10 legendaarisinta jalkapallo-ottelua

Ottelut, jotka sinun olisi pitänyt päästä kokemaan livenä!

Jotkut ottelut ovat todella unohtumattomia. Muistat tarkalleen missä katselit ottelua ja kenen kanssa. Tietenkin kiehtovin jalkapallo-ottelu käydään silloin, kun jotain on todella vaakalaudalla. Olemme listanneet mielenkiintoisimmat ottelut, joita voimme muistella yhdessä kuvien parissa.

1. FC Liverpool – FC Barcelona 2019

Ottelu: Mestarien liigan välierät

Tulos: 4-0

Mestarien liigan välierän toinen ottelu. Liverpoolilla oli edessään toivoton tehtävä, koska se oli hävinnyt vieraspelin 3-0 Camp Noussa. Liverpool aloitti pelin kirkkaasti ja uhkaavasti. Virgil van Dijk loisti ottelussa. 7 minuutin kohdalla tilanne oli 1-0 Hendersonin ansiosta. Stadionin ilmapiiri kävi kiihkeänä. Barçalla oli vielä mahdollisuus muun muassa Messin kautta, mutta se ei riittänyt. Puoliaika aloitettiin tuloksin 1-0. Georginio Wijnaldum tuli kentälle toisen puoliajan jälkeen. 54 minuutin kohdalla Anfield räjähti, kun hän laukaisi päätyen tilanteeseen 2-0. Liverpoolin fanit eivät olleet vielä mielissään, kun kaksi minuuttia myöhemmin Wijnaldum saavutti tuloksen 3-0. Mikä peli, kellossa vielä yli puoli tuntia jäljellä. Vauhti oli korkea, Messi pelasi hyvin, mutta kerta toisensa jälkeen se ei riittänyt. Ottelu näytti olevan umpikujassa 79. minuuttiin asti, kun Alexander-Arnold saavutti ratkaisevan 4-0. Anfield sekosi täysin. Epäilemättä yksi kaikkien aikojen mieleenpainuvimmista Mestarien liigan otteluista.

2. Arsenal – Tottenham 2012

Ottelu: Englannin Valioliiga
Tulos: 5-2

Arsenal oli juuri ennen tätä ottelua tullut tuhoisasta Mestarien liigan ottelusta. AC Milan kukisti heidät 4-0 ja Sunderland heitti heidät ulos FA Cupista. Seuraavaksi Tottenhamin vuorossa oli Pohjois-Lontoon derby. Van Persien joukkue toivoi onnen olevan heidän puolellaan. Arsenal kuitenkin aloitti heti aivan väärin ja oli jo jäljessä neljän minuutin kuluttua Sahan ansiosta Adebayorin avustuksen jälkeen. 34 minuutin kohdalla Bale joutui rangaistusalueelle. Adebayor pääsi potkaisemaan rangaistuspotkun, joka johi tulokseen 2-0 Tottenhamin hyväksi. Arsenal näytti saavan vauhtia muun muassa van Persien ansiosta. Kuuden minuutin kuluttua tulos oli 1-2. Juuri ennen erätaukoa van Persien ahkera työ lopulta palkittiin, ja hän laukaisi virheettömästi tasaten tilanteen. Arsenal lähti puoliajalle hyvin mielin. Toisella puoliskolla van der Vaart astui kentälle Tottenhamille. Harry Redknappin joukkue ei tehnyt parasta vaikutelmaa tauon jälkeen. Hyvällä pelillä Arsenal otti johtoaseman 51 minuutin kohdalla. Tottenham oli nyt kukistettu. Walcott teki kaksi maalia viidessä minuutissa van Persien ja Songin avustuksella.

3. Real Madrid – Atletico Madrid 2014

Ottelu: Mestarien liigan finaali

Tulos: 4-1

Vuonna 2014 Real Madrid ei ollut voittanut Big Ears -pokaalia 12 vuoteen. He pelasivat Mestarien liigan finaalia kilpailijaansa Atleticoa vastaan. Cristiano Ronaldon joukkue oli innokas voittamaan.

Real Madrid oli jäljessä ensimmäisellä puoliskolla. Ronaldo yritti kaikin mahdollisin tavoin läpimurtoa, mutta Atleticon puolustus oli liian vahva. Toisen puoliajan aikana Atletico näytti nousevan ja vievän cupin voiton. Sitten kohtalo iski peliin ja Sergio Ramos saavutti tasoituksen lisäajalla.

Puoli tuntia lisäaikaa. Real Madrid pelasi aggressiivisesti ja Di Marian laukauksella Gareth Bale iski kultaan. Realin fanit hullaantuivat, mutta tiesivät, että peliaikaa oli vielä kymmenen minuuttia. Atletico ei kestänyt enää ja pelin viimeisillä minuuteilla Realin Marcelo ja Ronaldo tekivät vielä kaksi maalia. Real Madridin ehdottoman loistavaa vuoden 2014 peliä pidetään ehdottomasti yhtenä ammattijalkapallon kirkkaimmista otteluista.

4. Manchester City – Queens Park Rangers 2012

Ottelu: MM-ottelu
Tulos: 3 – 2

Vuonna 2012 Manchester Cityllä oli tilaisuus voittaa kansallinen mestaruus ensimmäistä kertaa 44 vuoteen. Joukkueen tähtipelaajia olivat Balotelli, Nasri, Tevez ja Touré. Viimeisenä ottelupäivänä Queens Park Rangers olisi voitettava kotiottelu. Ensimmäisellä puoliskolla Cityllä oli monia mahdollisuuksia. 39 minuutin kohdalla Zabaleta lopulta teki maalin Tourén avustuksella.

Puoliajalla he olivat helpottuneita ja kannustajan osoittivat suosiotaan. Muutaman minuutin kuluttua toisen puoliajan alusta QPR hyökkäsi kuin tyhjästä ja laukaisi pallon suoraan maaliin. Cityn pelaajat olivat ihmeissään tapahtuneesta. City kuitenkin toipui nopeasti ja laukaisi kohti QPR:n maalia, mutta ihmeen kaupalla pallo ei mennyt sisään. QPR hyökkäsi toisen kerran 65 minuutin kohdalla täysin pelin kulun vastaisesti. Manchester City menetti toivonsa voitosta. He tarvitsivat vielä kaksi maalia.

City jatkoi voittoon uskomista. QPR oli ajettu seinää vasten, mutta se selviytyi. Ottelun viimeiset minuutit tikittivät ja sen myötä myös toivo stadionilla. Ottelu näytti vuotavan tappioon ja usko katosi. 90 minuutin kohdalla ensimmäiset ihmiset alkoivat kävellä ulos stadionilta, kun kellossa oli vielä lisäaikaa jäljellä viisi minuuttia. Balotelli menetti loistavan mahdollisuuden jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. Tämä johti kulmaan, josta Dzeko selvisi nokkelasti. Asema oli sama, kun vain kolme minuuttia oli jäljellä.

Manchester City pinkasi takaisin keskikehään viimeistä hyökkäystä varten ja Balotelli pelasi upeasti Agueron avustuksella. Man City voitti ihmeen kautta kansallisen liigan.

5. Manchester United – FC Barcelona 1984

Ottelu: Euroopan Cupin puolivälierä

Tulos: 3 – 0

Seuraavassa ottelussa pysymme Manchesterissa, mutta sukelamme syvemmälle historian vuosikirjoihin, vuoden 1984 Euroopan Cupin puolivälieriin Barcelonan ja Manchester Unitedin välillä. Kotipelissä Barcelona oli pelannut vankan ottelun 2-0. Tämä oli Maradonan Barcelona, tappavat mestarit! Kukaan ei odottanut Manchester Unitedin pystyvän kääntämään kelkkaa kotiottelussa.

Old Traffordissa oli kuitenkin Unitedin kapteenin, Bryan Robsonin ilta. jolloin hän teki kaksi maalia. Ensimmäisellä puoliskolla hän rehvasteli. Sitten toisella puoliskolla pallo päätyi hänelle ja hän liu’utti sen sisään. Kaksi minuuttia myöhemmin Stapleton teki ratkaisevan maalin ja päätti ottelun Unitedin hyväksi.

6. AC Milan – FC Liverpool 2005

Tulos: 3 – 3 (Liverpool voitti rangaistusten jälkeen)

Stam ja Seedorfin AC Milan kohtasivat Liverpoolin Mestarien liigan finaalissa vuonna 2005. Milan saapui finaaliin suosikkina. Kahden minuutin kuluttua tilanne oli jo 1-0 kapteenin Paolo Maldinin maalin ansiosta. Ennen puoliaikaa Crespo teki maalin vielä kaksi kertaa, ja AC Milan lähti puoliajalle valtavalla etumatkalla.

Liverpoolin fanit uskoivat kuitenkin edelleen voittoon ja kukistivat AC Milanin kannattajat. Toisella puoliskolla todistettiin yksi Mestarien liigan historian maagisimmista vastaiskuista. Kuuden minuutin kohdalla Liverpool onnistui laukomaan pallon maaliin kolme kertaa. Ensimmäisen maalin Steven Gerrard teki 54 minuutin kohdalla. Kapteeni kannusti joukkuettaan ja juoksi takaisin keskelle. Vain kahden minuutin kuluttua Smicer onnistui tekemään maalin. Yhtäkkiä kaikki toivo palasi Liverpool-joukkueelle. Steven Gerrard onnistui voittamaan rangaistuspotkun 60 minuutin kohdalla. XabI Alonso teki maalin sen jälkeen, kun rangaistuspotku oli alun perin torjuttu.

Viimeisen puolen tunnin aikana Milanolla oli taas loistava tilaisuus, mutta Dudek onnistui pysäyttämään maalin. Päädyttiin rangaistuspotkuihin. Stadion oli räjähtämässä! Hermoja raastavan rangaistuspotkukilpailun ja useiden upeiden torjuntojen jälkeen Liverpool voitti lopulta finaalin. Dudek oli Liverpoolin suuri sankari, joka onnistui torjumaan viimeisen Milanon rangaistuspotkun. Mikä ilta, tilanteesta 3-0 voittoon rangaistuspotkukilpailun kautta!

8. Bayern München – Manchester United 1999

Tulos: 1 – 2

Yleensä saksalaiset tunnetaan voittavan jatkoajalla. Vuonna 1999 Manchester United ja Bayern München kohtasivat toisensa Mestarien liigan finaalissa. Kotimaassaan Man Utd oli jo voittanut cupin ja kansallisen liigan. Manchester Unitedilla oli legendaarinen joukkue, johon kuului Beckham, Giggs, Neville ja Jaap Stam.

Bayern Munichilla oli unelmallinen alku ja se otti johtoaseman kuuden minuutin kohdalla Baslerin vapaapotkun ansiosta. Peli kääntyi päälaelleen ja molemmilla joukkueilla oli pieniä mahdollisuuksia. Bayern Munich meni puoliajalle 1-0 johtoasemassa.

Toisella puoliskolla joukkueet pelasivat jälleen melko tasaisesti. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuuksia, mutta ei mitään todella merkittävää. Bayern oli lähinnä laukaissut pallon tolppaan ja tehnyt saksipotkun, joka osui poikkipalkkiin. Näytti siltä, ​​että tämän finaalin vie Bayern.

90 minuuttia oli lähestymässä, ja erotuomari ilmoitti, että aikaa oli jäljellä vielä kolme minuuttia. Schmeichel, Unitedin maalivahti, astui esiin viimeiseen hyökkäykseen. Ryan Giggs laski pallon rangaistusalueelle ja Teddy Sheringham teki maalin ja tasasi tilanteen. Peliä oli jäljellä vielä minuutti ennen jatkoaikaa. Minuuttia myöhemmin Beckham oli lyönyt päätyyn, jonka Solskjaer lopulta laukaisi. Kolmen minuutin kuluessa Manchester United oli kääntänyt pelin kokonaan päälaelleen ja kolmoisvoitto oli taskussa.

9. Bayern München – Inter Milan 2011

Ottelu: Mestarien liigan puolivälierä
Tulos: 2-3

Vuonna 2011 Wesley Sneijderin Inter Milan kohtasi Arjen Robbenin Bayern Münchenin puolivälierissä. Saksalaiset voittivat ensimmäisen ottelun Milanossa 1-0. Bayern odotti innolla kotiottelua.

Inter kuitenkin avasi maalitilaston 4 minuutin kohdalla tähtipelaaja Samuel Eto’on ansiosta. Tämän jälkeen Bayern terästi otteluaan ja oli erittäin uhkaava Robbenin ja Riberyn ansiosta. 21 minuutin kohdalla Gomez tasoitti tilanteen. Interillä oli välillä muutamia mahdollisuuksia, mutta lähinnä Bayern oli terässä. 31 minuutin kohdalla Muller teki maalin ja tilanne oli 2-1. Juuri ennen puoliaikaa peli vaikutti isolta flipperipeliltä italialaisten maalia kohti. He olivat varmaankin helpottuneita, että puoliajalle mentiin tuloksin 2-1.

Interin oli tehtävä kaikki voitavansa pysyäkseen Mestarien liigassa tauon jälkeen. Interin osalta tilanne näytti lupaavalta ensimmäisten 15 minuutin kohdalla tauon jälkeen. Lopulta Wesley Sneijder teki maalin 61 minuutin kohdalla. Pisteet olivat jälleen tasan ja Inter tarvitsi vielä yhden maalin voittoon.

Thomas Mullerin johdolla Bayern uhkasi Interin maalia useita kertoja. Sneijder sai toisinaan mahdollisuuksia, mutta pallo ei vain mennyt sisään. Ottelu oli jo loppumaisillaan. Tätä saksalaiset tietysti halusivat. Juuri ennen loppua, 88 minuutin kohdalla Pandev teki maalin Interille.

Bayern Münchenillä oli vielä 5 minuuttia aikaa tehdä maali ja päästä kohti Interin maalia. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Inter voitti tämän ottelun puhtaalla taisteluhengellä.

10. FC Barcelona – Paris Saint Germain 2017

Tulos: 6-1

Odotukset Paris Saint-Germainia kohtaan olivat todella korkealla vuonna 2017. Seura oli hankkinut ennennäkemättömän paljon uusia pelaajia ja heidän täytyi maksaa palkkioita. Ensimmäisessä kotikilpailussa PSG pani Barcelonan armottomasti piinapenkkiin. Tilanne oli 4-0, ja näytti siltä, ​​että Barcelona oli täysin ulkona paluuottelusta.

PSG:n täytyi syöttää todella hyvin Mestarien liigassa vuonna 2017. Tämä tavoite muuttui paljon vaikeammaksi, kun se yhtäkkiä liittyi FC Barcelonaan puolivälierissä. Silti FC Barcelona osoittautui odotettua helpommaksi saaliksi. PSG voitti 4-0 ja FC Barcelona näytti putoavan pelistä. Ilman maalia Barcelonan tilanne tuntui sitäkin toivottomammalta.

Barça pelasi hyvin ja siirtyi johtoon kolmen minuutin kuluttua Luis Suarezin ansiosta. Espanjalainen joukkue meni puoliajalla 2-0 johtoon Kurzawan oman maalin ansiosta. Tauon jälkeen Messi painosti rangaistuspotkuun 50 minuutin kohdalla. FC Barcelonan yleisö villiintyi ja ilmapiiri oli loistava. 62 minuutin kohdalla tuli kova isku, kun Edinson Cavani teki merkittävän vierasmaalin PSG:lle. Barcelona tarvitsi nyt vielä 3 maalia. 85 minuutin kohdalla espanjalaiset näyttivät luopuneen kaikesta toivosta. Mutta sitten Neymar teki toisen maalinsa 88 minuutin kohdalla ja lisäajan ensimmäisellä minuutilla rangaistuspotkusta. Kellossa oli jäljellä muutama minuutti, kun Barcelona käänsi pelin kulun ja Sergi Roberto teki mahdottomasta totta Barcelonassa. Jatkoajan viime hetkellä hän teki voittomaalin, ja Camp Noussa tapahtui ihme. Ehdottomasti legendaarinen ottelu.