Best Stadiums Champions FI

Parhaat stadionit Mestarien liigan seuraamiseen

Mestarien liiga on eurooppalaisen seurajalkapallon huipputasoa. Jalkapallon parhaimpia pelaajia ja joukkueita on pelannut tässä tarunhohtoisessa kilpailussa. Kokoamme yhteen muutamia parhaita stadioneja, joilla voit seurata Mestarien liigan ottelua.

Anfield

Eurooppalainen jalkapalloilta Anfieldillä on tunnettu laadustaan. Uskomaton 4-0-voitto Barcelonaa vastaan vuonna 2019 on vain yksi mahtavista Anfieldillä pelatuista otteluista.

Liverpool sai aikaa ihmeen silloin, kun näytti siltä, ettei se onnistu pysymään mukana kilpailussa. On sanottu, että stadionin tunnelma vaikutti merkittävästi kyseisen illan menestykseen.

Real Madrid saattaa hallita Mestarien liigan mestaruuksia, mutta Liverpool on yhdessä Bayern Münchenin kanssa jaetulla kolmannella sijalla kuudella mestaruudella, mikä on hämmästyttävä saavutus.

On kiistatta liikuttavaa ja mahtavaa nähdä Kopin laulavan ”You’ll Never Walk Alone” ennen ottelua Anfieldillä, jota on kuvailtu linnoitukseksi.

Liverpool haluaa saada pokaalin käsiinsä jälleen tänä vuonna, mutta jää nähtäväksi, pystyykö se siihen. Kun on kyse Mestarien liigan voittamisesta, heitä ei voi koskaan sulkea pois, ja Anfieldilla on varmasti merkitystä heidän matkallaan.

Camp Nou

Camp Nou on Euroopan suurin stadion, jonne mahtuu lähes 100 000 katsojaa. Barcelonalla on uskomattoman uskolliset fanit, ja se onnistuu myymään stadioninsa lähes joka pelissä loppuun.

Suurelta osin seuran ja katalonialaisten ainutlaatuisten kulttuurisiteiden ansiosta tämä stadion pystyy luomaan uskomattomia tunnelmia. Jopa aivan katsomon perällä olevat katsojat pääsevät nauttimaan uskomattomasta kokemuksesta.

Pep Guardiolan aikana Barcelona oli kuuluisa tiki-taka-tyylistään, jossa se keskittyi kärsivällisyyteen ja lyhyeen syöttöpeliin vastustajiensa voittamiseksi. Tätä he tekevät edelleen, ja se on erityisen vaikuttavaa livenä.

Ronaldinho, Messi ja Iniesta ovat kolme Barcelonan pelaajaa, jotka ovat voittaneet Mestarien liigan tämän upean seuran kanssa. Nykyisen valmentajan Xavin johdolla seura toivoo voivansa voittaa uuden mestaruuden tällä kaudella.

Westfalenstadion

Stadion tunnetaan myös nimellä Signal Iduna Park. Harvassa on ikonisemmat nähtävyydet kuin ”keltainen muuri” Mestarien liigan iltana. Vuonna 1974 avatun stadionin kapasiteetti on noin 80 000 katsojaa, ja jokainen näistä 80 000 fanista rakastaa sitä.

Toisin kuin useimmilla muilla stadioneilla Euroopassa, tällä kentällä on niin sanottu ”turvallinen seisomakatsomo”, mikä lisää jo ennestään uskomatonta tunnelmaa.

Viime vuosina Dortmundista on tullut Mestarien liigan vakiokasvo, mutta se on voittanut sen vain kerran, vuonna 1997. Ehkä se voisi tänä vuonna olla musta hevonen?

Vaikka Dortmund ei kuuluisikaan mestarisuosikkeihin, matka tälle stadionille on jokaisen jalkapallofanin pakko tehdä.

Santiago Bernabéu

Mestarien liigan nykyisen mestarin Real Madridin kotikenttä, ja on mahdotonta puhua tästä kilpailusta mainitsematta tätä ikonista stadionia.

Real Madridin fanit ovat nähneet tällä uskomattomalla stadionilla, jonka kapasiteetti on 81 044, enemmän mestareita kuin mikään muu fanijoukko. Joukkue on voittanut sen nyt ennennäkemättömät 14 kertaa.

Bernabeu ei ainoastaan isännöi Real Madridin Mestarien liigan kotiotteluita, vaan se on myös isännöinyt finaalia neljästi: vuosina 1957, 1969, 1980 ja 2010.

Real Madridia on mahdotonta sulkea pois, kun on kyse Mestarien liigasta. Tekevätkö Carlo Ancelotti, Karim Benzema ja Luka Modric sen uudelleen?

Allianz Arena

Bayern Munich on Saksan hallitseva jalkapallovoima sekä kotimaassa että Mestarien liigassa.

Edellisen kerran Bayern voitti turnauksen vuonna 2020, ja se haluaa lisätä tällä kaudella jo vaikuttavan kuuden mestaruuden saaliinsa.

Itse stadionia pidetään yhtenä Euroopan parhaista. Sen lisäksi, että se on kauniisti suunniteltu, stadionin tunnelmaa on pidettävä yhtenä parhaista.

Stereotyyppisen häikäilemättömän ja tehokkaan seuran jättiläistä on pidettävä yhtenä pokaalin suosikeista tulevalla kaudella.

San Siro

Kun ajattelee italialaista jalkapalloa, mieleen tulee San Siro. AC Milanin ja Inter Milanin stadion on sekä AC Milanin että Inter Milanin koti, ja se on nähnyt kahden Euroopan tarunomaisimman seuran historian.

Molemmat milanolaisseurat ovat nyt jonkin aikaa poissa oltuaan palanneet eurooppalaisen jalkapallon eturiviin, ja ne ovat kova vastustaja mille tahansa joukkueelle.

Stadion on tarkoitus purkaa ja rakentaa uudelleen vuonna 2026, joten Mestarien liigan ottelu yhdellä maailman kuuluisimmista stadioneista pitäisi olla jokaisen jalkapallofanin listalla.

Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff Arena on nimetty yhden kaikkien aikojen suurimman pelaajan mukaan, ja se on Alankomaiden menestyneimmän joukkueen, AFC Ajaxin, koti.

Ajax on kuuluisa nuorisopolitiikastaan, jossa lahjakkuus on kuin liukuhihnalla, ja se on edelleen yksi Euroopan suurista seuroista, ja sen stadion vastaa tätä perintöä.

Tunnelma on sähköinen suurissa Mestarien liigan otteluissa, ja fanit ovat auttaneet Ajaxia selviytymään vaikeista otteluista, erityisesti kaudella 2018/19, jolloin se pääsi välieriin ja voitti matkan varrella Juventuksen ja Real Madridin.

Tämä on erittäin hieno stadion erittäin hienossa kaupungissa, Amsterdamissa. Jos olet erityisen kiinnostunut näkemään lahjakkaita nuoria pelaajia, tämä on oikea paikka.

Le Parc des Princes

Tämä erittäin varakkaan PSG:n koti on nähtävyys, joka on pakko nähdä, etenkin tällä kaudella. Neymar, Kylian Mbappe ja tietysti Lionel Messi ovat kaikki matkalla tuomaan pokaalin Pariisiin ensimmäistä kertaa.

Vaikka pariisilaisseura dominoi kotimaassa, se on jäänyt Mestarien liigassa alakynteen. Voisiko tämä olla vihdoin heidän kautensa voittaa se?

Monet luulivat, että Mauricio Pochettinon palkkaaminen ja hänen legendaarisen argentiinalaiskollegansa Messin palkkaaminen merkitsivät sitä, että voitto oli taattu. Valitettavasti he putosivat kaudella 21/22 lopullisen voittajan Real Madridin tieltä.

Christoph Gaultier on nyt otettu johtamaan tätä tähdistöä, ja hänellä on yksi yksinkertainen ohje: pokaali on tuotava Les Parc des Princesiin.

Estádio da Luz

Tämä myyttinen stadion sijaitsee Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa, ja siellä pelaa kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja Benfica.

Ihmiset sanovat, että Benfica on kirottu. Poistuessaan seurasta vuonna 1963 ex-manageri Bela Guttmann kirosi tämän suurenmoisen seuran sanoen: ”Benfica ei tule 100 vuoden päästä enää koskaan olemaan Euroopan mestari!”.

Sen jälkeen Benfica ei ole voittanut ainuttakaan eurooppalaista pokaalia. On epätodennäköistä, että he voittaisivat sitä lähiaikoina maanosan superklubien taloudellisen vallan vuoksi, mutta mikään ei ole mahdotonta.

Tämä on Eusebion seura, ja kaikkien jalkapallohistoriaa rakastavien pitäisi käydä tällä uskomattomalla kentällä.

Celtic Park

Ei ole vaikeaa selvittää, kuka pelaa tällä kentällä! Tämä stadion sijaitsee yhdessä maailman suurimmista jalkapallokaupungeista, Glasgow’ssa, ja se on tunnettu siitä, että se tuottaa yhden parhaista tunnelmista, joita voit koskaan nähdä.

Celtic on ainoa skotlantilaisseura, joka on koskaan voittanut Mestarien liigan, sillä se voitti Inter Milanin vuoden 1967 finaalissa Lissabonissa ja oli ensimmäinen brittiseura, joka voitti pokaalin.

Tuon Celtic-joukkueen pelaajat ikuistettiin nimellä ”Lissabonin leijonat”. Yhden kaikkien aikojen parhaan managerin, Jock Steinin, johtaman joukkueen jokainen jäsen oli syntynyt 30 mailin säteellä Celtic Parkista, mikä on saavutus, jota tuskin koskaan tullaan toistamaan.

Viime vuosien ehkä kuuluisin Mestarien liigan ottelu Celtic Parkilla oli 2-1-voitto Barcelonan loistavaa joukkuetta vastaan kaudella 2012/13. Nopea vilkaisu Youtubesta näyttää sinulle, miksi sinun pitäisi ottaa vierailu tällä stadionilla ensisijaiseksi tavoitteeksi.

Tämän kauden Mestarien liigasta on tulossa yhtä dramaattinen ja maaginen kuin aina ennenkin. Jos et ole vielä päättänyt, missä seurassa kannattaa vierailla, ehkä tämä lista auttaa päättämään.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *