parhaat-kaupungit-joulun-aikaan

5 parasta kaupunkia joulun aikaan

Monille joulusesonki on yksi vuoden maagisimmista ajoista. Vaikka joulua vietetään laajasti monissa paikoissa ympäri maailmaa, joissakin paikoissa se vain onnistuu paremmin. Lumihuippuiset kirkot, valot, suuret koristellut puut kaupungin aukioilla ja paahdettujen kastanjoiden tuoksu ovat odotettavissa näiltä talven ihmemailta.

Jokainen kaupunki viettää juhlaa omalla tavallaan. Joillakin on mahtavia tapoja ja juhlia, kun taas toiset pitävät kiinni perinteisistä sesongin pipareista ja kakuista. Ja kuinka voimme unohtaa joulumarkkinat?

Useissa kaupungeissa on kuuluisia joulumarkkinoita – perinne, joka juontuu joissain tapauksissa myöhäiskeskiajalle. Saksan Dresdenin kaupungissa sanotaan olevan vanhimmat markkinat, jotka ovat peräisin vuodelta 1434. Nykyään markkinoita löytyy kaikkialta Euroopasta, mutta jotkut ovat parempia kuin toiset.

Joulun hengessä olemme päättäneet listata parhaat ja kauneimmat joulukaupungit, joissa sinun täytyy käydä. Valmistaudu siis suunnittelemaan seuraavaa joululomaasi!

5-parhaat-kaupungit-joulun-aikaan

Mikä on paras kaupunki joulun aikaan?

  1. Manchester
  2. Dortmund
  3. Pariisi
  4. Barcelona
  5. Glasgow

1. Manchester

Kuuluisten joulumarkkinoidensa ansiosta Manchesterissa innokkaiden lomamatkailijoiden on vierailtava tähän aikaan vuodesta. Ensimmäiset joulumarkkinat järjestettiin vuonna 1999. Siitä lähtien ne ovat kasvaneet vuosittain ja houkutelleet miljoonia kävijöitä ympäri maailmaa.

Markkinoita on ympäri kaupunkia, St Ann’s Squaren, Exchange Squaren, New Cathedral Streetin, King Streetin, Market Streetin ja Cathedral Gardensin lähettyvillä. Tänä vuonna Piccadilly Gardens isännöi uutta perheystävällistä Winter Gardens -nähtävyyttä, jossa on baareja, ruokakojuja, käsityömyyjiä ja elävää musiikkia. Kaupungin keskustassa voit nähdä kuuluisan jättiläispukin sekä erityisen valoveistospolun.

Nähtävyyksiä on niin paljon, että kaupungilla on paljon tarjottavaa juhlavierailijoille. Kaiken huipuksi voit myös seurata hyvää jalkapalloa. Yhdistyneessä kuningaskunnassa mikään ei ole niin juhlavaa kuin hyvä nyrkkeilypäivä. Manchester United ja Manchester City kutsuvat kaupunkia kotiseudukseen, joten voit valita useista mahtavista peleistä tänä aikana!

2. Dortmund

Saksalaista kaupunkia ei tule unohtaa tästä luettelosta. Voit kokea ihastuttavaa joulutunnelmaa useissa Saksan kaupungeissa, mutta päätimme korostaa erityisesti yhtä: Dortmund.

Dortmundin ”Weihnachtsstadt” on yksi suurimmista ja kauneimmista joulumarkkinoista koko Saksassa. Se sisältää yli 300 taidokkaasti sisustettua kojua, jotka tarjoavat vierailijoille kaikkea, mitä voi toivoa joulumarkkinoilta. Paikallisista erikoisuuksista (kuten suolainen bratwurst ja Westfalenin grillattu kinkku) käsintehtyihin joulukoristeisiin, epätavallisiin leluihin jne.

Joulukaupungin sydän on Hansaplatzin jättiläinen joulukuusi, joka tunnetaan kaikkialla korkeudestaan. Se on 45 metriä korkea. Itse asiassa se koostuu yli 1 700 kuusesta ja sitä valaisee yli 45 000 valoa.

Eli jos haluat nauttia iloisesta tunnelmasta ja nauttia kuumasta viinistä kehon ja sielun lämmittämiseksi joulukuun kylminä talvipäivinä, sinun on mentävä Dortmundiin. Lisäksi voit myös seurata hyvää jalkapalloa lomallasi katsomalla saksalaisen Borussia Dortmundin peliä.

3. Pariisi

Sen lisäksi, että Pariisi on rakkauden kaupunki, se on myös hyvä kohde, kun kaipaat jouluhenkeä. Parisin Disneylandin ikuisten juhlien lisäksi löydät joulumarkkinoita, jotka eivät petä sinua. Lomakauden aikana Pariisi on täynnä puisia mökkejä, jotka on täynnä ranskalaisia ​​tuotteita, maailmanpyöriä, jouluruokaa, taidetta, käsitöitä ja luistinratoja.

Jos otat metrolinjan 1 ja pysähdyt Tuileries’n asemalle, löydät Le Magie de Nöel -markkinat, jotka ovat täynnä nähtävyyksiä lapsille, ruokaa ja muita perinteisiä ranskalaisia ​​tuotteita.

Jos etsit Pariisin kauneimpia joulumarkkinoita, ota linja 7 tai 11 ja pysähdy Hôtel de Villen joulumarkkinoille. Sieltä löydät sadunomaisia valoja ja innostusta.

Jos haluat vierailla ylellisillä joulumarkkinoilla, bussilinjat 39, 63, 70, 86 ja 96 vievät sinut Saint-Germain-des-Présin joulumarkkinoille. Sieltä löydät koruja, nahkapäällysteisiä muistikirjoja ja hienoa suklaata, jotka saavat sinut tuntemaan olosi elokuvatähdeksi.

Kaikki Pariisin joulumarkkinat jatkuvat tammikuuhun asti. Kaikkien jouluun liittyvien nähtävyyksien lisäksi voit myös seurata jalkapallon tämän hetken yhtä jännittävimmistä joukkueista: Paris-Saint Germain.

4. Barcelona

Barcelona on yksi Espanjan tunnetuimmista kaupungeista. Se on myös La Sagrada Familian, Casa Batllon ja henkilökohtaisen suosikkimme FC Barcelonan koti.

Barcelonassa on kuitenkin myös joitain espanjalaisia ​​perinteitä täynnä olevia joulumarkkinoita. La Fira de Santa Llucia on Barcelonan tunnetuin ja vanhin joulutori. Tämä Barcelonan katedraalin edessä sijaitseva tori tuo ihmisiä kaupunkiin 23. joulukuuta asti. Siellä näkyy joitain perinteisiä hahmoja, kuten Tio de Nadal tai Caganer. Nämä kaksi perinteistä hahmoa eivät ole kaikkien makuun, mutta ne ovat erittäin suosittuja Espanjassa.

Tio de Nadal on tukki, jota perheen lapset ruokkivat. Joulupäivänä lasten täytyy rikkoa se laulua laulaessaan. Kun se lopulta hajoaa, he löytävät sen sisältä lahjoja. Caganer on kuitenkin tuhma hahmo, jonka sanotaan ”kakkaavan” Jeesuksen vauvan ja Neitsytäidin läsnä ollessa.

Barcelonan joulumarkkinoilla voit myös tutustua Fira de Nadal de La Sagrada Familiaan, joka, kuten nimestä voi päätellä, järjestetään La Sagrada Familian edessä. Voit vierailla näillä joulumarkkinoilla 23. joulukuuta asti ja kokeilla churroja, paistettuja bataatteja ja jouluklassikkoa kuumaa kaakaota.

Edellä mainittujen kahden joulumarkkinoiden lisäksi Barcelonassa on myös Fira de Nadal del Port Vell ja Fira de Reis, jotka jatkuvat tammikuuhun asti.

Vaikka nämä jouluiset tapahtumat saattavat tuntua oudolta, Barcelonassa kannattaa käydä joulun aikana osittain niiden takia. Jos olet jalkapallofani, voit hyödyntää tämän myös tilaisuutena seurata legendaarista FC Barcelonaa.

5. Glasgow

Glasgow on myös listallamme parhaiden kaupunkien listallamme. St Enochin joulumarkkinat on pakko nähdä!

Markkinat ovat täynnä jouluherkkuja kaikkialta maailmasta ja pääset kokemaan aitoa joulun tunnelmaa. Jouluherkkujen lisäksi sekä Glasgow’ssa että Edinburghissa on luistinradat ja taide- ja käsityöosastot.

Edinburgh on vain tunnin päässä Glasgow’sta, ja sinne pääsee helposti junalla. Edinburghista löydät suuret joulumarkkinat ja maailmanpyörän, jotka nostavat joulutunnelmaa. Jos olet Harry Potter -fani, Edinburghista löytyy mm. Diagon Alley ja koulu, jonka sanotaan olevan Tylypahkan inspiraationa.

Joulun kausituotteiden ja messujen lisäksi Glasgowssa on myös jalkapalloperinteitä. Jos olet Celtic– tai Rangers-fani, käytä tätä joulua mahdollisuutena varata jalkapallomatkasi. Muista, että Old Firm -peli pelataan aina uutena vuotena!

Nyt sinulla on paljon vaihtoehtoja! Missä aiot viettää joululomaasi?



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *