Mitkä ovat maailman kuuluisimmat jalkapallopaidat?

Jalkapallopaidasta voidaan tunnistaa useita asioita, mukaan lukien pelaajan nimi ja pelinumero, joukkueen värit ja logot sekä tehtävä joukkueessa. Modernissa jalkapallossa ammattilaisjoukkueiden pelipaidat muuttuu joka vuosi.

Ilmeisin syy on tuottaa myyntiä (useilla faneilla on useita iteraatioita suosikkijoukkueensa paidasta).

Joukkueen sponsorin logot näkyvät usein pelipaidoissa, mikä on kallista. Siksi näitä tuotemerkkejä vaihdetaan säännöllisesti uusia sopimuksia allekirjoitettaessa. Tämä tarkoittaa myös, että pelipaidat ovat joukkueen yksi tärkeimmistä rahoitusvaroista.

Mutta koska brändäys ja tyylit muuttuvat jatkuvasti, jalkapallopaitoja voidaan käyttää joukkueen iteroinnin tunnusmerkkinä. Tämän vuoksi jotkut jalkapallopaidat ovat arvokkaampia kuin toiset.

Tämän faktan juhlistamiseksi päätimme arvostella joitakin kaikkien aikojen ikonisimpia jalkapallopaitoja. Tämä ei ollut helppo tehtävä, koska kuuluisat jalkapallopaidat ovat pääasiassa subjektiivinen asia. Tästä syystä paitojen arvoa on usein vaikea arvioida.

Jokaisella meillä on omat mieltymyksemme: muotoilu, paitaa käyttänyt pelaaja, voittiko joukkue sitä käyttäessään ja niin edelleen. Voimme siis kaikki olla samaa mieltä siitä, että jotkut niistä ovat merkittävämpiä kuin toiset. Tässä mielessä tässä on 10 tunnetuista jalkapallopaitaa.

10 kuuluisinta jalkapallopaitaa

  1. Brasilia – 1970/1971
  2. Boca Juniors – 1981/1982
  3. Celtic – 1966/1967
  4. Ajax – 1994/1995
  5. Liverpool – 1982/1983
  6. Real Madrid – 1959/1960
  7. AC Milan – 1988/1989
  8. Alankomaat – 1974/1975
  9. Tanska – 1986/1987
  10. Juventus – 1985/1986

10. Juventus – 1985/1986

Tämä ei ole yksinkertainen jalkapallopaita; se on Juventus-paita. Mikä tekee siitä siis niin ainutlaatuisen? Mustavalkoiset raidat tietenkin. Mutta suuri kaulus lisää tähän pelipaitaan jotain autenttista.

Joukkueen vuosien 1985/86 paidassa ei ollut joukkueen logoa. Sen sijaan siinä oli kaksi tähteä, jotka kielivät Juventuksen saavutuksista Serie A:ssa – kukin niistä edustaa 10 liigamestaruutta (kolmas tähti lisättiin vuonna 2014).

Toinen ero on se, miten sponsori esitetään paidassa. Ariston-logo on suurempi, kun taas Kappa-logon koko pieneni kauden aikana.

Etsitkö mahdollisuutta nähdä Juventusin paidan tänään?

9. Tanska – 1986/1987

Kun Tanska teki debyyttinsä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailussa vuonna 1986, mielipiteet olivat hajanaisia. Monet fanit pitävät tämän maan paitaa yhtenä turnauksen parhaista. Toiset taas pitävät sitä liioittelevana ja epämuodikkaana.

Pelipaita on kaksiosainen. Toinen puoli on punainen ja toisella puolella on vaaleanpunaisia ja valkoisia raitoja. Tämä uusi tyyli sai muut joukkueet, kuten Conventryn ja Southamptonin omaksumaan tyylin, mikä ilahdutti muita ja järkytti toisia.

Etsitkö jalkapallomatkaa?

8. Alankomaat – 1974/1975

Oranssi on aina ollut Alankomaiden väri, ja tämä paita on sen perikuva.

Yksinkertainen ja ikoninen pelipaita sai kaikki jalkapallon fanit rakastumaan. Hollantilaiset käyttivät sitä vuoden 1974 MM-finaalissa Saksassa. Vaikka saksalaiset voittivat mestaruuden, kukaan ei ole unohtanut tätä paitaa.

Tämä on unohtumaton pelipaita myös toisesta syystä. Vaikka Adidas sponsoroi Hollannin maajoukkuetta, kapteeni Johan Cruijffia sponsoroi Puma. Siksi Cruijiff käytti kustomoitua versiota paidasta, jossa oli kaksi raitaa eikä rinnassa ollut logoa. Tämä oli rohkea liike!

Etsitkö jalkapallomatkaa Alankomaihin?

7. AC Milan – 1988/1989

Voit kysyä AC Milanin kannattajilta, mikä on tämän joukkueen historian ikonisin pelipaita. Useat kertoisivat sen olevan Ruud Gullitin, Frank Rijkaardin ja Marco Van Bastenin käyttämä paita.

1980- ja 1990-lukujen lopulla AC Milan pelasi erittäin hyvin. Ja musta-punaraidallisen paidan ansiosta joukkue oli myös muodikas.

Tämä klassinen paita ei koskaan unohdu.

Haluatko nähdä AC Milanin livenä?

6. Real Madrid – 1959/1960

Tahrattomat valkoiset pelipaidat ovat aina olleet Real Madridin imago. Siksi meidän oli pakko sisällyttää se tähän luetteloon.

Joukkueella on useita kuuluisia pelipaitoja. Sen vuoden 1959/1960 pelipaita oli kuitenkin erityisen maineikas – sen avulla joukkue on voittanut eniten pelejä! Los Blancos voitti paidassa viidennen peräkkäisen Euroopan cupin, päihittäen Eintracht Frankfurtin 7-3 turnauksen jännittävässä finaalissa Glasgowissa.

Olemme varmoja, ettei kukaan ole unohtanut tätä upeaa joukkuetta.

5. Liverpool – 1984/1985

Kaikista paidoista, joissa joukkue on pelannut historiassaan, voimme sanoa, että tätä pidetään niistä parhaana.

Klassiset punaiset ohuet raidat tekevät siitä lähes identtisen vuosien 1983/1984 kotipaidan kanssa. Tässä paidassa ei kuitenkaan ole sponsoroituja logoja, joten se erottuu joukosta.

Liverpool käytti paitaa vuoden 1984 EM-finaalissa Roomassa, jossa se voitti AS Roman rangaistuspotkulla ja vei palkinnon kotiin.

Etsitkö mahdollisuutta nähdä Liverpoolin peliä?

4. Ajax – 1994/1995

Neljäntenä on yksi Ajaxin parhaista kausista: 1994/1995.

Amsterdam-joukkue on käyttänyt samaa mallia jo yli 100 vuotta – punavalkoinen paita ja yksi paksu raita keskellä. Se on yksinkertainen mutta ainutlaatuinen. Mutta tässä vuoden 1994 paidassa harvinaista on se, että sponsorin logon pystysuunnassa.

Joukkue käytti sitä Mestarien liigan välierissä Bayern Müncheniä vastaan. Joukkue voitti lopulta tämän kauden Euroopan jalkapallon suurimman palkinnon.

Mietitkö jalkapallomatkaa?

3. Celtic – 1966/1967

Yksinkertainen mutta samalla mieleenpainuva; Celtic FC:tä ja sen vuoden 1967 EM-mestaruuspaitaa olisi mahdotonta olla sisällyttämättä tähän luetteloon.

Siinä ei ole logoja, ei sponsoreita tai hienouksia. Vain vihreät ja valkoiset vaakasuorat raidat. Tästä ei aitous parane.

Celtic käytti paitaa finaalissa Inter Milania vastaan Portugalissa, jossa luotiin historiaa. “Lisbon Lions” voitti pelin ja tuli ensimmäiseksi brittiläiseksi joukkueeksi voittaa EM-kilpailun.

Haluatko katsoa loistavaa jalkapalloa livenä?

2. Boca Juniors – 1981/1982

Boca Juniorsin sininen ja keltainen on Argentiinan tunnistettavin jalkapallojoukkueen paita. Värit ovat suorastaan upeat!

Kauden 1981/82 paita esitti ensimmäisenä nelitähtisen vaakunan sekä kuuluisat värit, jotka saivat inspiraationsa Buenos Aires -asusta.

Tässä tapauksessa myös pelaajat tekivät paidasta kuuluisan huutaen Diego Maradonan nimeä. Hän tulikin kuuluisaksi käyttäessään tätä paitaa ja auttoi joukkuetta voittamaan vuoden 1981 palkinnon.

Etsitkö jalkapallomatkaa?

1. Brazil – 1970/1971

Listan ensimmäinen sija myönnetään retroklassiselle Brasilian paidalle kausilla 1970/71. Yksinkertainen, tyylikäs ja miellyttävä ovat parhaita tapoja kuvailla tätä paitaa.

Tämä oli ainoa Italiaa vahvempi joukkue näinä vuosina. Legendat, kuten, Jairzinho, Rivelino ja Carlos Alberto tarkoittivat, että Brasilialla oli maailman parhaita hyökkääjiä.

Pele ja joukkue voitti maailmanmestaruuden kolmannen kerran vuonna 1970. Tämä oli viimeinen paita, jota hän käytti ennen eläkkeelle jäämistään.

Etsitkö jalkapallomatkaa?



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *