratonin torniksi". Stadionin pohjapiirros on ison D-kirjaimen muotoinen, mikä viittaa Il Duce Benito Mussoliniin. Se on kaunis rakennelma, ja täällä kannattaa käydä stadionilla.

Kapasiteetti
43 147

Serie A:n Hall of Fame

Serie A on nähnyt useita maailmantähtiä kilpailun pitkän historian aikana. Näiden tähtien joukossa on joukko hollantilaisia pelaajia, joita pidetään edelleen jumalina Italiassa. Olemme koonneet luettelon upeimmista pelaajista Italian liigan historian aikana.

Gianluigi Buffon

Maalivahti Gianluigi Buffon on elävä legenda. Maalivahti lähti Juventukseen Parman läpimurron jälkeen. Buffon oli Juven välissä vuosina 2001–2018. Seurasi lyhyt hyökkäys PSG:hen, mutta italialainen palasi pian Juventukseen. Hän muutti takaisin klubiin, josta kaikki alkoi vuonna 2021: Parmaan. Hän voitti Italian mestaruuden kymmenen kertaa ja voitti maailmancupin maansa kanssa vuonna 2006. Ainoa tahra hänen kirjassaan on, että hän ei koskaan voittanut Mestarien liigaa.

Paolo Maldini

Maldinin perhe liittyy ikuisesti AC Milaniin. Cesare, Paolo ja Daniel Maldini olivat kolme sukupolvea, jotka pelasivat Rossonerissa. Paolo Maldini pelasi AC-paitaa koko uransa ajan. Puolustaja pelasi seurassa yli 600 ottelua. Hän voitti seitsemän liigamestaruutta ja voitti Mestarien liigan viisi kertaa.

Javier Zanetti

Javier Zanetti tuli Internazionaleen vuonna 1995 kotimaastaan Argentiinasta. Hän oli erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyi pelaamaan eri paikoissa sekä puolustuksessa että keskikentällä. Zanetti on eniten Serie A:ssa esiintynyt pelaaja ulkomailla. Hän voitti 16 pokaalia Interissä, mukaan lukien Mestarien liigan vuonna 2010. Zanetti pelasi seurassa yli 500 liigapeliä, mutta häntä ei koskaan erotettu. Todellinen herrasmies, josta tuli Interin varapresidentti uransa päätyttyä.

Francesco Totti

Todellinen seuralegenda. Francesco Totti harjoitteli AS Romassa, ja hyökkääjä pysyi uskollisena tälle seuralle koko uransa ajan. Totti oli Romanien kasvot vuosia Daniele de Rossin rinnalla. Itse asiassa hän oli liian hyvä seuralleen useiden vuosien ajan. Totti sai useaan otteeseen mahdollisuuden liittyä muihin seuroihin, mutta roomalaisen seuran seura voitti. Hän pelasi yli 600 Serie A -ottelua ja voitti maailmanmestaruuden Italian kanssa vuonna 2006. Totti voitti mestaruuden vain kerran AS Romassa. Seura tuli liigan mestariksi Totin kapteenina vuonna 2001. 'Il Capitano' viipyi seurassa vielä kuusitoista vuotta, mutta he eivät voineet toista Scudettoa.

Diego Armando Maradona

Maradona oli paras jalkapalloilija, joka on koskaan pelannut Serie A:ssa. Hän teki napolilaisille 115 maalia 259 ottelussa. Maradona pystyi tekemään mitä tahansa pallolla ja päätti ottelut yksin. Hän toimitti Napolille heidän ainoat kaksi mestaruutta seuran historiassa. Pörröinen oli viallinen nero. Hän oli kaikkien aikojen paras kentällä, mutta Maradona eksyi säännöllisesti kentältä. Argentiinalainen menehtyi marraskuussa 2020, minkä jälkeen Napolin stadion nimettiin hänen mukaansa.

Marco van Basten

Useat hollantilaiset tekivät vaikutuksen Serie A:ssa. Ihmiset ajattelivat esimerkiksi maailmantähdet, kuten Ruud Gullit, Clarence Seedorf ja Mark van Bommel. Suurin kaikista oli kuitenkin Marco van Basten. San Marco voitti kaiken AC Milanissa: kolme Serie A:n mestaruutta ja kahdesti Euroopan Cupin. Hän voitti myös vuoden 1998 Euroopan mestaruuden Alankomaiden kanssa tehden uskomattomia maaleja. Van Basten teki maalin kaikista kulmista ja asennoista, molemmilla jaloilla tai päällään. Hän joutui lopettamaan uransa ennenaikaisesti jatkuvan nilkkavamman vuoksi vuonna 1995.

Giuseppe Meazza

Mitä yhteistä on Johan Cruyffilla, Diego Maradonalla ja Giuseppe Meazzalla? Stadion on nimetty heidän kaikkien kolmen mukaan. Giuseppe Meazza pelasi molemmissa Milanon seuroissa. Pienet hyökkääjä pelasi Interissä vuosina 1927-1940. Hän teki 240 maalia 348 pelissä. Hän lähti kaksi vuotta myöhemmin liittyäkseen kaupungin kilpailijaan AC Milaniin. Meazza lopetti uransa Interissä 1940-luvun lopulla. Hän toimi myös seuran valmentajana kahdessa tehtävässä. Balilla voitti Italian kanssa kahdesti maailmanmestaruuden sekä vuonna 1934 että vuonna 1938.

Alessandro Del Piero

Alessandro Del Piero liittyi Juventukseen vuonna 1993. Yhdeksäntoista vuotta myöhemmin hän jätti kuusi liigamestaruutta ja Mestarien liigan taskussaan. Numero kymmenen teki 208 maalia 513 ottelussa. Hänen tavaramerkkinsä olivat vapaapotkunsa. Hän pystyi säännöllisesti päästämään vartijat kalastamaan pallon verkosta erinomaisen tekniikkansa ja tarkkuutensa ansiosta. Del Piero kuului myös Italian maajoukkueeseen, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 2006. Hän teki maansa voittomaalin jatkoajan viimeisellä minuutilla semifinaalissa Saksaa vastaan.

Fabio Cannavaro

Hän pelasi Napolissa, Parmassa, Internazionalessa ja Juventuksessa. Il Muro di Berlino ("Berliinin muuri") oli puolustaja, johon voit luottaa. Cannavaro oli ammattilaisjalkapalloilija 19 vuotta. Hän on eniten maajoukkueessa pelannut Italian maajoukkueen pelaaja 136 ottelullaan. Hän ei ollut maalintekijä: hän teki maalin vain kaksitoista kertaa yli 400 pelissä. Cannavaro voitti vain yhden mestaruuden koko uransa aikana. Hän oli Italian kapteeni, kun se voitti vuoden 2006 maailmanmestaruuden. Hänen veljensä Paolo pelasi myös pitkän ajan Serie A:ssa.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan liittyi Juventukseen Ajaxista vuonna 2004. Sen jälkeen hän pelasi myös Internazionalessa ja AC Milanissa. Ibra on voittanut Italian Scudetton neljä kertaa. Hän teki yhteensä 147 maalia Serie A:ssa. Ruotsalainen on erityisen pitkä ja vahva, hän pystyy aina tekemään urheilullisia maaleja. Loisto ja hulluus kulkivat usein käsi kädessä Ibrahimovićin kanssa: hän saattoi tehdä joka pelissä loistavan maalin tai iskeä jonkun kimppuun, mikä tarkoitti, että hän oli täysin arvaamaton. Zlatan on Ruotsin kaikkien aikojen paras maalintekijä. Hän voitti useita palkintoja, ja vain Mestarien liiga puuttuu Zlatanin palkintokaapista.

Roberto Baggio

Roberto Baggio, hyökkääjä, jolla on erottuva poninhäntä, pelasi peräkkäin Serie A:ssa Fiorentinassa, Juventuksessa, AC Milanissa, Bolognassa, Internazionalessa ja Bresciassa. Baggio teki maaleja missä tahansa. Il Divin Codino ("The Divine Ponytail") äänestettiin maailman vuoden jalkapalloilijaksi vuonna 1993. Hän voitti kaksi kotimaista mestaruutta. Baggio on myös Italian jalkapallon suurimman katastrofin takana: huippuhyökkääjä ei osunut ratkaisevaan rangaistuspotkukilpailuun vuoden 1994 MM-finaalissa Brasiliaa vastaan.

Andrea Pirlo

Harvoin kukaan on pelannut jalkapalloa yhtä sulavasti kuin Andrea Pirlo. Pirlolla oli jopa hieman tyhjää tyyliä kentällä. Hän ei koskaan juokseisi, mutta Il Maestro pystyisi sanelemaan pelin vauhtia aina pelatessaan. Pirlon syöttö oli ilmiömäinen, hän loi aina paikkoja joukkuetovereilleen. Hän pelasi Interissä, AC Milanissa ja Juventuksessa. Pirlo hallitsi italialaista jalkapalloa Juventuksen kanssa vielä neljä vuotta sen jälkeen, kun AC Milan vapautti hänet väittäen, että hän oli liian vanha. Hän voitti kuusi Serie A:n mestaruutta ja kahdesti Mestarien liigan. Pirlo voitti ottelun miehen palkinnon vuoden 2006 MM-finaalissa.