10-eniten-pisteitä-tehnyttä-Mestarien-liigan-peliä

Kaikkien aikojen 10 eniten pistettä tehnyttä Mestarien liigan peliä

UEFA:n Mestarien liigassa on nähty vuosien varrella paljon näyttäviä pelejä. Seurajalkapallon suurin kilpailu on todellakin tuottanut paljon ikimuistoisia hetkiä. Klassisista comebackeista yksittäisiin suorituksiin meillä oli mahdollisuus kokea parhaat joukkueet, pelaajat ja ottelut.

Monet tänään ikimuistoisiksi katsotut ottelut tulivat Euroopan lavalta. Useimmat ovat paitsi ikimuistoisia uskomattomista suorituksista myös yksittäisessä pelissä tehtyjen maalien määrästä.

Täällä tarjoamme sinulle matkan muistojen kaistalle, kun tarkastelemme kaikkien aikojen suurimpia ja eniten pisteitä saaneita Mestarien liigan pelejä!

Mitkä ovat eniten pisteitä tehneitä UEFA:n Mestarien liigan pelejä?

10. Manchester United 7-1 Roma (2007)

Mestarien liigan historian eniten pisteytettyjen otteluiden luettelomme alkaa Manchester Unitedin 7-1-voitosta Romaa vastaan Old Traffordilla kaudella 2006/07. Tämä on yksi niistä illoista, jotka muistetaan aina yhtenä seuran merkittävimmistä.

Carrickin ja Cristiano Ronaldon olkaimet sekä Alan Smithin, Rooneyn ja Evran maalit pysyvät ikuisesti peliä katsoneiden muistoissa. Se on lähes mahdotonta unohtaa, varsinkin romanien kannattajien kannalta. Daniele De Rossin viimeinen virhe tarkoitti, että peli päättyi 7-1.

On reilua sanoa, että Old Trafford ei ole nähnyt montaa tällaista iltaa.

9. Liverpool 8-0 Besiktas (2007)

Seuraavaksi Liverpool voitti Besiktasin 8-0 lohkovaiheessa 2007/08.

Tuolloin Liverpool tuli peliin selkä seinää vasten, koska heidän täytyi voittaa jatkaakseen kilpailua.

Ensimmäinen maali syntyi, kun Edouard Cisse iski vahingossa Crouchin oman maalinsa viereen. Tämä antoi Liverpoolille numero 15 mahdollisuuden tehdä pelin ensimmäinen maali. Kun tähän lisätään Yossi Benayounin hattutemppu, Ryan Babelin ahdin, Steven Gerrardin loistava joukkuemaali ja Crouchin toinen maali, niin saat yllä mainitun naurettavan maalin.

Se on edelleen tasan seuraavaan peliin ja on Mestarien liigan historian suurin voitto.

8. Real Madrid 8-0 Malmö (2015)

Siirrymme eteenpäin Mestarien liigan historian suurimpiin voittoihin, ja Real Madrid kohtaa ruotsalaisjoukkue Malmön vuoden 2015 Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Peli päättyi 8-0 Voitto Los Blancosille. Vaikka kaikki odottivat vierasjoukkueen lähtevän stadionilta ilman mitään, vastaava tappio ylitti kaikki odotukset.

Cristiano Ronaldo hallitsi ottelua tekemällä neljä maalia 19 minuutissa Karim Benzeman nettotessa hattutempun 74 minuutissa. Mateo Kovacic onnistui myös löytämään verkon takaa ja sinetöimään yhden Mestarien liigan historian suurimmista voitoista.

7. Manchester City 5-3 AS Monaco (2017)

Jatkamme Mestarien liigan historian suurimpia voittoja: Real Madrid kohtasi ruotsalaisen joukkueen Malmön vuoden 2015 Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Ottelu päättyi Los Blancosin 8-0 voittoon. Vaikka kaikki odottivat vierasjoukkueen poistuvan stadionilta ilman mitään, vastaava tappio ylitti kaikki odotukset.

Cristiano Ronaldo hallitsi ottelua tekemällä neljä maalia 19 minuutissa, kun taas Karim Benzema teki hattutempun 74 minuutin kohdalla. Mateo Kovacic onnistui myös löytämään verkon ja sinetöimään yhden Mestarien liigan historian suurimmista voitoista.

6. Paris Saint-Germain 7-2 Rosenborg BK (2000)

Toinen suuripisteinen ja myös ensimmäinen yhdeksän maalia tehnyt ottelu oli PSG:n ja Rosenborgin välinen ottelu kauden 2000/01 lohkovaiheessa Parc Des Princesissä. Tässä tapauksessa ranskalaiset voittivat Norjan joukkueen 7-2.

Christer George merkitsi tanskalaisen joukkueen ottelua kahdessa minuutissa, mutta valitettavasti se oli Rosenborgin ainoa maali isäntien tehdessä maaleja.

Ranskan voittoon tuoneiden maalintekijöiden välissä näimme nuoren Nicolas Anelkan. Hän esitti loistavaa suorituskykyä ja teki kaksi maalia pariisilaisille, joista toinen päätti 7-2.

5. Villarreal 6-3 Aalborg (2008)

Kaudella 2008/09 Villarreal varmisti viihdyttävän 6-3-voiton Aalborgista Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Aalborg siirtyi Espanjan johtoon Marek Saganowskin kautta 19. minuutilla, mutta heidän hallintansa ei kestänyt kauan. Todellakin, Giuseppe Rossi teki Villarrealin tasoitusmaalin yhdeksän minuuttia myöhemmin.

Tämä maali yhdessä onnistuneiden Robert Piresin, Joan Capdevilan ja Joseba Llorenten hattutempun kanssa sinetöi Espanjan voiton Estadio de la Ceramicalla..

4. Tottenham 2-7 Bayern München (2019)

Tämä oli yksi viimeisimmistä ja ikonisimmista tuloksista UCL:n historiassa: Bayern München uskomaton 7-2-voitto Tottenham Hotspuria vastaan vuonna 2019.

Son Heung-min sai Tottenhamin täydellisen alun maalin 12 minuutin pelin jälkeen, mutta valitettavasti englantilaiset eivät pystyneet pitämään johtoaan pitkään.

Saksan joukkue otti kaikki kolme pistettä tässä lohkovaiheen pelissä Serge Gnabryn neljän maalin, Robert Lewandowskin tuplauksen ja Joshua Kimmichin loistavan lyönnin ansiosta.

Loistava tulos Bayernille ja Mauricio Pochettinon lopun alku Spursin managerina.

3.  Barcelona 2-8 Bayern München (2020)

Palatakseni takaisin Espanjaan, FC Barcelona oli kerran väärällä puolella 2-8-purkussa, ja myös saksalainen Bayern München oli mukana tässä.

Vaikka tämä ei ole kaikkien aikojen pisin Euroopan peli, se on ehkä suurin ottaen huomioon kahden joukkueen taso.

Huolimatta David Alaban omamaalista Barcelonalle ja Luis Suarezin siististä maalista, Barcalla oli vähän paikkoja. Todellakin, Thomas Mullerin ja Philippe Coutinhon varret sekä Ivan Perisicin, Gnabryn, Lewandowskin ja Kimmichin maalit sinetöitiin 8-2-voiton kotiseurasta.

2. AS Monaco 8-3 Deportivo La Coruna (2003)

Toiseksi eniten pisteitä tehnyt Mestarien liigan ottelussa ovat mukana AS Monaco ja Deportivo La Coruna. Tällä kertaa Ranskan joukkue voitti travelers 8-3 kauden 2003/04 ryhmävaiheessa Stade Louis II:lla.

Tämä peli teki Monacosta ensimmäisen joukkueen, joka on tehnyt kahdeksan maalia Mestarien liigan ottelussa. Ranskalaiset olivat jo puoliajalla 5-1 johdossa Jerome Rothenin, Ludovic Giulyn ja Dado Prson hattutempun ansiosta. Lopullinen menestys saavutettiin toisella puoliajalla Jaroslav Plasilin, Edouard Cissen ja neljännen Prson iskuilla.

Vaikka Monaco jatkoi kilpailua ja pelasi finaalin voittamatta, tämä ottelu jää ikuisesti muistiin yhtenä Mestarien liigan historian uskomattomimmista.

Haluatko katsoa ottelun suorana? Varaa jalkapallomatka.

1. Borussia Dortmund 8-4 Legia Varsova (2016)

Tämän sijoituksen ensimmäinen sija menee Borussia Dortmundin ja Varsovan Legia -peliin. Tämä teki ennätyksen suurimmasta maalimäärästä yhdessä Mestarien liigan ottelussa lohkovaiheessa 2016/17.

Tulos päättyi 8-4 Dortmundin hyväksi. Varsova sai loistavan alun yllättävällä maalilla jo 10. minuutilla, mutta Dortmund iski heti takaisin kahdella Shinjin maalilla. Sitä seurasi maalijuhla, joka johti puoliajalla 5-2.

Toisella puoliajalla nähtiin vielä viisi maalia. Marco Reus ja Shinji Kagawa tekivät jälleen maalin, ennen kuin Michal Kucharczyk teki yhden perään Legialle. Felix Passlack lisäsi sitten seitsemännen, kun taas puolalaiset tekivät illan neljännen maalinsa pian sen jälkeen.

Jakub Rzezniczakin viimeinen omamaali teki Dortmundille kahdeksan ja päätti unohtumattoman pelin, josta tulisi Mestarien liigan historian eniten maalintekijä.

Muistatko nämä eniten pisteitä saaneet Mestarien liigan ottelut? Mikä oli mieleenpainuvin?