Tekemistä Tottenham Hotspur -jalkapallomatkalla

Tottenham on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Englannin mahtavimmista jalkapalloseuroista, ja nyt sillä on maineensa mukainen stadion. Vanha White Hart Lane oli hieno stadion, jolla on vuosien historia ja perinteet, mutta Tottenham Hotspur -stadion on nykyaikaisen seuran nykyaikainen stadion. Jalkapallomatka sinne on uskomaton kokemus.

Alkuperäinen Pohjois-Lontoon seura

Tottenham Hotspur on kotoisin Lontoon osasta, jonka mukaan seura on saanut nimensä. Seura on edustanut yhteisöään merkittävällä tavalla. Vuonna 1892 joukko koulupoikia perusti Spursin, josta on tullut yksi Englannin menestyneimmistä seuroista, joka on voittanut FA Cupin kahdeksan kertaa, liigacupin kahdesti ja UEFA Cupin kahdesti.

Viimeisestä pokaalin voitosta on kulunut jo jonkin aikaa, mutta tällä kaudella on vaikea kiistää tämän nykyisen joukkueen laatua. Kotiyleisö rakastaa kapteeni Harry Kanea ja heti ensimmäisestä minuutista voi kuulla huutoja ”Harry Kane, hän on yksi meistä”.

Son Heung-Min ja Dejan Kulusevski täydentävät yhtä Euroopan jalkapallon jännittävintä ja sähköisintä etukolmikkoa. Heillä on hyvät mahdollisuudet katkaista tämä putki tällä kaudella, joten Tottenham Hotspur -jalkapallomatkan varaaminen voi osoittautua yhdeksi elämäsi parhaista päätöksistä.

London,,England,-,January,8,,2019:,Tottenham,Branded,Corner,Flag

Maailman paras stadion?

Spurs pelasi kaksi kautta Wembleyllä, kun White Hart Lane -stadionia purettiin ja uutta stadionia rakennettiin, ennen kuin se vihdoin pääsi muuttamaan uudelle stadionille vuonna 2019. Odotus todellakin kannatti. Tottenham Hotspur Stadium on koko Englannin kolmanneksi suurin stadion hieman yli 62 000 katsomopaikalla. Se on myös Englannin kallein stadion 1 miljardin punnan hintalapullaan.

Seurasi kohtasi kilpailijansa Crystal Palacen ensimmäisessä ottelussaan uudella stadionilla. Son Heung-Min ja Christian Eriksen tekivät maalit, mutta itse tunnelma pääsi otsikoihin.

Ensimmäisessä pelissä käyneet fanit kertovat siitä todennäköisesti vielä lapsenlapsilleen, ja Spursin fanit ovat pitäneet tunnelmaa yllä siitä lähtien. Suurissa derbyissä ja Euroopan yöotteluissa voi nähdä valtavia tifoja seuran sanoista ”To dare is to do”, ja on epätodennäköistä, että kenttä olisi hetkeäkään hiljaa. Tottenham Hotspur -jalkapallomatka lupaa yhden pelin parhaista tunnelmista.

Huipputason jalkapallon lisäksi tällä kentällä on tarjolla paljon erilaisia ruokia ja juomia. Löydät stadionilta kaikkea aina katsu-currysta puu-uunissa valmistettuun pizzaan. Kentällä on myös oma panimo, jos haluat nauttia tuopillisen.

Tottenham Hotspurin stadion tarjoaa yhden maailman parhaista ottelupäiväkokemuksista, joten jalkapallomatka tänne on todellakin mieleenpainuva kokemus.

GettyImages-683037644

Tekemistä ottelupäivänä

Ottelupäivänä Tottenham High Street on täynnä valkoista ja laivastonsinistä. Spurs-fanius siirtyy sukupolvelta toiselle ja kohti kenttää kulkee jännittyneenä kaikenikäisiä faneja.

Kaikilla Englannin jalkapallomatkoilla pubit tulevat tutuksi. Tämä koskee myös Tottenham-jalkapallomatkaa, mutta onneksi valinnanvaraa on paljon. Bricklayers Arms ja hieman karheampi No.8-pubi ovat täynnä nauravia tai surkuttelevia paikallisia riippuen siitä, miten Spursin peli sujuu, mutta tervetulleita ovat kaikki, jotka ovat tulleet kannustamaan Tottenhamia.

Tottenham Hotspur -stadionilla on siis tarjolla paljon hyviä ruokavaihtoehtoja, mutta Pohjois-Lontoon valtavan turkkilaisen ruokatarjonnan vuoksi kebabilla on vaikea olla herkuttelematta. Spurs-fanit ovat ottaneet legendaarisen Tottenham Star -ravintolan omaksi paikakseen, ja ottelupäivinä kadun varrella on jonoja pitkin katua.

Stadionille saapuminen

Lontoossa on yksi maailman parhaista julkisista liikennejärjestelmistä. Voit hypätä bussiin mistä tahansa kaupungissa sijaitsevasta majapaikastasi tai mennä metrolla Tottenham Haleen tai Seven Sistersiin ja kävellä noin 20 minuuttia stadionille.

Tehokkaimmin stadionille kuitenkin pääsee menemällä London Overgroundilla White Hart Lanen asemalle ja kävellä sieltä stadionille muutaman minuutin matka.

Stadionkierros

Tottenham Hotspur -stadion ei tarjoa unohtumatonta kokemusta vain ottelupäivinä, vaan Tottenham-jalkapallomatka voi kestää koko viikonlopun. Stadionkierroksella pääset tämän huippujoukkueen pukuhuoneisiin ja kentän laidalle sekä pääset seuraamaan pelaajien ottelupäiväkokemuksia, joita monet hauskat ja asiantuntevat matkaoppaat selostavat.

Tottenham-jalkapallomatkan muista jalkapallomatkoista erottaa kuitenkin Dare Skywalk. Tämä 90 minuuttia kestävä kokemus ei sovellu heikkohermoisille, sillä sen aikana kävelet suuren stadionin reunaa pitkin 46 metriä kentän yläpuolella. Älä kuitenkaan huoli, se on täysin turvallista!

Muut jalkapalloaktiviteetit Lontoossa

Maailmassa on harvoja kaupunkeja, joilla on yhtä paljon jalkapalloperintöä kuin Lontoossa. Tottenham, Chelsea ja Arsenal ovat kiistatta kaupungin kolme suurinta seuraa, mutta kaupungissa on paljon muitakin Valioliigaseuroja, jotka ovat vierailun arvoisia.

West Ham, Crystal Palace, Fulham ja Brentford tarjoavat kaikki valioliigajalkapalloa sekä stadioneita, jotka tarjoavat omanlaisensa elämykset.

Tottenham Hotspur -jalkapallomatka on loistava vaihtoehto kaikille, jotka haluavat päästä nauttimaan erityisestä kokemuksesta. Se on yhteisöllinen seura, joka edustaa aina Pohjois-Lontoon asukkaita.

My project-1


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *